27 Ιαν 2014

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ









Σαν μία μικρή πόλη μοιάζει από ψηλά το αγαπημένο μας χωριό. Τις τελευταίες δεκαετίες η έκταση των Καλυθιών απλώθηκε και πλέον τα άκρα του απέχουν αρκετά χιλιόμετρα κάτι που κάνει αναγκαία την ύπαρξη μεταφορικών μέσων αφού οι αποστάσεις δύσκολα καλύπτονται με περπάτημα.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το βουνό Πευκώνος εκεί που βρίσκονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης. Το χωριό είναι πυκνοκατοικημένο στο κέντρο του και πλέον κατοικίες κτίζονται από την περιοχή του Γυμνασίου (στην έξοδο προς Ρόδο) και γύρω από τον ποταμό Ποτό (στην έξοδο προς Νοτιοανατολική Ρόδο).
Φυσικά η επέκταση του χωριού φτάνει σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη από τους δρόμους προς Ψίνθο, Παστίδα, Αγιο Ιωάννη ενώ μεγάλη είναι η δραστηριότητα στους άξονες ανάμεσα στον οικισμό των Καλυθιών και το Φαληράκι.
Η κρίση των τελευταίων ετών έχει "παγώσει" την οικοδομική δραστηριότητα και είναι αναμενόμενο τα επόμενα έτη να ξεκινήσει η ανακατασκευή παλαιών σπιτιών στον κεντρικό οικισμό.
Από ψηλά, απ' όποια πλευρά περιμετρικά, το χωριό είναι πανέμορφο αφού δεν φαίνονται τα προβλήματα (καθαριότητα, αυτοκίνητα, δρόμοι) που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των κατοίκων.
Καλυθιές, ο τόπος που αγαπάμε!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...