25 Νοε 2013

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων των προηγούμενων ημερών.
 Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, αποφασίστηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου να αναβληθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου που ήταν προγραμματισμένη για τις 26/11/13.
Ως εκ τούτου το σχολείο, αύριο 26/11/2013, θα λειτουργήσει κανονικά.                                                                          
Ο Δντής του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ...






Καταστροφικό ήταν για το νησί μας το κύμα κακοκαιρίας που μας έπληξε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Οι τρεις νεκροί και ο ένας αγνοούμενος σε Παστίδα, Κρεμαστή έδειξαν ότι το νησί παραμένει απροστάτευτο αφού τα κονδύλια περασμένων ετών επενδύθηκαν σε κακοτεχνίες και έργα βιτρίνες όπως οι δρόμοι-αεροδρόμια σε Νότια και Κεντρική Ρόδο.
Μάλιστα η άτυχη νεαρή δασκάλα από την Εύβοια είχε συγγενείς και φίλους στις Καλυθιές που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης της όταν βρέθηκε πνιγμένη.
Η περιοχή Καλυθιών-Φαληρακίου άντεξε την κακοκαιρία αφού το σφοδρό κύμα "κτύπησε" πέντε χιλιόμετρα μακρύτερα σε Μαριτσά-Παστίδα-Ιαλυσό-Κρεμαστή.
Παρόλα αυτά τα νερά που γέμισαν τους ποταμούς είχαν ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή ενός έργου που είχε κατασκευαστεί πριν δύο χρόνια για να αποκατασταθούν ζημιές από προηγούμενη νεροποντή στην περιοχή Ποτός. Η κακοτεχνία κατέρρευσε και τα λεφτά που ξοδεύτηκαν κατέληξαν στον βρόντο.
Η πέτρινη επένδυση στα πλαϊνά του ποταμού κατέρρευσε ολοσχερώς, το ζαρζανέτι άνοιξε και οι πέτρες χάνονται με κατεύθυνση τη θάλασσα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τράβηξε το πρωί του Σαββάτου το blog.
Από τον περασμένο Ιανουάριο το blog είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ με φωτογραφίες που αποδείκνυαν την κακοτεχνία.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία διορθωτική παρέμβαση με αποτέλεσμα την οριστική κατάρρευση του έργου και το εκ νέου φάγωμα του δρόμου. Οι ευθύνες ανήκουν στη δημοτική αρχή που είχε τον έλεγχο της εργολαβίας. Δυστυχώς η δημοτική αρχή και τα στελέχη της ασχολούνται με αλληλοκαρφώματα αντί να λύνουν σοβαρά προβλήματα.
Στο ρεπορτάζ του περασμένου Ιανουαρίου (διαβάστε το κάνοντας εδώ κλικ) κάποιος "στέλεχος" του δήμου υπερασπιζόμενος τις τεχνικές υπηρεσίες και τον εργολάβο σχολίασε στο blog ως εξής:

g.g. αναληθη στοιχεια για ακομα μια φορα ..απο αγνοια η με αλλο σκοπο.
81.000 ευρώ κοστισαν οι παρεμβασεις σε Μελισσα , Ποτο, Περιοχη Λιβάδια Περιοχη Τραγανού , Αυλη Δημαρχείου , ΕΠ Οδος Ψίνθου Αφάντου (Τα στοιχεια ειναι στη διαθεση σας απο οτι ξερω και στο Διαυγεια). Ο εργολαβος εκανε την καλυτερη δυνατη δουλεια σε αυτο που του ανατεθηκε και αυτο φαινεται απο το οτι ουτε ενα ζαρζανετι δεν εχει ανοιξει παροτι ειναι στον αερα ...αυτο σημαινει οτι δεθηκαν πολυ καλα ενω σε αλλα ποταμια απο το χτυπημα του νερου εχουν ανοιξει παροτι ειναι στη θεση τους. Η κουνετα πρεπει να κατασκευαστει για να σταματησει τι διαβρωση του εδαφους πισω απο τα συρματοκιβωτια φαινομενο που δεν ειχε παρατηρηθει στην προηγουμενη θεομηνια όπου είχε γινει κατολισθηση μεγαλου τμηματος των τοιχωματων του Ποτου που και παρεσυρε κομματι του δρομου.. Ειναι προγραμματισμενο μαζι με τον δρομο στα σφαγεια ... ευχαριστω για την προσοχη .

Τώρα που το έργο κατέρρευσε και δεν εκπλήρωσε τον στόχο να προστατεύσει το "φάγωμα" του δρόμου τι έχουν να σχολιάσουν. Ηταν τελικά πεταμένα τα λεφτά; Εκανε σωστάτη δουλειά που του ανατέθηκε ο εργολάβος; Γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έγινε κάποια παρέμβαση;

* Υπάρχουν και στις Καλυθιές σημεία όπου οι κάτοικοι περνάνε μέσα από ποταμό για να πάνε στα σπίτια τους; Τα σημεία είναι γνωστά αλλά ουδείς λύνει το πρόβλημα.
Και στις Καλυθιές υπάρχουν ποτάμια που εδώ και χρόνια δεν έχουν καθαριστεί με αποτέλεσμα να είναι γεμάτα σκουπίδια και καλάμια... 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...