16 Φεβ 2013

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της αστυνομίας για συλλήψεις κατοίκων Καλυθιών για κλοπές χρυσαφικών και μετάλλων έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην μικρή μας κοινωνία.
Η παραβατικότητα έχει αρχίσει να γίνεται έντονη και πλέον κανείς δεν είναι σίγουρος για κανέναν.
Τις τελευταίες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα Αφάντου προσέρχονται όσοι τα τελευταία χρόνια είχαν πέσει θύματα κλοπής προκειμένου να αναγνωρίσουν τα χρυσαφικά που εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά οικήματα.
Η αστυνομία καλεί όλους όσοι έχουν χάσει κοσμήματα να πάνε στ΄ Αφάντου για να καταθέσουν περισσότερες πληροφορίες.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες των κλοπών να είναι περισσότεροι του ενός και αναζητούν που διοχετεύονταν τα χρυσαφικά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων που πάρθηκαν από τους ύποπτους με αυτά που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια από τα σπίτια που σημειώθηκαν κλοπές.
Για την υπόθεση με τα μέταλλα οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα ή ιδιοκτησίας των τριών ατόμων που συνελήφθησαν.
Η κοινωνία ζητάει τιμωρία των ενόχων για να παραδειγματιστούν όσοι με πρόσχημα την οικονομική κρίση βάζουν "χέρι" σε ξένες περιουσίες.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


Προσπάθεια να εγκατασταθούν κοντά στις Καλυθιές έκαναν το βράδυ της Πέμπτης δύο πολυμελείς οικογένειες τσιγγάνων. Με δύο αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα οικιακά σκεύη και σκεπάσματα πήγαν στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο πυρομαχικών που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο 294 στην περιοχή της Παναγίας Ελεούσας και έχει, εδώ και τρία χρόνια, εγκαταλιφθεί από τον στρατό. Για... κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους των Καλυθιών που άμεσα ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Σταυρή, τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής Καλυθιών όπου ανήκει το οικόπεδο αλλά και την αστυνομία. Ολοι οι παραπάνω πήγαν στο πρώην φυλάκιο και ζήτησαν από τους τσιγγάνους να απομακρυνθούν αφού η κατάληψη του χώρου είναι παράνομη. Οι τσιγγάνοι αντέδρασαν άμεσα, έβριζαν και ζητούσαν να τους δείξουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι το οικόπεδο ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή. Οι τοπικοί μας άρχοντες τους απείλησαν πως με χωματουργικά μηχανήματα θα σκάψουν την είσοδο του πρώην φυλακίου με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό των αυτοκινήτων τους. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις οι τσιγγάνοι ζήτησαν να παραμείνουν ένα βράδυ, επειδή έβρεχε, κάτι που τελικά έγινε. Το πρωί της Παρασκευής και πάλι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και παρά τις αντιρρήσεις των τσιγγάνων κατάφεραν να τους απομακρύνουν. Αμέσως μετά μηχανήματα του δήμου δημιούργησαν ανάχωμα προκειμένου να αποφευχθεί, στο μέλλον, νέα προσπάθεια κατάληψης του πρώην φυλακίου.

ΑΝΤΕΞΕ ΜΙΑ ΩΡΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ


Αναμενόμενη ήττα στα Μαριτσά γνώρισε ο Απόλλων Καλυθιών. Το μυαλό όλων ήταν στον ημιτελικό κυπέλλου της Τετάρτης κόντρα στον Ιάλυσο. Ο Κώστας Καμπούρης χρησιμοποίησε πάρα πολλά πιτσιρίκια που άντεξαν μέχρι το 60'. Κάτω από τα δοκάρια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κάθισε ο 15χρονος Γιάννης Αργυρού που έπαιξε για πρώτη φορά. Η περιγραφή του αγώνα από το news12.gr Ήταν μέχρι να μπει το πρώτο γκολ. Μόλις αυτό έγινε, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μια τυπική διαδικασία για τον Ηρακλή Μαριτσών ο οποίος κέρδισε άνετα στο γήπεδο του με 4 – 0 τον Απόλλωνα Καλυθιών και πλέον αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ Κατηγορίας. Η νίκη αυτή είναι η πρώτη ευρεία για τους Μαριτσενούς μετά από ένα σερί έξι αγώνων. Τελευταία φορά που είχαν κερδίσει με άνετο σκορ ήταν στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 όταν είχαν κερδίσει (πάλι στο γήπεδο τους) με 3 – 0 την Αθλητική Ένωση της Κω. Στο σημερινό παιχνίδι, σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωσε του τελικού αποτελέσματος έπαιξε το ότι ο τεχνικός του Απόλλωνα Κώστας Καμπούρης ξεκούρασε πολλούς βασικούς παίκτες (ενόψει κυπέλλου) και χρησιμοποίησε στη θέση του νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές. Μέχρι να ανοίξει το σκορ οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν αγχωμένοι όμως από εκεί και πέρα τα πόδια τους έλυσαν και τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν χωρίς δυσκολίες. Στο 60’ ο Χειμωνέττος με ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 1 – 0. Στο 73’ ο Πάττας με σουτ έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2 – 0. Είχε προηγηθεί στη φάση αυτή πλασέ του Τσαλώλη με το οποίο έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 76’ ο Τσαλώλης με σουτ έκανε το 3 – 0 και στο 77’ ο Πάττας από καλό σημείο μέσα στην περιοχή, με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4 – 0. Στο 63’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Καρίκη πάνω στον Κιόττου μέσα στην μεγάλη περιοχή. ΗΡΑΚΛΗΣ: Καστανάκης, Φασάκης, Τσούφιος, Φελεσάκης(74΄λ.τ. Σαββάκης Α.), Μπιλιάς, Τσαλώλης, Χειμωνέττος, Πάττας(78΄Κρητικός), Χατζηκωσταντής(58΄Βασιλώτος), Καρίκης, Παπακωσταντής Α. ΑΠΟΛΛΩΝ: Χατζηνικόλας (38΄λ.τ. Αργυρού), Κίτσος, Μοσχιδιού, Αλαχούζος, Βιτσέντζος, Σαββούλης, Τσαλίκης, Σταυρής (68’ Ορφανός Γ.), Μανιάς (48’ Στάθης), Ορφανός Ι., Κιόττου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...