1 Μαΐ 2010

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ





Με εξόρμη στη φύση και επίκεντρο τις περιοχές Αγίου Ιωάννη και Σαραντάπηχος γιορτάστηκε και φέτος η Πρωτομαγιά στην περιοχή μας. Η φύση είναι στα καλύτερά της και προσφέρει μοναδικές εικόνες και μυρωδιές αυτή την εποχή.

ΣΚΗΝΕΣ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ





Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία του Χόλιγουντ έκαναν την εμφάνισή τους τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς στο Φαληράκι. Λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα καταγράφηκαν βιαιοπραγίες, τραυματισμοί και βανδαλισμοί στην οδό Ερμού (ο κεντρικός δρόμος που καταλήγει στην πλατεία Φαληρακίου).
Ολα ξεκίνησαν όταν σημειώθηκε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ ενός Βούλγαρου που είχε αυτοκίνητο παρκαρισμένο στην οδό Ερμού με την πόρτα ανοικτή και ενός Σύριου που, επίσης με αυτοκίνητο, προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο. Ο Σύριος ζήτησε με έντονο ύφος από το Βούλγαρο να κλείσει την πόρτα, ο Βούλγαρος απάντησε με ύβρεις και ακολούθησε καταδίωξη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Βούλγαρος κυνήγησε τον Σύριο και με λοστό του προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο. Σε διάστημα λίγων λεπτών κατά μήκους της Ερμού μαζεύτηκαν 30 οικονομικοί μετανάστες (Βούλγαροι και Σύριοι) που δερνόντουσαν ανελέητα χρησιμοποιώντας λοστούς και μαχαίρια.
Ο καυγάς κράτησε 20' μέχρι που στο σημείο έφτασε περιπολικό της αστυνομίας και προχώρησε σε προσαγωγές.
Οπως έγινε γνωστό στον ΑΤ Αφάντου προσήχθησαν 15 Βούλγαροι και Σύριοι που όμως τα... βρήκαν μεταξύ τους, αποφάσισαν να μην καταθέσουν μηνύσεις με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι. Στο κρατητήριο παραμένουν δύο Σύριοι που εξετάζεται εάν έχουν χαρτιά μόνιμης παραμονή στην Ελλάδα. Ολοι οι εμπλεκόμενοι διαμένουν σε παλιά ενοικιαζόμενα δωμάτια στο κέντρο του Φαληρακίου.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν αρκετοί μετανάστες ενώ στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών πήγαν τρεις Σύριοι που είχαν σημάδια από μαχαιρώματα.
Η οδός Ερμού γέμισε αίματα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν φθορές σε έξι παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Τα πρωτοφανή επεισόδια έγιναν μπροστά στα έντρομα μάτια τουριστών που διασκέδαζαν σε μπαρ της οδού Ερμού.
Η αστυνομία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, φοβούμενη ότι μπορεί να υπάρξουν νέα επεισόδια και κάνει λόγο για παρεξήγηση της στιγμής.
Βέβαια κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους επιχειρηματίες της περιοχής πως γίνεται να κυκλοφορούν μετανάστες με λοστούς και μαχαίρια στα αυτοκίνητά τους...
Να σημειωθεί ότι επίθεση δέχθηκαν και Καλυθενοί που βρισκόταν στην οδό Ερμού και προσπάθησαν να σταματήσουν τα επεισόδια.
Οσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής δείχνουν ότι το Φαληράκι έχει μετατραπεί από αμιγώς τουριστικό θέρετρο σε γκέτο οικονομικών μεταναστών. Μετανάστες που δεν νοιάζονται για την ύπαρξη τουριστικών επιχειρήσεων και αδιαφορούν για θέματα καθαριότητας και συμπεριφορών. Υπάρχουν οι γειτονιές των Αφρικανών, οι γειτονιές των Βουλγάρων, οι γειτονιές των Σύριων, οι γειτονιές των Αλβανών με αποτέλεσμα, συχνά-πυκνά, να δημιουργούνται επεισόδια εξαιτίας κατανάλωσης αλκοόλ.
Οι μετανάστες βρίσκουν καταφύγιο σε παλιά ενοικιαζόμενα δωμάτια οι ιδιοκτήτες των οποίων ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό οικονομικό συμφέρον τους αδιαφορώντας για την πτωτική πορεία που ακολουθεί η περιοχή. Τα συμφέροντα των λίγων επικρατούν ενάντια στο κοινό συμφέρον.
Οι "συμμορίες" των μεταναστών, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα αναγκάσουν τους ντόπιους να γίνουν μετανάστες για να γλιτώσουν.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...