25 Φεβ 2014

ΕΚΛΕΨΑΝ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

Την ώρα που στην πλατεία Καλυθιών την περασμένη Κυριακή διεξαγόταν το Κυνήγι του Θησαυρού απατεώνες βρήκαν την ευκαιρία να μπουκάρουν σε σπίτι που απέχει λίγα μέτρα από το κέντρο του χωριού.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία διάφορα χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ αφαίρεσε άγνωστος δράστης από σπίτι στις Καλυθιές στη Ρόδο.
Η κλοπή καταγγέλθηκε την Κυριακή βράδυ στον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σημειώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν άγνωστος δράστης μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι υπήρχαν και λίγα χρήματα τα οποία όμως δεν ακούμπησαν οι δράστες. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Η Ρόδος και συγκεκριμένα το Φαληράκι, επελέγη ως ένα από τα τρία νησιά στη χώρα που θα συμμετάσχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάπλασης σε αναπτυγμένους τουριστικούς προορισμούς που θέλει να υλοποιήσει το Υπουργείο Τουρισμού στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ και, μάλιστα, η πρώτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο της Περιφέρειας, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Πυργιώτη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, καταρχήν, το Υπουργείο συστήνει μία ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση του πιλοτικού αυτού προγράμματος στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, με στόχο να δοθούν επενδυτικά και οικονομικά κίνητρα για την αναβάθμιση των υποδομών στα τρία αυτά νησιά που αποτελούν από τους πλέον αναπτυγμένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι για τη Ρόδο επελέγη το Φαληράκι καθώς πρόκειται για έναν τουριστικό προορισμό που πέρασε από πολλές φάσεις ενώ θεωρείται ότι τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί και, επίσης, ουδείς μπορεί να διαφωνήσει ότι χρειάζεται ένα «λίφτινγκ». 

Αυτή η ομάδα εργασίας που συγκροτείται θα αποτελείται από τους παρακάτω:
Τον κ. Πυργιώτη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρι Τσάρτα, τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Π.Υ.Τ. Ιονίων κ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Π.Υ.Τ. Κρήτης κ. Αριστείδη Στρατάκη, τον προϊστάμενο τμήματος τουριστικών εγκαταστάσεων Π.Υ.Τ. Δωδεκανήσου κ. Πέτρο Σύρμο, την ΠΕ αρχιτέκτονα, υπάλληλο Υ.ΠΕ.ΚΑ. κα Ελισάβετ Βαγιανού, την ΠΕ Φυσικών Περιβάλλοντος, Γραφείο του Γ.Γ. Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κα Μαργαρίτα Κοκκώνη.
Σημειώνεται ότι συντονίστρια της ομάδας εργασίας ορίστηκε η κα Ευθυμία Σαράντακου, ΠΕ Αρχιτέκτονας-Χωροτάκτης υπάλληλος του ΕΟΤ. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η διατύπωση και αξιολόγηση συγκεκριμένων προτάσεων, μέτρων και δράσεων στους παρακάτω τομείς:

α) ενίσχυσης της επενδυτικής πρωτοβουλίας με την παροχή ειδικών χωροταξικών, πολεοδομικών, φορολογικών και οικονομικών κινήτρων.

β) αποκατάστασης του τοπίου από τις επιπτώσεις μιας άναρχης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι αστικές αναπλάσεις, τα προγράμματα αποκατάστασης του αστικού και παράκτιου τοπίου κ.λπ. Ειδική μέριμνα θα δοθεί και σε δράσεις απόσυρσης απαξιωμένων ή εγκαταλελειμμένων κτιρίων και εγκαταστάσεων τουριστικής χρήσης, που αλλοιώνουν το τοπίο και την εικόνα της περιοχής. Αντικείμενο της ομάδας εργασίας είναι η διαμόρφωση πιλοτικού προγράμματος τουριστικής ανάπλασης σε αναπτυγμένους τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, που παρουσιάζουν σύνθετα προβλήματα τουριστικής ανάπτυξης και ειδικότερα:

α. Η διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επιλεγμένες περιοχές της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Ρόδου.

β. Η διερεύνηση και ο εντοπισμός των χωροταξικών εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε σύνδεση με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον τουρισμό και τα Περιφερειακά Πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

γ. Η διερεύνηση (εντοπισμός και αξιολόγηση) των πολεοδομικών εργαλείων για την ανάπλαση των παραπάνω τουριστικών περιοχών και ο καθορισμός κριτηρίων και μέτρων για την “απόσυρση” απαξιωμένων τουριστικών εγκαταστάσεων με παράλληλη εξειδίκευση κατά περίπτωση της έννοιας της απόσυρσης (αλλαγή μορφής ή κατηγορίας καταλύματος με διατήρηση τουριστικής χρήσης, ανάπλαση κελύφους, αλλαγή χρήσης, ολική ή μερική κατεδάφιση).

δ. Η διερεύνηση και πρόταση πηγών χρηματοδότησης (Πράσινο Ταμείο, εθνικά και κοινοτικά προγράμματα κ.λπ) και θέσπισης ειδικών οικονομικών κινήτρων, όπως φορολογικές απαλλαγές ή κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου.

ε. Η αξιολόγηση της δυνατότητας εφαρμογής των προτεινόμενων εργαλείων και η πρόταση τυχόν σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

στ. Η διατύπωση συγκεκριμένων δράσεων με τη μορφή Πιλοτικού Προγράμματος για τις συγκεκριμένες περιοχές.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου της ομάδας εργασίας ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες με δυνατότητα παράτασης με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων.

Πηγή : Πρόγραμμα τουριστικής ανάπλασης στο Φαληράκι - Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://rodiaki.gr/article.php?id=272545&catid=5&maincatid=1#ixzz2uKHqZOow

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...