3 Φεβ 2010

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ








Σε μία όμορφη εκδήλωση η οικογένεια του Ερμή έκοψε τη βασιλόπιτά της στο SKY PARK BOWLING στο Φαληράκι. Το παρών έδωσαν ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, καθώς και τα μικρά παιδιά της ακαδημίας με τους γονείς τους. Στο τραπέζι των επισήμων εκπρόσωποι της ΕΠΣΔ (Τόππος, Μιχελαράκης), ο αρχιδιαιτητής κ. Ζανεττίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Φλεβάρης και εκπρόσωποι του Απόλλωνα (Βιτσέντζος, Κυριαζής).
Παρά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων ό Ερμής απέδειξε ότι παραμένει μία μεγάλη αθλητική οικογένεια με οργανωμένη και ισχυρή διοίκηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ

rodoylindiy from KOSMOS TELEVISION DODECANESE (ww on Vimeo.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Το Γυμνάσιο Καλυθιών, θέλοντας όχι μόνο να προάγει τη γνώση αλλά να συμβάλλει και στην κοινωνικοποίηση των μαθητών του, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσω των οποίων αναπτύσσεται η κοινωνική δράση των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα υλοποιείται για δεύτερη σχολική χρονιά το πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην επάρκεια τροφής και νερού, στην ειρήνη». Σκοπός του προγράμματος, σε πρώτο πλάνο, είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τα μεγάλα προβλήματα, κυρίως διαβίωσης, που αφορούν στα παιδιά των φτωχών χωρών και, σε δεύτερο πλάνο, να συμβάλλουν έμπρακτα, στα πλαίσια του εφικτού, στην καλυτέρευση της ζωής τους.
Για το σκοπό αυτό, ήδη από τη σχολική χρονιά 2008-2009 έχουν υιοθετηθεί, μέσω της actionaid, 4 παιδιά (ένα παιδί από κάθε τάξη, και ένα από το σύλλογο καθηγητών). Πρόκειται για ένα παιδί από τη Βραζιλία, τον Ozeias Gomes Ribeiro, ένα παιδί από την Τανζανία, τη Melina Amos Chidole, ένα παιδί από το Λέσοθο, τον Isang Jane, και ένα παιδί από το Πακιστάν, την Gul Seema.
Επιπλέον, το σχολείο μας ανταποκρίνεται γενναιόδωρα, παρά την οικονομική δυσχέρεια, σε όποια κλήση βοήθειας υπάρξει από τον Ερυθρό Σταυρό ή οποιαδήποτε άλλη ανθρωπιστική οργάνωση (συλλογή ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων, χρημάτων ή οτιδήποτε χρειαστεί), με τελευταία ενέργεια τη συλλογή φαρμάκων για το δοκιμαζόμενο από το σεισμό, λαό της Ταϊτής.
Τέλος, αξίζει να εξάρουμε την πρωτοβουλία και προσπάθεια του Β3 τμήματος του σχολείου μας, το οποίο, μέσω λαχειοφόρου αγοράς συγκέντρωσε χρήματα με σκοπό να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνται για τη διαβίωση των υιοθετημένων παιδιών.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...