17 Νοε 2009

ΑΣΤΕΡΙΞ-ΟΒΕΛΙΞ ΚΑΙ ΧΟΙΡΟΙ!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΟ "ΛΟΤΡΙΒΕΙΟ"











Τo blog παρακολούθησε βήμα - βήμα την παρθενική λειτουργία του νέου "λοτριβείου" Καλυθιών. Το φρέσκο λάδι πίκριζε λιγάκι αλλά η γεύση του ήταν ΑΛΗΘΙΝΗ. Ο... περεκαφτής έλειπε για να είναι όλα τέλεια.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ









Σημαντική επένδυση έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός για την κατασκευή νέου ελαιουργείου σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή Λιβάδι (στο δρόμο προς Ψίνθο, στην στροφή για τη μάντρα αλόγων). Το κόστος κατασκευής του μεταλλικού κτιρίου και της αγοράς νέων σύγχρονων μηχανημάτων (από Τουρκική εταιρεία) άγγιξε τις 300 χιλ. ευρώ. Πλέον το νέο ελαιουργείο Καλυθιών (ίσως το πιο σύγχρονο στο νησί) βγάζει το λάδι πιο γρήγορα, με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και το πιο σημαντικό δεν μολύνει το περιβάλλον, αφού τα απόβλητά του συγκεντρώνονται σε τσιμεντένιες δεξαμενές προκειμένου να επεξεργαστούν και να πουληθούν για τη δημιουργία πράσινου σαπουνιού.
Πλέον η ζύγιση του παραγόμενου λαδιού και η έκδοση αποδείξεων γίνεται με ειδικό ηλεκτρονικό μηχάνημα. Φέτος οι ελαιοπαραγωγοί θα πληρώνουν 0,45 λεπτά ανά κιλό, τιμή μειωμένοι κατά 10% από πέρσι.
Δίπλα στο νέο ελαιουργείο κατασκευάζεται και χώρος γραφείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού, αλλά και καφέ μπαρ - ουζερί.
Το παλιό ελαιουργείο θα αξιοποιηθεί με ενοικίαση ή πώληση του οικοπέδου και του κτιρίου απέναντι από το νεκροταφείο.

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ








Στιγμιότυπα από τις σχολικές εκδηλώσεις (δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο) για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 131

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...