28 Μαΐ 2012

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ


Οι συνεχόμενες διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και σπίτια στο χωριό, τα κρούσματα εγκληματικότητας και οι "στρατοί" μεταναστών και τσιγγάνων που έχουν εγκατασταθεί σε σπίτια στις Καλυθιές και το Φαληράκι ήταν το αντικείμενο της έκτακτης λαϊκής συνέλευσης που έλαβε χώρα στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο Καλλιθέας το βράδυ της Δευτέρας.
Με οργή οι συγκεντρωμένοι κάτοικων των Καλυθιών απαίτησαν από τα μέλη της δημοτικής αρχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να επανέλθει το χωριό σε καθεστώς καθαριότητας και ασφάλειας. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, οι περισσότερες ακραίες αφού οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την ανυπαρξία του κράτους.
Ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου ζήτησε ψυχραιμία και κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στις οικίες τους και τις επιχειρήσεις.
Η δημοτική αρχή έχει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια της που είναι ο κανονισμός καθαριότητας. Με βάση αυτόν η δημοτική αστυνομία μπορεί να κάνει ελέγχους και να επιβάλει υψηλά πρόστιμα σε όσα κτίρια μένουν αλλοδαποί (αλλά και Ελληνες) οικονομικοί μετανάστες που δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας.
Ολοι συμ΄φωνησαν πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών που αδιαφορώντας για την εικόνα του χωριού και του Φαληρακίου νοικιάζουν τα σπίτια σε όποιον κτυπήσει την πόρτα τους για λίγα ευρώ.
Αποφασίστηκε να συσταθεί μία επιτροπή από κατοίκους και εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου που θα επισκεφτεί τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σπίτια σε αλλοδαπούς και τσιγγάνους προκειμένου με "ευγενικό" τρόπο να τους ζητήσει να αλλάξουν τακτική.

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΕΣ

Η παραβατικότητα στην περιοχή μας έχει κτυπήσει κόκκινο. Το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το ξενοδοχείο Γόνδολα στο Φαληράκι δύο άτομα που βρισκόταν πάνω σε μηχανάκι επιτέθηκαν σε δύο τουρίστριες από την Πολωνία και άρπαξαν τις τσάντες τους που περιείχαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα όπως διαβατήρια και ταυτότητες.
Οι άτυχες τουρίστριες μόλις είχαν φτάσει στο Φαληράκι και είχαν πάει σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών τράπεζας για να προμηθευτούν χρήματα. Οι δράστες τις παρακολούθησαν και μόλις βρήκαν την ευκαιρία με αστραπιαίες κινήσεις άρπαξαν τις τσάντες και ταχύτατα τράπηκαν σε φυγή. 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ




Σε μία ωραία βραδιά που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ το Φαληράκι υποδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής την καλοκαιρινή περίοδο 2012. Τα μικρά παιδιά έκαναν βόλτες με τα ποδήλατά τους και ακολούθησε παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους από τη Φιλαρμονική Καλλιθέας και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ, ΚΑΜΑΡΙ ΠΑΣΤΙΔΑΣ και ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ.
Η βραδιά έκλεισε με χορούς που απόλαυσαν οι λιγοστοί δυστυχώς τουρίστες που βγήκαν έξω από τα πολυτελή ξενοδοχεία (all ilclusive) και βεγγαλικά στον ουρανό του Φαληρακίου.
Ενα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά!
Το blog ευχαριστεί τον Βασίλη Καραγιάννη και τον Λέλη Σαββιού από το MyIslandLife για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Απόλλωνα για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά. Με απόφαση της διοίκησης ανανεώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Δογιάμα που θα είναι στις Καλυθιές για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Μετά από διαπραγματεύσεις συμφώνησαν να παραμείνουν και τη νέα χρονιά οι Χρήστος Κίτσος, Μάκης Συμεωνίδης, Γιάννης Αρχοντούλης και Λευτέρης Μαυρομούστακος ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την παραμονή και του Μιχάλη Φυλακούρη.
Εκτός απροόπτου από τον Απόλλωνα αποχωρούν ο τερματοφύλακας Δημήτρης Καραγιάννης και ο επιθετικός Γιώργος Καντιμοίρης.
Ηδη αποκτήθηκε ο Γιώργος Συμεωνίδης που αγωνιζόταν στην Κατταβιά.
Τις θέσεις των τερματοφυλάκων τη νέα περίοδο θα καλύψουν ο έμπειρος Μιχάλης Χατζηνικόλας και οι ταλαντούχοι Γιώργος Κουφάλης και Κώστας Παπαγεωργίου.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Απόλλωνα.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Ενα μπράβο στους αστυνομικούς του ΑΣ Φαληρακίου που παρά την έλλειψη προσωπικού τρέχουν καθημερινά για να εντοπίσουν τους αλλοδαπούς παραβάτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για απόπειρες κλοπών, στην Ρόδο.
Συνελήφθησαν χθες (27.05.2012) στην Ρόδο, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 18, 27 και 29 ετών κατηγορούμενοι για απόπειρες κλοπών.
Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες πρώτες πρωινές ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, ο 27χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο αλλά έγινε αντιληπτός από περίοικο αλλοδαπό και τράπηκε σε φυγή.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή και ύστερα από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο.
Στην δεύτερη περίπτωση, χθες πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, ο 29χρονος από κοινού με τον 18χρονο ευρισκόμενοι μέσα σε κατάστημα διασκέδασης (μπαρ) αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μια τσάντα από την κατοχή ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες που τους ακινητοποίησαν και κάλεσαν τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθουν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΜΠΑΡΑΖ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Οι κλέφτες "οργιάζουν" τις τελευταίες ημέρες στο χωριό μας αλλά και σε ολόκληρο το νησί. Νωρίς το βράδυ της Κυριακής την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η γιορτή μουσικής και χορού στο Φαληράκι άγνωστοι εισέβαλαν σε δύο σπίτια στις Καλυθιές και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ και χρήματα.
Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών και σπάζοντας παράθυρα κατάφεραν να μπουν στις οικίες και να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.
Είχε προηγηθεί η διάρρηξη στο χρυσοχοείο Δημητραδιού ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή έγιναν διαρρήξεις σε ακόμη δύο σπίτια στο χωριό.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι διαρρήξεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε όλο το νησί αφού η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία "στρατού" ανέργων και "πεινασμένων" αλλοδαπών.
Τις περισσότερες φορές οι διαρρήκτες αναζητούν χρυσαφικά αφού η τιμή του χρυσού έχει εκτοξευτεί στα ύψη.
Οι αστυνομικοί φοβούνται τα χειρότερα όπως ληστείες με όπλα ή προσπάθεια των πολιτών να προστατέψουν τις περιουσίες τους χρησιμοποιώντας επίσης όπλα. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και καθημερινά καταγράφονται κλοπές σε περιβόλια με κηπευτικά και μάντρες με ζώα.
Το ελληνικό κράτος επέτρεψε την αθρόα άφιξη λαθρομεταναστών και πλέον αδυνατεί να τους ελέγξει.
Οσοι τα προηγούμενα χρόνια "θησαύριζαν" εισπράττοντας "μαύρα" ενοίκια τώρα αναγκάζονται να ζουν, όπως όλοι μας, σε ένα περιβάλλον τρόμου. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...