13 Οκτ 2011

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Τώρα που οι οικονομική κρίση έχει διαλύσει τους οικονομικούς προϋπολογισμούς μία καλή λύση είναι να κοιτάξουμε πως επιβίωναν οι παλιότερες, από εμάς, γενιές.
Θεωρείται δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι θα στραφούν στην κτηνοτροφία, όπως ο Δημήτρης Δημητράς που διακρίνεται με τις κατσίκες του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, αλλά και τη γεωργία.
Η φύση αποτελεί, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καταφύγιο για όλους μας με την σημείωση ότι απαιτείται σεβασμός στο περιβάλλον.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ



Διάρρηξη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι Ρόδου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι δράστες προτού εισβάλουν στον ναό φρόντισαν να διακόψουν το ρεύμα ρίχνοντας τις ασφάλειες. Στη συνέχεια με λοστό έσπασαν ένα παράθυρο στο πλαϊνό του ναού και προσπάθησαν να παραβιάσουν το παγκάρι. Τελικά έφυγαν απογοητευμένοι αφού δεν τα κατάφεραν καθώς η ενορία που είχε πέσει ξανά θύμα διάρρηξης κατά το παρελθόν είχε εφοδιάσει τον ναό με χρηματοκιβώτιο ασφαλείας. Εν τέλει έμεινα μόνο οι φθορές και οι υλικές ζημιές προς αποκατάσταση σε μια περίοδο που τα οικονομικά των εκκλησιών πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Τους συγχωρούμε και τους ευχόμαστε καλή μετάνοια δηλώνει στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Τοκούζης.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πριν 40 ημέρες έφυγε από κοντά μας ο νεαρός Κωνσταντίνος Αντωνάς.
Αντί για στεφάνια, οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι συγγενείς του Κωνσταντίνου συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία διατέθηκαν ήδη για καλό σκοπό.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αντωνά (οι γονείς Παναγιώτης, Τασούλα, τα αδέλφια Σταμάτης και Αποστόλης) ευχαριστούν θερμά όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να συγκεντρωθούν 1350 ευρώ τα οποία κατατέθηκαν υπέρ της μνήμης του  Κωνσταντίνου και θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου που βοηθάει παιδιά που χρειάζονται φροντίδα και στήριξη.

ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ


Πέρασαν 20 ημέρες από την παρέμβαση συνεργείων της ΔΕΥΑΡ σε κεντρικό σημείο των Καλυθιών, έξω από την Τράπεζα Δωδεκανήσου. Τα συνεργεία έκλεισαν με πρόχειρο τρόπο τις τρύπες με χώμα και χαλίκι και σήμερα η εικόνα έχει το χάλι που δείχνουν οι φωτογραφίες.
Ο κεντρικός δήμος ρίχνει την ευθύνη στην ΔΕΥΑΡ και η ΔΕΥΑΡ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άσφαλτος.
Η ανίκανη τοπική εξουσία που κάνει παρεμβάσεις στα μικρά προβλήματα με ρυθμούς χελώνας έχει αναγκάσει τους οδηγούς να κάνουν επικίνδυνες κινήσεις για να αποφύγουν τους μεγάλους λάκκους. Ενα πρόβλημα που χρειάζεται μία ώρα για να λυθεί έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού...
Αν υπολογίσουμε ότι οι σπασμένες πλάκες πριν την πλατεία χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να αντικατασταθούν, τότε αν οι λάκκοι των φωτογραφιών ασφαλτοστρωθούν πριν τα Χριστούγεννα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...