21 Απρ 2011

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ


Το Πάσχα στα χωριά της Ρόδου είναι ξεχωριστό. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα πάμε... βόλτα σε ένα όμορφο χωριό του νησιού μας τα Μάσσαρι. Αξίζει να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο Μιχάλης Ζανέττος από την εταιρεία Στούντιο 95.

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ


Απόψε κορυφώνεται το Θείο Δράμα με την Σταύρωση του Θεανθρώπου. Διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη. Μετά το 5ο Ευαγγέλιο, βγαίνει ο Εσταυρωμένος. Στις εκκλησίες, όλο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, παραμένουν κυρίως γυναίκες οι οποίες «μοιρολογούν», ψάλλοντας ύμνους, τον Χριστό. Σε πολλά μέρη, προετοιμάζουν τον στολισμό του Επιταφίου κατά την διάρκεια της νύχτας αυτής.
Tο βίντεο τραβήχτηκε στην εκκλησία του χωριού μας το Πάσχα του 2006 από τον Αποστόλη Πολίτη και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας του Ευαγγελίας. Το βίντεο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο "Καλυθενό Σεντούκι" από τον δάσκαλο Κώστα Πολυχρονά.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...