26 Απρ 2013

ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ-ΤΟ ΒΗΜΑ
Ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά ευρήματα της Ρόδου που ήρθαν στο φως από τον καθηγητή Παλαιοβοτανικής Παλαιοντολογίας Ευάγγελο Βελιτζέλο, γίνεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” της περασμένης Κυριακής.

Το άρθρο έχει ως αντικείμενό του τον πλούτο που συναντά κανείς σε όλη την Ελλάδα, ένα μοναδικό φυτολόγιο η ηλικία του οποίου φτάνει τα 60 εκατομμύρια χρόνια.
Κι όμως ο μοναδικός αυτός θησαυρός όπως τονίζει ο κ. Βελιτζέλος είναι απροστάτευτος, βορρά σε κάθε επιτήδειο που όπως επισημαίνει ο καθηγητής κάνοντας διακοπές αποσπά κομμάτια από τους παλαιοβοτανικούς θησαυρούς της πατρίδας μας για να...βγάζει τα έξοδά του.

Όπως είναι γνωστό στο νησί της Ρόδου κατασκευάζεται μουσείο που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης, με σκοπό να στεγάσει τα μοναδικά ευρήματα που ήρθαν στο φώς από τον κ. Βελιτζέλο.

Ειδικά για τα ευρήματα της Ρόδου στο άρθρο αναφέρονται τα εξής:
Στο Ρόδο, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός μουσείου, βρέθηκαν νέες απολιθωματοφόρες θέσεις σε διάφορες περιοχές, ακόμη και στο θρυλικό, για άλλους λόγους, Φαληράκι, κυρίως σπάνια κωνοφόρα σε ιζήματα ηλικίας 1,6 μέχρι 1,8 εκατομμυρίων ετών, μια σημαντική ανακάλυψη που δίνει καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη των πευκιδών.

Ο κ. Βελιτζέλος τονίζει ότι όταν πήγε στη Ρόδο πρώτη φορά δε βρήκε τιποτα. Επιστρέφοντας ένας συλλέκτης-ερευνητής του τηλεφώνησε πως βρήκε έναν “ανανά”! Αμέσως κατάλαβε ότι είχε βρεθεί το απολίθωμα μιας τεράστιας κουκουνάρας ηλικίας εκατομμυρίων ετών.

“Η γεωολογική δομή της Ρόδου ευνόησε τον σχηματισμό απολιθωματοφόρων αποθέσεων μεγίστης επιστημονικής και μουσειακής σημασίας”, μας λέει ο ίδιος.
“Για τον σκοπό αυτόν προτάθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου η μουσειακή ανάδειξη αυτών των ευρημάτων που βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της τελικής υλοποίησης.
Το μουσείο θα κατασεκυαστεί στον Αρχάγγελο κάτι που σημαίνει ότι η περιοχή μας θα χάσει ένα όπλο για ανάδειξη της ιστορίας της προς όφελος και της τουριστικής ανάπτυξης.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ




ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...


Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (25/4) η Μαριάννα Ζαχαριάδη, με την 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, που πάσχει από λέμφωμα Χότσκινς να δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής της. Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (25/4) η Μαριάννα Ζαχαριάδη, με την 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, που πάσχει από λέμφωμα Χότσκινς να δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής της.
Η Μαριάννα Ζαχαριάδη νοσηλεύεται εδώ και δύο ημέρες στο Αττικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πριν από λίγες ώρες, πέφτοντας σε κώμα

Στο πλευρό της Μαριάννας Ζαχαριάδη βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και συναθλητές της.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες αθλητές του ποδοσφαίρου και του στίβου από την Κύπρο και την Ελλάδα πήραν μέρος σε βίντεο στήριξης της Μαριάννας, ενώ για την ενίσχυσή της, έχουν ανοιχτεί οι εξής λογαριασμοί: 591-01-401171-01 στην Ελληνική Τράπεζα Και 4001477-5 στη ΣΠΕ Γεροσκήπου.

Το λέμφωμα Χότσκινς, που είναι καρκίνος του λεμφατικού ιστού, «χτύπησε» τη Μαριάννα Ζαχαριάδη πριν από δύο χρόνια, αλλάζοντας τη ζωή της.
Η οικογένεια της αθλήτριας διατηρεί στενές φιλικές και συγγενικές σχέσεις με οικογένεια από τις Καλυθιές.

ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ



Δημόσια έκκληση για βελτίωση της εικόνας-αισθητικής του χωριού μας απεύθυνε το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αντωνάς.
Καθαρισμός – νοικοκυριό

Ενόψει των εορτών του Πάσχα παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων και παλαιών σπιτιών τα οποία είναι ακατοίκητα να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και το άσπρισμά τους.
Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και το νοικοκυριό είναι ομορφιά.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο.
                                                                                 

                                                                                   Από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής

                                                                                                              Αντωνάς Παναγιώτης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...