5 Φεβ 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

Κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης έχουν σημειωθεί στον δρόμο που οδηγεί προς την παραλία Αντονι Κουίν. Οι τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν εξαιτίας του "άγριου" χειμώνα και του σαθρού εδάφους στην πλαγιά του βουνού. Σχεδόν κάθε χρόνο σημειώνονται στο συγκεκριμένο σημείο κατολισθήσεις αλλά φέτος οι βράχοι που έπεσαν στον δρόμο ζυγίζουν πολλούς τόνους και θα είναι δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσής τους.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι από τους περισσότερο επικίνδυνους στο νησί αφού από την μία πλευρά κρέμονται στον αέρα μεγάλοι βράχοι και από την άλλη πλευρά υπάρχει γκρεμός, χωρίς προστατευτικές μπάρες, με κατάληξη τη θάλασσα και τα βράχια.
Οι τοπικές αρχές γνωρίζουν τα προβλήματα αλλά όλα αυτά τα χρόνια αρκούνται στις... προσευχές και στα κέφια του Υψίστου.
Αργά η γρήγορα οι κατολισθήσεις θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες που θα δυσφημίσουν και τον τουρισμό αφού η παραλία Αντονι Κουίν δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.
 Η άγρια ομορφιά της προσελκύει τους τουρίστες αλλά θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να μην αποτελέσει αιτία να χαθούν ανθρώπινες ζωές ή να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρόδος είναι σεισμογενής περιοχή και ο εγκέλαδος δεν κάνει την "επίθεσή" του μόνο τους μήνες του χειμώνα όπως συνέβη στο νησί της Κεφαλλονιάς.
Κατολισθήσεις μικρότερης έκτασης έχουν καταγραφεί και κατά μήκος της παραλίας Αντονι Κούιν, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε κοντινούς δρόμους όπως από Ανω Κάμπο προς Προφήτη Αμμώ, άνοδο προς Προφήτη Ηλία, πρόσβαση στην παραλία Γυμνιστών και άνοδος προς το Αστεροσκοπείο Μανώλακα.
Ο φετινός χειμώνας έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής μας και θα χρειαστούν πολλά λεφτά και πολλές εργατοώρες για να μπορέσει να είναι ασφαλείς οι διακοπές των τουριστών που θα μας επιλέξουν το προσεχές καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου έχει εγκριθεί κονδύλι 1 εκ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών στους δρόμους της περιοχής και τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥ ΤΡΑΟΥΝΟΥΕπικίνδυνη είναι η πρόσβαση στην παραλία Τραουνού μετά την καταστροφή μέρους του δρόμου από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο δρόμος παρασύρθηκε από νερά που έρχονται με ένταση από την περιοχή απέναντι από το πρώην κάμπινγκ και καταλήγουν στον ποταμό που βρίσκεται παράλληλα στον άξονα.
Τα τελευταία χρόνια από την περιοχή απέναντι από το πρώην κάμπινγκ κατεβαίνουν περισσότερα νερά προς τη θάλασσα Τραουνού με αποτέλεσμα το μικρό γεφυράκι που υπήρχε να μην μπορεί να τα απορροφήσει και τελικά να δημιουργούνται καταστροφές στις υποδομές.
Είναι εμφανή η διαπλάτυνση του μικρού ποταμού δίπλα στον δρόμο και αν συνεχιστεί το φαινόμενο θα υπάρξει "συνένωση" με τον ποταμό Ποτός που καταλήγει στην παραλία Τραουνού μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες νερού.
Την τελευταία δεκαετία αρκετά σπίτια κατασκευάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να μην απορροφάται από τη γη και να ψάχνει διέξοδο στη θάλασσα. Επίσης μπαζώθηκαν μικρά ρέματα που βοηθούσαν στην ομαλή κάθοδο των νερών της βροχής.
Οταν γίνουν παρεμβάσεις θα πρέπει να προβλεφθούν τα νέα δεδομένα και οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού που περνάνε από το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.
Πλησιάζουμε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και όπως φαίνεται τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι καταστροφές δεν λύνονται με ρίψεις μπαζών όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Τα μπάζα με την πρώτη βροχή θα παρασυρθούν στη θάλασσα.
Χρειάζονται μόνιμα μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα.
Χρειάζεται πολιτική απόφαση και χρήματα.
Να σημειωθεί ότι συνεργείο ιδιώτη εργολάβου ξεκίνησε παρεμβάσεις στο σημείο του ποταμού Ποτού που σημειώθηκαν ζημιές στα πλαϊνά στηρίγματα με πέτρες που είχαν τοποθετηθεί μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 2010. 

ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ;

Πηγή : Στη Ρόδο το Παγκόσμιο; -
 Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://rodiaki.gr/article.php?id=271142&catid=10&maincatid=1#ixzz2sRIhVFhS


Έξι χρόνια μετά την εκπληκτική διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, η Ρόδος ενδέχεται να είναι και πάλι υποψήφια πόλη για την φιλοξενία ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας!
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε επισήμως ότι «η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση του μπάσκετ. Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2014, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Κρήτη, θα φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2015.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2015 θα διοργανώσει η Ρωσία.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τη FIBA, μετά τη σύσκεψη του Κεντρικού Γραφείου στη Βαρκελώνη».
Το «σμαραγδένιο» νησί είναι στα υπόψη του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, καθώς ο ίδιος έχει δεσμευτεί προφορικά στην Ανδριάνα Μπαφίτη την ανάθεση μίας μεγάλης διοργάνωσης εάν και εφόσον το κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας θα είναι έτοιμο. Δεδομένων των πρόσφατων δηλώσεων του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, το έργο είναι διαθέσιμο προς χρήση καθώς απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωσή του (ηλεκτρονικοί πίνακες, αποχετευτικό, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου).

ΟΙ "ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η τοπική εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ επεξεργάστηκε τις παρουσίες και τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων Ρόδου στις συνεδριάσεις του ΔΣ με βάση τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και παρουσίασε χρήσιμα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην 2η θέση των απόντων για τις συνεδριάσεις του 2013 βρίσκεται ο Γιώργος Ιατρίδης από τις Καλυθιές που δεν έδωσε το παρών σε 23 συνεδριάσεις από τις 36 που πραγματοποιήθηκαν.
Απών από 16 συνεδριάσεις ήταν και ο ιατρός Θωμάς Σωτρίλλης. Και οι δύο εκλέχτηκαν με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου με τον Ιατρίδη να εκλέγεται ως εκπρόσωπος της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας.
Οπως σχολιάζει η τοπική εφημερίδα: Πάντως, κάποιοι από τους συμβούλους, φαίνεται να απουσιάζουν κατ’ επανάληψη από τις συνεδριάσεις για λόγους τους οποίους μόνο οι ίδιοι μπορούν να εξηγήσουν στο ροδιακό λαό ο οποίος και τους εξέλεξε σ’ αυτές τις τιμητικές θέσεις.

Η κοινωνία των Καλυθιών τίμησε με περίπου 500 σταυρούς τον Γιώργο Ιατρίδη αλλά αυτός δεν ανταπέδωσε την τιμή που έγινε στον ίδιο και την πολιτική οικογένειά του και όφειλε από την στιγμή που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του να παραιτηθεί. 

Η ΖΩΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Οπως σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έτσι και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Καλυθιές, το βράδυ της Τρίτης, ξαναγιορτάστη...