23 Φεβ 2012

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση του 24χρονου από τις Καλυθιές που προφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε πως συμμετείχε σε μεταφορά παράνομων ουσιών από χώρες της Ασίας.
Οπως αναφέρει Η ΡΟΔΙΑΚΗ έγγραφο του τμήματος της Γ' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών βεβαιώνει πως οι ουσίες που βρέθηκα να κατέχουν οι κατηγορούμενοι δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες του άρθρου 1 του νόμου 3459/2006 δηλαδή δεν είναι ναρκωτικές.
Ο έλεγχος των σκευασμάτων έγινε με δείγματα που στάλθηκαν στο Γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών στην πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα.
Με το έγγραφο αυτό ο 24χρονος από τις Καλυθιές κατέθεσε, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, αίτημα αποφυλάκισης και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης.
Το έγγραφο που αναφέρει πως τα σκευάσματα δεν περιέχουν ναρκωτικές ουσίες είναι ισχυρό χαρτί για τον 24χρονο σε αυτή την υπόθεση που τον οδήγησε προφυλακισμένο στην Κω. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η πιθανότητες αποφυλάκισης του είναι μεγάλες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ...

Τις προηγούμενες ημέρες από την εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών βγήκε δημόσια ανακοίνωση για ένα ελαιόδεντρο που παραχωρείται προς κοπή αφού έχει ξεραθεί. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής.
Πολλοί αναρωτιούνται αφού εκδόθηκε δημόσια ανακοίνωση για ένα και μοναδικό ελαιόδεντρο γιατί δεν ακολουθήθηκε παρόμοια διαδικασία όταν παραχωρήθηκαν οικόπεδα-φιλέτα σε ιδιώτες; Γιατί δεν βγήκε ενημερωτική ανακοίνωση για να ενημερωθούν τυχόν ενδιαφερόμενοι αλλά ακολουθήθηκε η αδιαφανή διαδικασία των "προσωπικών" συμφωνιών;
Καλά θα κάνει η εκκλησία να ακολουθεί διαφανείς και ισότιμες διαδικασίες σε όλα τα θέματα που αφορούν την περιουσία της και όχι μόνο για ένα ξερό ελαιόδεντρο που τελικά θα γίνει... κάρβουνο! 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 6.00 θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών με μοναδικό θέμα την έγκριση του τροποποιημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Και μετά τις αλλαγές που έγιναν υπάρχει σκεπτικισμός και αναμένεται με ενδιαφέρον η τελική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που γνωρίζουν άριστα το θέμα είναι ακατανόητη η βιασύνη για έγκριση του ΓΠΣ αφού στο νομοσχέδιο που έδωσε για δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση αναφέρεται πως η απαγόρευση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα που είναι μικρότερα από 8 στρέμματα θα ισχύσει, αναδρομικά, μόνο για τις περιοχές που υπάρχει εγκεκριμένο Πολεοδομικό.
Η άλλη άποψη που εκφράζεται είναι πως οι ιδιωτικές πολεοδομήσεις στα βουνά απέναντι από την Καλλιθέα θα έχουν ως αποτέλεσμα μελλοντικά να δημιουργηθούν πολλές πολυτελείς κατοικίες αλλά και να δοθούν προς πώληση δεκάδες οικοδομήσιμα οικόπεδα κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα "μηδενιστούν" οι αξίες κατοικιών και οικοπέδων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή Καλυθιών και Φαληρακίου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...