25 Μαρ 2008

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΟΣΠΕΡΙΔΑ

Που είσαι αρχηγέ Ευγένιε να χορέψεις; Σου έκλεψε τη θέση ο νέος προπονητής (μάλλον ο Κ.Π.)

Η ΧΟΡΟΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ





Χθες βράδυ στο εστιατόριο ΜΙΜΑΚΟΣ έγινε η ετήσια χοροσπερίδα των παικτών του Απόλλων Καλυθιών όπου, παραδόξως, το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Λες και γιορτάζαμε την καλή πορεία της ομάδας.
Ο Σπύρος Κόκκινος, μεταμορφώθηκε και έγινε φίλος του ΕΡΜΗ, ευχήθηκε άνοδο στην Α' κατηγορία και προανήγγειλε συνεργασία των δύο συλλόγων. Μακάρι, αλλά κάτι τέτοια τα ακούμε κάθε χρόνο μόνο στις χοροσπερίδες. Οταν έρθει το καλοκαίρι αρχίζουν οι καυγάδες.


Ο χορός πάντως κράτησε αρκετές ώρες με τους γνωστούς παλαίμαχους να ρίχνουν... χιλιόμετρα στην πίστα.


Υ.Γ. Για να ξαναγίνει ο Απόλλων σημείο αναφοράς των Καλυθιών και ομάδα που αποπνέι σεβασμό για τη λειτουργία της και όχι μόνο λόγο ιστορίας, χρειάζεται να αλλάξουν πολλά.


Υ.Γ1. ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Το blog είναι μαγικό. Σε λίγα λεπτά μεταφέρονται εικόνες και ειδήσεις από το μικρό μας χώριό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το μόνο άσχημο είναι ότι με τόσα βίντεο και φωτογραφίες χρειάζεται αρκετή ώρα για να ανοίξει. Βέβαια αυτό συμβαίνει εδώ στη χώρα μας όπου οι ταχύτητες του διαδικτύου είναι slow. Θέλω να πιστεύω ότι οι φίλοι από το εξωτερικό δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ



Για να μην έχουν παράπονο θα βάλουμε την παρέλαση και το χορευτικό του γυμνασίου. Με μία όμως παρατήρηση. Οτι ήθελε φορούσε ο κάθε μαθητής και μαθήτρια. Τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει μία συγκεκριμένη στολή όπως σε όλα τα σχολεία;

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Φόρεσαν τις παραδοσιακές τους στολές, αγόρια και κορίτσια του δημοτικού σχολείου, και έδειξαν ότι η Ελλάδα ξέρει να τιμάει την ιστορία της και να συνεχίζει μοναδικές παραδόσεις.

Εχουμε πολλά στραβά ως χώρα, αλλά σε θέματα παραδόσεων είμαστε μοναδικοί.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ, 187 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ



Μεγάλη ημέρα η σημερινή καθώς σε όλη την Ελλάδα γιορτάζεται η έναρξη της επανάστασης κατά της τούρκικης σκλαβιάς των 400 ετών. Το μακρινό 1821, στις 25 Μαρτίου, οι Ελληνες κύρηξαν επίσημα την επανάσταση και κατατρώποσαν τους κατακτητές.
Στη μικρή μας πλατεία (παρέα με αυτοκίνητα) έγινε η καθιερωμένη παρέλαση και οι χοροί από τους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου.

Τα τελευταία χρόνια ποιήματα δεν ακούγονται, ούτε ομιλία από εκπαιδευτικό, καθώς συμβαίνουν μόνο στις σχολικές εορτές που προηγούνται.

Πάρτε μια γεύση από την παρέλαση και τους χορούς.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;

Οσοι ήταν τα ξημερώματα στην πλατεία (λίγο μετά την 1) είδαν πάνοπλους αστυνομικούς να σταματάνε αυτοκίνητο με πολλούς αλλοδαπούς (που μένουν και εργάζονται στην περόχή) να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους (μέχρι ξεγύμνωμα) και τελικά να μεταφέρουν το αυτοκίνητο σε χωράφι όπου ξήλωσαν τα πάντα. Ηταν προφανές ότι έψαχναν (και βρήκαν;) ναρκωτικά.
Δυστυχώς είναι κοινό μυστικό ότι αλλοδαποί έχουν μετατρέψει τις Καλυθιές και το Φαληράκι σε κέντρο άνομων πράξεων (ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ) κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι αστυνομικοί.
Υ.Γ. Και επειδή παρακολουθώντας την παρέλαση είδα ότι πολλά παιδιά αλλοδαπών συμβιώνουν αρμονικά στην μικρή μας κοινωνία θα είναι άδικο να βγάλουμε λάθος συμπεράσματα και να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Οι καλοί και όσοι δεν ενοχλούν έχω θέση στη χωριό μας και περνάνε καλά.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...