19 Μαρ 2013

ΑΦΘΟΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ!









Κάθε μέρα αποδεικνύεται πόσο "ευλογία" αποτελεί για τη γη ο φετινός χειμώνας με τις πολλές και έντονες βροχοπτώσεις. Στο φράγμα του Αγίου Ιωάννη, παρά τις διαρροές από τα τοιχώματα, η τεχνητή λίμνη παραμένει γεμάτη και το νερό συνεχίζει να τρέχει με αποτέλεσμα την υπερχείλιση.
Οι εικόνες είναι μοναδικές και όποιος βρεθεί εκεί θ' ακούσει, θα μυρίσει και θα γευτεί την φύση των Καλυθιών.
Τα ζώα της περιοχής, αγριόπαπιες, χήνες και κατσίκες συμβιώνουν προσπαθώντας να βρουν φαγητό γύρω από την τεχνητή λίμνη.
Βέβαια η ανθρώπινη παρουσία προκαλεί θλίψη αφού πέρα από τα σκουπίδια που άφησαν οι επισκέπτες της Καθαρής Δευτέρας, παντού γύρω από τον Αγιο Ιωάννη υπάρχουν κορμοί κομμένων δέντρων.
Η ομορφιά της φύσης και η ανθρώπινη ανοησία σε πλήρη συνύπαρξη. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FALIRAKI.GR

