9 Μαΐ 2013

ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΑΝ!








Mία ομάδα νέων παιδιών από τις Καλυθιές έδρασαν εθελοντικά και βελτίωσαν την εικόνα στο λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων στο Φαληράκι.
Με κέφι και πολύ δουλειά, μέρα και νύχτα, αφαίρεσαν τα υβριστικά συνθήματα από τους τσιμεντένιους τοίχους και τα αντικατέστησαν με την ελληνική σημαία και το μικρό μοναστηράκι.
Την ομάδα των εθελοντών αποτελούσαν οι μαθητές: Κώστας Κώστας, Βασίλης Κωστόπουλος., Μιχάλης Τσακίρης, Παναγιώτης Συμιακός, Δημήτρης Χαρινός, Βασίλης Παπαελευθερίου και Κώστας Παπαγεωργίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ


Με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα δύο από τα πέντε εκλεγμένα μέλη της δημοτικής αντιπολίτευσης "ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" καυτηριάζουν την εικόνα που παρουσιάζουν τα τουριστικά μέρη της περιοχής μας. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Σωτρίλης και ο τοπικός σύμβουλος Κώστας Συρτσάκος ενώ απουσιάζουν οι υπογραφές των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Φλεβάρη, Γιώργου Ιατρίδη καθώς και του τοπικού συμβούλου Σάββα Κώστα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση - διαμαρτυρία:

  Καλυθιές, 7 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενώ εδώ και εβδομάδες έχουν καταφτάσει οι πρώτοι επισκέπτες για την φετινή σεζόν η εικόνα της περιοχής μας είναι αποκαρδιωτική. Εικόνα που χωρίς τις εθελοντικές προσπάθειες κατοίκων και συλλόγων της περιοχής θα ήταν ακόμη χειρότερη.
Οποιοδήποτε ποσό και αν έχει ξοδευτεί σε διαφήμιση συνιστά απώλεια οικονομικών πόρων, όταν ο επισκέπτης που έρχεται εδώ συναντάει ένα μέρος χωρίς την παραμικρή εικόνα οργάνωσης. 
Τι συναντάει λοιπόν όποιος βρεθεί στο Φαληράκι αυτήν την περίοδο?
Παραλίες χωρίς καθίσματα, χωρίς ομπρέλες και χωρίς θαλάσσια μέσα αναψυχής. Παραλίες που  χρειάστηκε να πάει Μάιος  και να γεμίσουν από κόσμο πρώτα για να αποφασίσει η Δημοτική Αρχή να στείλει μηχανήματα για τον καθαρισμό τους. Δημόσια ντους, που αντί να εκσυγχρονιστούν για να εξυπηρετούν τους λουόμενους  αποφασίστηκε από την ΔΕΥΑΡ η διακοπή της παροχής νερού, προφανώς στην λογική : πονάει χέρι κόβω χέρι.
 Δρόμους που θυμίζουν σκουπιδότοπους αφού αποκομιδή σκουπιδιών γίνεται προβληματικά.
Η περιοχή συνεισφέρει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των συνολικών εσόδων του Δήμου αλλά καμία ανταποδοτικότητα έστω για έργα συντήρησης για ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του νησιού.
Παρόλα αυτά, «είμαστε έτοιμοι» αδιαφορώντας βεβαίως ότι με τέτοια υποδοχή και με την εικόνα χάους που παρουσιάζεται στους επισκέπτες του νησιού η ζημιά που προκαλείται είναι πολλαπλάσια και οποιαδήποτε προσπάθεια τουριστικής  προβολής περιττή.
Με τέτοια «ανετοιμότητα» και αναποτελεσματικότητα από την Δημοτική Αρχή, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα είναι ότι θα σβήσει κάθε ελπίδα ανάκαμψης και αναβάθμισης του Φαληρακίου και του τουρισμού μας.
Ο Τοπικός Σύμβουλος Καλυθιών, Συρτσάκος Κώστας

Μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών σχολίασαν πως η έλλειψη ομπρελών και θαλασσίων σπορ οφείλεται στην καθυστερημένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και πως την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν οι διαγωνισμοί κατάθεσης προσφορών προκειμένου οι επαγγελματίες να κατέβουν στην παραλία.
Για τους σωρούς σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί τις ημέρες του Πάσχα σε Καλυθιές και Φαληράκι εξηγούν πως η αποκομιδή καθυστέρησε εξαιτίας σημαντικής βλάβης που υπέστη το απορριμματοφόρο από μπάζα και σίδερα που πέταξε σε κάδο σκουπιδιών ένας ασυνείδητος συμπολίτης μας. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...