3 Οκτ 2008

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΙ 'ΣΥ ΤΗ ΧΑΡΗ

Μετά το δήμαρχο Ροδίων Χατζή Χατζηευθυμίου και ο δήμαρχος Ιαλυσού κατέθεσε πρόταση για συνένωση με το δήμο Καλλιθέας. Κάνουν όλοι τους λες και είμαστε "νύφη με προίκα" και θέλουν οπωσδήποτε τον γάμο. Τι δουλειά έχουμε εμείς Σάκη με εσάς που βρίσκεστε στην άλλη άκρη του νησιού. Πήγαινε με τον Χατζή να σταματήσετε και τους τσακωμούς για το που ανήκει η Ιξιά. Κάνε μας και 'συ τη χάρη Σάκη....

Η πρόταση του δημάρχου Ιαλυσού προς το υπουργείο Εσωτερικών έχει ως εξής:
». Η πρόταση δεν αφορά μόνο τον Δήμο Ιαλυσού, αλλά και τους υπόλοιπους του νησιού μας.
Συγκεκριμένα η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει τα εξής:
«Για λόγους ταξικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, οικονομικής βιωσιμότητας, γεωγραφικούς αναπτυξιακούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς, δεν χρειάζεται να εφαρμοσθεί αυτή η συνένωση των Δήμων σύμφωνα με τη νέα μεταρρύθμιση «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Νο2», αν δεν δοθούν πρώτα τα απαραίτητα θεσμικά, οικονομικοί πόροι, κλπ που θα κατοχυρώσουν τους ισχυρούς Δήμους έναντι των ασθενών.
Αποψη, Πρόταση και Σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. Ιαλυσού, η οποία είναι βασισμένη, στον πληθυσμό των περιοχών, στη γεωγραφική έκταση και θέση, στα οικονομικά στοιχεία, όπως ΚΑΠ, ΣΑΤΑ 2008, Τακτικά έσοδα Εισπραχθέντα, αριθμός Υπαλλήλων και μισθοδοσίες τους, στην ύπαρξη Τεχνικής Υπηρεσίας, στην Ταμειακή Υπηρεσία, είναι η αναγνώριση (4) ιστορικών Δήμων για τη Νήσο Ρόδο με συνενώσεις, ως εξής:
• Δήμος Ρόδου
• Δήμος Ιαλυσού σε συνένωση μόνο με το Δήμο Καλλιθέας, για όλους τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους και επίσης για τη δημιουργία του Συνδέσμου Συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ των δύο Δήμων.
• Δήμος Καμείρου, που θα συνενωθεί με το Δήμο Πεταλούδων, Δήμος Αταβύρου
• Δήμος Λίνδου, που θα συνενωθεί με το Δήμο Αφάντου, Αρχαγγέλου, Νότιας Ρόδου.
Σε καμία περίπτωση να μη γίνει Δήμος όλο το νησί της Ρόδου.
Σε περίπτωση που πρέπει ο Δήμος Ιαλυσού, ο οποίος είναι μη Καποδιστριακός αλλά και ιστορικός Δήμος, να συνενωθεί οπωσδήποτε με άλλο Δήμο, προτείνεται η συνένωση της Ιαλυσού μόνο με το Δήμο Καλλιθέας, επειδή έχει συναφθεί και υπογραφεί ο Σύνδεσμος Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Καλλιθέας και Δήμου Ιαλυσού και ως εκ τούτου υπάρχει διαδημοτική σχέση και συνεργασία σε θέματα πολιτισμικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά, ύδρευσης, αποχέτευσης, πρόνοιας, ΧΥΤΑ κλπ, δηλαδή εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις της σύμφωνα με τα κριτήρια του Ιντιστούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το σύνολο των προϋποθέσεων και κριτηρίων».

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ




Μεγάλες γλάστρες και λουλούδια στολίζουν από χθες την ξύλινη κατασκευή που βρίσκεται στον πεζόδρομο που δημιουργήθηκε στην οδό Δικησσίδη στην πλατεία του χωριού. Αν δεν κάνουμε τις γλάστρες τασάκια για αποτσίγαρα σε λίγους μήνες το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει.
Υ.Γ. Πριν αρκετά χρόνια (το 1990), στο ίδιο περίπου σημείο είχε τοποθετηθεί ένα ηλεκτρονικό ρολόι, προσφορά της Κοινότητας Δερύνειας Κύπρου με την οποία είχε "αδελφοποιηθεί" η Κοινότητα Καλυθιών. Με τα χρόνια το ρολόι καταστράφηκε αφού δεν γινόταν συντήρηση και τελικά απομακρύνθηκε. Ας ελπίσουμε να μην έρθει κανένας από την Κύπρο και το ψάχνει...

ΘΑ ΜΑΣ... ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ





Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως σήμερα το χωριό, από νωρίς το πρωί, καλύπτεται από χαμηλή - πυκνή νέφωση χωρίς να βρέξει (έπεσαν κάποιες ψιχάλες) μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.
Ο καιρός συνεχίζει τα... παιχνιδάκια του και θυμίζει λίγες ώρες καλοκαίρι και λίγες ώρες χειμώνα.
Οι προβλέψεις της ΕΜΥ μιλάνε για έντονη συννεφιά με πιθανότητα βροχής μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι και μετά θα επιστρέψει η ηλιοφάνεια σε συνδιασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...