24 Οκτ 2011

ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ: ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ


Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Ροδίων κ. Κουσουρνά έδειξε ότι λαμβάνει σοβαρά τις αντιδράσεις των Καλυθενών, Μαριτσενών, Παστιδενών σχετικά με τη δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στο νησί.
Ο κ. Κουσουρνάς το μεσημέρι της Δευτέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ξανά τη φράση "Γάμος με το ζόρι δεν γίνεται. Δεν θα τοποθετήσουμε κάπου τους τσιγγάνους με αστυνομική δύναμη. Θα προσπαθήσουμε να υπάρξει συναίνεση μέσα από τον διάλογο".
Οπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Κουσουρνάς καταδίκασε τις ακρότητες που έγιναν στο δημαρχείο το βράδυ της Παρασκευής σημειώνοντας ότι έγινε εισβολή και άναψαν καπνογόνα. "Είναι κατανοητές οι αντιδράσεις των κατοίκων αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Κάναμε σύσκεψη για το θέμα και οι κάτοικοι εισέβαλαν στην αίθουσα. Αλίμονο αν η δημοκρατία λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Τέτοιες ενέργειες δεν ταιριάζουν στην κοινωνία μας. Με ψυχραιμία η δημοτική αρχή αντιμετώπισε τα γεγονότα και έληξε την ένταση αποσύρωντας τη μελέτη καθώς έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα".
Για τον καταυλισμό των τσιγγάνων είπε: "Οποια συζήτηση θα ξεκινήσει από μηδενική βάση και σε βάθος χρόνου. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτή η δημοτική αρχή δεν κρύβει τα προβλήματτα κάτω από το χαλί. Τα βγάζει και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει. Η αρμοδιότητα ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και ο δήμος μόνο γνωμοδοτεί"
Ο κ. Κουσουρνάς μίλησε για υποκινητές των αντιδράσεων χωρίς να κατονομάσει αλλά σημείωσε "δεν πιστεύω πως αυτοί είναι μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Κάποιοι βρίσκονται πίσω από τον ξεσηκωμό των κατοίκων αφού δεν υπάρχει απόφαση. Το θέμα ήταν γνωστό και είχαν γίνει διαβουλεύσεις με κοινωνικούς φορείς και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων".
Ο δήμαρχος Ροδίων κάλυψε το χωρικό αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου λέγοντας "γνώριζε το θέμα αλλά πιστεύω ότι δεν μπορούσε να αποτρέψει τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν".
Για τον κ. Χατζημάρκο είπε ότι "κάνει ότι κάνει για να εξασφαλίσει θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ'.
Για το αν κρύβετε ο Γιάννης Ιατρίδης πίσω από τις κινητοποιήσεις εξήγησε "Ο Γιάννης Ιατρίδης με είχε προειδοποιήσει στο πανηγύρι του Σταυρού πως πιθανή απόφαση για καταυλισμό στο βουνό Λούκα θα αποτελεί casus belli για τις Καλυθιές".
Τέλος ο κ. Κουσουρνάς κάλεσε τις αστυνομικές αρχές να βρουν ποιοι συνεργάζονται με του τσιγγάνους και αγοράζουν τα παλιοσίδερα και τον χαλκό καθώς μόνο έτσι θα σταματήσουν οι κλοπές στο νησί.
Οταν έκανε αναφορά στις τέσσερις περιοχές ο κ. Κουσουρνάς εξήγησε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τα Κοσκινού για το στρατόπεδο 542 στο Τσαϊρι και πως έχουν συγκεντρωθεί από την Ιαλυσό 2500 υπογραφές που αντιδρούν για την επιλογή του στρατοπέδου 299 στους Τρεις.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο κ. Κουσουρνάς για άλλη μία φορά αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωση που έκανε την περασμένη Τρίτη πως "αποφάσισε πως ίσως η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η περιοχή ανάμεσα στα λατομεία Ματζόν και Δουκέρη". Αυτή είναι η δήλωση που οδήγησε στον ξεσηκωμό των Καλυθενών.

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ

Δηλώσεις "φωτιά" έκανε στο VERENA.GR ο τέως δήμαρχος Καλλιθεάς Γιάννης Ιατρίδης απαντώντας στα όσα είπε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνας για τον ίδιο ως προς την κατάληψη του δημαρχείου απο τους Καλυθενούς.
" Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων είναι ο ίδιος. Εγώ πράγματι του είχα πει οτι δεν μπορεί να τακτοποιήσει μια περιοχή και οτι η μόνη λύση είναι η ένταξη όλων των τσιγγάνων στη κοινωνία. Φαίνεται οτι με ελαφρότητα παρέκαμψε και τις απόψεις των δικών του ανθρώπων όπως έχει κάνει και με τον ΧΥΤΑ που έφερε όλα τα σκουπίδια στης Νότιας Ρόδου σε αυτό όπως και με τον αγωγό απο Αρχάγγελο...Έχει ήδη πατήσει τρεις κόκκινες γραμμές...Λυπάμαι που θα το πω, είναι πολύ λίγος για δήαμρχος Ρόδου. Το μόνο που έχει κάνει είναι να καταγγέλει δημάρχους...Δεν είμαι ούτε υποκινητής, ούτε βομβιστής. Καταδικάζω τα επεισόδια αλλά για να μην γινόταν οφείλει ο ίδιος ο δήμαρχος να ερχόταν στη λαϊκή συνέλευση και να τους μιλήσει. Δεν το έκανε"

ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ετοιμαστείτε για το πρώτο μας 'Car boot' (Παζάρι) που θα γίνει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, Καλυθιών την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, ώρα 10 πμ. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από διάφορα μεταχειρισμένα είδη, καφέ και σπιτικά γλυκά, παιχνίδια για τα παιδιά και όχι μόνο!
Ενισχύστε το σχολείο μας, ανταλλάσοντας υλικά και εκμεταλλευτείτε τις μοναδικές ευκαιρίες.
ΠΩΛΗΤΕΣ: Καθαρίστε τις αποθήκες σας από αχρείαστα αντικείμενα, φορτώστε τα αυτοκίνητά σας και ελάτε στο παζάρι του σχολείου. Με συμμετοχή 5 ευρώ στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων εξασφαλίζετε χώρο για να μπορείτε να πωλείται τα προϊόντα σας
ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ: Ελάτε και βρείτε πολλά μεταχειρισμένα είδη σπιτιού, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές και ότι άλλο αναζητείτε

Ελάτε να πιείτε έναν καφέ και να φάτε σπιτικά κέικ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, Κυριακή 4 Μαρτίου
Εξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών, από τις 10 το πρωί (οι πωλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο μισή ώρα νωρίτερα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συμμετοχή των 5 ευρώ και τα έσοδα από την πώληση καφέ, κέικ, αναψυκτικών θα διατεθούν για τις ανάγκες του 1ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών
Όλα τα προϊόντα διατίθενται με την αποκλειστική ευθύνη των αγοραστών
Οι οργανωτές δεν έχουν ευθύνη για πιθανά χαλασμένα προϊόντα. Είναι σωστό να ελέγξετε προσεχτικά ακριβά προϊόντα και να πάρετε τα τηλέφωνα επικοινωνίας των πωλητών
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Να συγκεντρωθούν χρήματα για το σχολείο
ΠΡΟΟΪΟΝΤΑ: Όλα και τα πάντα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...