12 Οκτ 2014

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΑ ΜΑΡΙΤΣΑ


Την ήττα με 1-0 γνώρισε στα Μαριτσά το Σάββατο ο Απόλλων Καλυθιών στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας Δωδεκανήσου. Η ομάδα μας είχε τις προϋποθέσεις για να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά ήταν άστοχη στις τελικές προσπάθειες. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από τον Απόλλωνα για οφσάιντ στη φάση του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:
Η περιγραφή του αγώνα από το xxsports.gr

Ένα γκoλ του Λευτέρη Δράκου στο 70º λεπτό της αναμέτρησης, ήταν αρκετό για τον Ηρακλή Μαριτσών ούτως ώστε να επικρατήσει του Απόλλωνα Καλυθιών εντός έδρας και να πετύχει το πρώτο του φετινό “τρίποντο”.
Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ηρακλή. Η ομάδα του Γιώργου Σάββενα έχοντας συντριπτικά την κατοχή της μπάλας και στα σαρανταπέντε λεπτά, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή και θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις να ανοίξει το σκoρ.
Στο 8′ μετά από παράλληλη του Χειμωνέττου, ο Τσαλώλης σούταρε “άτσαλα” πάνω στα σώματα των αμυντικών και η μπάλα κατέληξε δίπλα από τα δοκάρια του Χρυσανθή σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και έπειτα από την εκτέλεση του Παπακωνσταντή, ο Παπαδημήτρης έπιασε ένα γυριστό αλλά άστοχο σουτ.
Στο 15′ ο γκολκίπερ του Απόλλωνα πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση όταν έπειτα από σέντρα του Τσαλώλη, ο Καρίκης έπιασε ένα σουτ στην κίνηση και ο έμπειρος πορτιέρο έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.
Τα λεπτά περνούσαν και ο Ηρακλής δεν μπορούσε να βρει τρόπο ούτως ώστε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αλλά καλοστημένη αν μη τι άλλο άμυνα των φιλοξενούμενων.
Δεκαπέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο βοηθός Στεφανάκης υπέδειξε λανθασμένα τον Δράκο σε θέση οφσάιντ και ξεσήκωσε αντιδράσεις στο “στρατόπεδο” των γηπεδούχων.
Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μέχρι το 36′ δεν είχε ανησυχήσει καθόλου ωστόσο ήταν εκεί σε σουτ του Παπανθύμου το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ενώ στο 44′ ο Απόλλωνας στην πρώτη αξιόλογη του φάση λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκόρ.
Συγκεκριμένα μετά από λάθος του Νικολέττου, ο Παπανθύμου πάσαρε στον Τσαγκάρη που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι, με τον δεύτερο να κάνει το σούτ και τον Λορέντζο να διώχνει την μπάλα λίγα εκατοστά πριν αυτή περάσει την γραμμή.
Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο βρήκε τις ομάδες ισόπαλες και τον Ηρακλή αν και είχε την πλήρη κατοχή της μπάλας να ψάχνει τον τρόπο για να παραβιάσει τα αντίπαλα δίχτυα.
Η επανάληψη για περίπου εικοσιπέντε λεπτά είχε την ίδια εικόνα.
Η ομάδα του Γιώργου Σάββενα πίεζε ασφυκτικά τον Απόλλωνα και στο 70′ έμελλε να πάρει το προβάδισμα. Ο νεοεισελθόντας Σάββας Κούρος έδωσε άλλη “πνοή” στο παιχνίδι του Ηρακλή και σε εκείνο το λεπτό έπειτα από πάσα του Μπιλιά, έδωσε “έτοιμο” γκολ στον Δράκο με τον τελευταίο να μην δυσκολεύεται και από κοντά με προβολή να κάνει το 1-0.Το τελευταίο εικοσάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Απόλλωνα ο οποίος αν ήταν περισσότερο προσεκτικός ίσως να είχε ισοφαρίσει. Το σουτ του Γεωργίου στο 75′ κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Νικολέττου, με τους Μαριτσενούς να καταφέρνουν να κρατήσουν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος και να κατακτούν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

MVP:
Ο Σάββας Κούρος ήταν ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε την ροή του ματς. Με την είσοδο του στο 61′ της αναμέτρησης, έδωσε άλλο αέρα στους συμπαίκτες του, ο Ηρακλής κυκλοφορούσε πιο ορθά την μπάλα και παράλληλα έδωσε ασίστ “πάρε-βάλε” στον Δράκο στο 70′.

Η Φάση του αγώνα:
Ένα λεπτό πριν την λήξη της αναμέτρησης, ο Απόλλωνας θα μπορούσε να αλλάξει την μοίρα του ματς. Αν ο Λορέντζος δεν βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, διώχνοντας την μπάλα σε σουτ του Τσαγκάρη πριν αυτή περάσει την γραμμή, το αποτέλεσμα ίσως να ήταν διαφορετικό.
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής Μαριτσών (Γιώργος Σάββενας): Νικολέττος, Κώτσος, Λορέντζος, Αντώνογλου(61′ Κούρος), Παπακωνσταντής Κ. , Παπαδημήτρης, Μπιλιάς, Χειμωνέττος, Δράκος, Τσαλώλης(77′ Χατζηκωνσταντής), Καρίκης(70′ Βασιλώττος)

Aπόλλωνας Καλυθιών (Σταμάτης Μοσκιού): Χρυσανθής, Παπαδόπουλος, Νικολός(15′ λ.τ. Ταντίκης), Σαββούλης (75′ Τσαλίκης), Μιχαλάς, Κυρίτσης, Παπανθύμου, Γεωργίου, Αρνίταλης(46′ Σταυρής), Δανάς, Τσαγκάρης




Το video της αναμέτρησης είναι από το site news12.gr

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...