6 Αυγ 2012

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ





Η διοίκηση του Απόλλωνα αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια το κατάστημα ELENAS CORNER για την προσφορά πρωϊνού σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά από πρωινή προπόνηση.
Επίσης ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου ΤΣΙΤΤΑΣ που και φέτος παραχωρούν δωρεάν τις εγκαταστάσεις για την εκγύμναση της ομάδας.
* Οι φωτογραφίες είναι από το πρώτο φιλικό του Απόλλωνα κόντρα στον Ορφέα.
* Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανή είναι η λύση της συνεργασίας με τον Μάκη Συμεωνίδη που υπέπεσε σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα εναντίον του προπονητή Δημήτρη Δογιάμα

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες για την συγκέντρωση παράνομων μεταναστών στο Φαληράκι. Σήμερα σειρά με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ είχε η τοπική εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ.

"Στα πρόθυρα της υστερίας οι κάτοικοι Φαληρακίου καθώς κανείς και τίποτα δεν φρόντισε να τους εξασφαλίσει αυτό που πραγματικά ζητούσαν. Παρότι  η αστυνομία στάθηκε και βρίσκεται πραγματικά δίπλα τους η προσπάθεια τους δεν αρκεί να διασφαλίσει μία  ήρεμη καθημερινότητα στους ντόπιους.  Τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες πολλαπλασιάζονται και οι αρμόδιοι απλώς πια δεν αντιδρούν.
Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν για καταστάσεις εκτός ορίων πιά και αντιδρούν λέγοντας ότι το μόνο που μένει είναι «να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας». Δεν υπάρχει πιο πέρα.
Δεδομένου ότι τα χέρια του εισαγγελέα είναι δεμένα και της αστυνομίας έχουν περιορισμένες δυνατότητες οι κάτοικοι είναι πια έτοιμοι να αυτοδικήσουν.
Έρχονται έλληνες τουρίστες και φεύγουν. «Μαύρους και μετανάστες βλέπουμε και στην Αθήνα, για να ξεφύγουμε ερχόμαστε διακοπές, αν τους βλέπουμε κι εδώ, καλύτερα να φύγουμε».
O διοικητής του τοπικού τμήματος καταβάλλει πραγματικά υπέρογκες προσπάθειες να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Γνωρίζοντας τους ντόπιους σχεδόν με το μικρό του όνομα τον κάθε ένα , έχει ξεχάσει κι ο ίδιος τι θα πει, οχτάωρο, ωράριο και προσωπική ζωή.
Με την εγκληματικότητα καθημερινά να  αυξάνεται  και την προστασία του πολίτη συνεχώς να μειώνεται, το κλίμα στο Φαληράκι είναι πολύ βαρύ. Υπερισχύει το δίκιο του δυνατού κι όχι του νομιμόφρονα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το Φαληράκι είχε ξαναζήσει τέτοιες παρόμοιες καταστάσεις, χωρίς να έχει τις υποδομές για αντιμετώπιση τους. Το τι έγινε τότε το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι επιχειρηματίες της περιοχής, όσο και οι κάτοικοι των Καλυθιών, αλλά και όλοι οι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό.
To
ζητούμενο είναι να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο, γιατί τότε η καταστροφή θα είναι καθολική.
 Η παρουσία των λαθρομεταναστών, που καλυπτόμενοι από τον απίθανο νόμο προστασίας τους έχουν αρχίσει και αποθρασύνονται, δημιουργεί ένα πολύ κακό κλίμα και οι περισσότεροι επιχειρηματίες της περιοχής κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.
Ο φόβος του κακού παραμονεύει σε κάθε γωνία και κάθε στιγμή.  Στην Αθήνα ξεκίνησε η επιχείρηση μάζωξης των λαθρομεταναστών, στη Ρόδο τι περιμένουν οι αρχές μας; Το τι γίνεται καθημερινά μπορούν να το διαβάσουν στις αναφορές του διοικητού του αστυνομικού τμήματος Φαληρακίου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του δέχεται κι απειλές για μετάθεση του από το τμήμα σε άλλο νησί, αν συνεχίσει να ασκεί  τα καθήκοντα του με παρόμοιο ζήλο.
Εκτός όμως από τις αναφορές της αστυνομίας στην εισαγγελία και τους άλλους φορείς έχει φθάσει ενημερωτική επιστολή που υπογράφουν 30 κάτοικοι και στην οποία αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια το τι βλέπουν τα μάτια τους και τι ακούν τα αυτιά τους.
Βέβαια μέσα στην επιστολή αυτή αναφέρεται και η ασυδοσία που επικρατεί, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης από τα κάθε είδους καταστήματα υγειονομικού ελέγχου. Η μουσική στη διαπασών, οι κράχτες στους δρόμους, τα ανεξέλεγκτα ποτά, και πολλά άλλα που «κρύβει» το σκοτάδι…"

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ



Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η πρώτη προσπάθεια αναβίωσης της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που έγινε το βράδυ της Κυριακής σε συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καλυθιών και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο ΦΑΡΟΣ". Η κεντρική εκκλησία του χωριού μας είναι αφιερωμένη στην εορτή της Μεταμορφώσεως αλλά εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες έχει καθιερωθεί το μεγάλο πανηγύρι του Σεπτεμβρίου για την εορτή της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.
Χθες μετά την περιφορά της εικόνας της Μεταμορφώσεως με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Καλλιθέας και την ολοκλήρωση του Εσπερινού στήθηκε γλέντι στο προαύλιο της εκκλησίας με φαγητά που έφτιαξαν οι νοικοκυρές του χωριού και ποτά-αναψυκτικά που προσέφεραν επιχειρηματίες στις Καλυθιές και το Φαληράκι.
Ουσιαστικά σήμερα 6 Αυγούστου γιορτάζει η εκκλήσιά μας. Χρόνια Πολλά!
* Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Διαμαντή Σωτηράκη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...