Η κόντρα του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων με το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών συνεχίζεται. Ο σύλλογος κατέθεσε επίσημη καταγγελία για τον τρόπο διαχείρισης της ιστοσελίδας faliraki.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
 Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (έναντι Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου), Τ.Θ. 390 Τ.Κ. 85105 Φαληράκι, Ρόδος Τηλ: 22410 87407 Φαξ: 22410 87447 Ρόδος,
19.3.2013 Αρ. Πρωτ.:75
 Προς : Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ροδίων
 Κοιν: Επικεφαλής Μειοψηφίας
 Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
 Παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη το παρακάτω θέμα, που αφορά τη λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας της τοπικής κοινότητας Καλυθιών και παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως για το παρακάτω θέμα.
 Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι,
 Εκπροσωπώντας τους επιχειρηματίες ενοικ/νων δωματίων & διαμ/των Καλυθιών-Φαληρακίου, θα θέλαμε να σας καταγγείλουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση της ιστοσελίδας της Τοπικής Κοινότητας Καλυθιών.
 Ο Δήμος Καλλιθέας είχε κατασκευάσει μία ιστοσελίδα για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών του πρώην δήμου στο διαδίκτυο και που με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Οικ. Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου στην υποενότητα διαμονή είχε καταχωρήσει το σύνολο των ξενοδοχείων και ενοικ/νων δωματίων & διαμερισμάτων με πλήρη στοιχεία της κάθε επιχείρησης (τηλέφωνα, διεύθυνση, email, fax και link προς την ιστοσελίδα του κάθε καταλύματος).
 Για την παραπάνω ιστοσελίδα επενδύθηκαν από τον πρώην Δήμο Καλλιθέας αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η νέα διοίκηση και συγκεκριμένα το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να δημιουργήσει μια νέα ιστοσελίδα με το όνομα faliraki.gr για την προβολή και την προώθηση του Φαληρακίου και της κοινότητας Καλυθιών.
 Όταν μας ζητήθηκε να συνεργαστούμε δίνοντας προτάσεις για την κατασκευή του, ενημερώσαμε τον αρμόδιο τοπικό Σύμβουλο πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει το υλικό το οποίο ήδη υπήρχε από τον πρώην Δήμο Καλλιθέας και επίσης πως ο Σύλλογος έχει κατασκευάσει και λειτουργεί σύστημα online κρατήσεων που θα μπορούσε να προσαρτηθεί στο υπό κατασκευή site.
 Δυστυχώς διαπιστώσαμε μετά από κάποιους μήνες πως το Τοπικό Συμβούλιο όχι μόνο δε χρησιμοποίησε το υλικό που είχε κατασκευαστεί με χρήματα των δημοτών αλλά αποφάσισε να λειτουργήσει σαν μια ιδιωτική διαφημιστική επιχείρηση.
Όρισε μάλιστα υπάλληλο του Δήμου, η οποία τηλεφωνικά ενημέρωνε όλους τους επιχειρηματίες (καταλυμάτων, μπαρ, εστιατορίων κτλ) πως θα μπορούσαν με €50 να διαφημιστούν στο νέο site της κοινότητας.
Μάλιστα ο δημόσιος αυτός φορέας επέδειξε τέτοιο ζήλο στη συγκέντρωση «πελατών» για καταχώρηση στο σάιτ του, ώστε ο αρμόδιος υπάλληλος επισκεπτόταν ο ίδιος τους επιχειρηματίες στο χώρο τους εκτός ωραρίου εργασίας!
 Όσο αφορά τα καταλύματα οι αρμόδιοι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να καταχωρήσουν οποιοδήποτε κατάλυμα τους έδινε το αντίτιμο έστω κι αν λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ! Το παραπάνω θέμα καταγγέλθηκε από την Ομοσπονδία μας στις 21.6.2011 με το υπ’ αρ.πρωτ 137 και στις 18.7.2011 με το υπ΄αρ. πρωτ. 164 έγγραφό της, αλλά έως τώρα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Επίσης για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν προφορικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κος Καμπουρόπουλος, αλλά και ο Δήμαρχος κος Κουσουρνάς.
 Πρόσφατα λοιπόν αντιληφθήκαμε προς μεγάλη μας έκπληξη ότι οι διαφημιστικές δράσεις της δημόσιας αυτής ιστοσελίδας έχουν εξελιχθεί σε αρτιότερη κερδοσκοπική επιχείρηση, αφού έχει πλέον ενταχθεί σ’ αυτήν και το σύστημα online κρατήσεων γνωστής πολυεθνικής εταιρείας!
 Όσο για τους δεκάδες ιδιοκτήτες καταλυμάτων της περιοχής που τυχαίνει είτε να μη συνεργάζονται με την πολυεθνική αυτή, είτε να αδυνατούν να καταβάλλουν ένα ποσό ετησίως για καταχώρηση της επιχείρησής τους στην ιστοσελίδα του Δήμου τους …αυτοί ας μείνουν στα αζήτητα.
 Μέσα από το επίσημο site του Δήμου δηλαδή, μπορεί τώρα ο επισκέπτης να κάνει κράτηση σε καταλύματα που έχουν συνάψει σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία ως γνωστόν κάνει συνεργασίες με διάφορα site δίνοντας ως προμήθεια το 3% από τις κρατήσεις που κλείνονται μέσα από αυτά.
 Σε εξηγήσεις που ζητήσαμε από το τοπικό συμβούλιο χαρακτήρισαν τη δράση αυτή ως «αναγκαία, προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου».
 Επειδή η Κοινότητα Καλυθιών αλλά και στην πορεία ο Δήμος Καλλιθέας ήταν ένας από τους πλουσιότερους Δήμους της χώρας και λόγω του ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής συνεχίζουν να καταβάλλουν οποιαδήποτε δημοτικά τέλη τους αναλογούν, ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε τα εξής: 1. Για ποιο λόγο διαγράφηκε το υλικό της ιστοσελίδας του πρώην Δήμου Καλλιθέας.
2. Κατά πόσο είναι ηθικό αλλά πάνω απ’ όλα νόμιμο να πληρώνουν οι επιχειρήσεις για να διαφημιστούν σε δημοτική ιστοσελίδα.
3. Ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δήμου από την Κοινότητα Καλυθιών και Φαληρακίου (φόρος εισοδήματος, κρατικές επιχορηγήσεις, δημοτικά τέλη, φόρος παρεπιδημούντων, ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ και έσοδα από παραλίες)
 4. Και τέλος θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το ετήσιο ποσό που διαθέτει ο Δήμος Ροδίων προς την Τοπική Κοινότητα Καλυθιών για τη συντήρηση και την κατασκευή έργων αλλά και για την «οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων».
 Λυπούμαστε που το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών έφτασε δυστυχώς στο σημείο αντί να… απαιτεί αυτά που του αναλογούν από το Δήμο Ροδίων, καταλήγει να… επαιτεί από τους επιχειρηματίες.
 Με εκτίμηση, Εκ του ΔΣ Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Τοκούζης
Υ.Γ : Οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τις υποψίες μας για παράτυπη διαχείριση του εν λόγω ιστότοπου.
 Ενώ λοιπόν μέχρι την Παρασκευή 15.3.2013 υπήρχε στην αρχική σελίδα αλλά και σε υποενότητα της ιστοσελίδα www.faliraki.gr link γνωστής πολυεθνικής εταιρείας online κρατήσεων, διαπιστώνουμε ότι μετά τη σημερινή μας καταγγελία έσπευσαν να το αφαιρέσουν!
 Επειδή όμως η δράση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών έχει αποτυπωθεί σε έντυπο που σας επισυνάπτουμε (link της πολυεθνικής στην αρχική σελίδα αλλά και σε υποενότητα του site), εξακολουθούμε να απαιτούμε εξηγήσεις για τα παρακάτω:
 • Με ποιες διαδικασίες γινόταν η διαχείριση του site
• Με ποιον τρόπο εισπράττονταν τα χρήματα από την προμήθεια που ελάμβαναν Με την κίνησή του αυτή το Τοπικό Συμβούλιο αφήνει σαφή υπονοούμενα για «ομιχλώδεις» διαδικασίες στη διαχείριση της ιστοσελίδας. Ζητούμε διαφάνεια και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.             

ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ!


Με τρία γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια ο Μιχάλης Μανιάς εξακολουθεί να εντυπωσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελεί τον στυλοβάτη του Απόλλωνα Σμύρνης που βαδίζει φουλ για άνοδο στην Super League. O Καλυθενός επιθετικός έχει φτάσει τα 10 τέρματα στο πρωτάθλημα της Football League και βρίσκεται στο κυνήγι του Πατρίκ Ογκουνσότο που είναι πρώτος σκόρερ με 12 γκολ.
Σε λίγους μήνες ο Μιχάλης Μανιάς θα υπογράψει συμβόλαιο με ομάδα του κορυφαίου ελληνικού πρωταθλήματος. Λίγη υπομονή να έχουμε και θα μάθουμε τα ευχάριστα νέα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ



Στην πλατεία Καλυθιών βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που επισκέφτηκε τη Ρόδο στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματός του.
Ο πολιτικός χαιρέτησε τον κόσμο που τον επισκέφτηκε και έχοντας δίπλα του τη βουλευτή Μίκα Ιατρίδη μπήκε σε όλα τα καταστήματα του χωριού. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά.
Με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου, μετά από πολύ καιρό, έκανε δημόσια εμφάνιση στο χωριό και ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης.

ΚΑΛΥΘΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013











Η μεγάλη παρουσία κόσμου και το έντονο κέφι ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού 2013 που διοργάνωσε την Κυριακή στην πλατεία Καλυθιών ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΑΡΟΣ. Ο παραδοσιακός γάμος και το γαϊτανάκι που χόρεψαν τα μέλη της ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ κέρδισαν το περισσότερο χειροκρότημα, ενώ θερμή ήταν η υποδοχή του κοινού σε όλα τα πεζοπόρα τμήματα και άρματα που συμμετείχαν στην παρέλαση. Φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο χωριό μας είχαν "ζωντάνια" κάτι που οφείλεται στα νιάτα του ΦΑΡΟΥ. Αυτά τα παιδιά έτρεξαν, αφιλοκερδώς, για τις διοργανώσεις και ΟΛΟΙ τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Οταν καταλαγιάσει η... κούραση από το καρναβάλι θα πρέπει να ξεκινήσει μία δημόσια ανοικτή συζήτηση για το μέλλον του θεσμού. Πέρα από τη διοργάνωση θα πρέπει να τεθούν θέματα όπως η ποιότητα των αρμάτων και το "αλευρομουζούρωμα" που ακολουθεί μετά την παρέλαση. Οι απόψεις για αυτά τα θέματα είναι πολλές και πρέπει να ακουστούν ώστε το επίπεδο να βελτιωθεί και να μπορούμε, επάξια, να καλέσουμε όλο το νησί στο καρναβάλι μας..

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...