27 Οκτ 2009

ΕΣΠΑΣΕ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ


Μεγάλες ποσότητες νερού χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης (λίγο πριν τις 9.00) όταν έσπασε αγωγός ύδρευσης κοντά στο υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο. Η ζημιά αποκαταστάθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση του συνεργείου της ΔΕΥΑΚ (περίπου 15' - 20' μετά την ενημέρωση). Ηταν τέτοια η δύναμη του νερού που λίγο έλειψε να... στείλει στον αέρα το βαρύ μεταλλικό καπάκι του φρεατίου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και το βίντεο.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"



Ποιος θα το πίστευε… Πέρασαν τρία χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 2006, τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ με τίτλο «ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», λίγες ημέρες μετά τις δημοτικές εκλογές.
Με μία διακοπή λίγων μηνών το καλοκαίρι του 2008, η εφημερίδα των δημοτών Καλλιθέας είναι ακόμα εδώ, κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα και βάζει το δικό της λιθαράκι στην ενημέρωση και την καταγραφή δράσεων και προβλημάτων.
Παρά την γκρίνια των μεν και των δε (για τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου) Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ προσπαθεί να καταγράψει όσα συμβαίνουν με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών Καλλιθέας.
Το γεγονός ότι αυτή η εφημερίδα βοήθησε, όσο μπορούσε, την προσπάθεια της Μίκας Ιατρίδη να μπει στη Βουλή, ενόχλησε αρκετούς. Όμως Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ από την πρώτη στιγμή κυκλοφόρησε με στόχο να βοηθήσει τα χωριά του δήμου Καλλιθέας. Όταν μία νεαρή κοπέλα από τα χωριά μας κατεβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή η άρνηση βοήθειας δεν θα συμβάδιζε με τη λογική έκδοσης αυτό του εντύπου. Έστω και αν η κοπέλα αυτή είναι θυγατέρα του «ισόβιου» δημάρχου μας.
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ πέρα από την στήριξη της Μίκας Ιατρίδη, προέβαλε πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα, έκανε ενέργειες αφύπνισης των πολιτών (πορεία στα λατομεία), έδωσε φωνή στους δημότες (τουλάχιστον σε εκείνους που τολμούν και βάζουν την υπογραφή τους), έδωσε λόγο σε απόψεις, προέβαλε τις ενέργειες των σωματείων μας, μετέφερε στους δημότες τη φωνή της αντιπολίτευσης και κυρίως επιτέλεσε το έργο της ενημέρωσης, κάτι που δεν κάνει η έχουσα την υποχρέωση δημοτική αρχή.
Σε αυτά τα τρία χρόνια, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ έκανε και λάθη, κυκλοφόρησε με παραλείψεις, κράτησε ισορροπίες, όμως παρέμεινε στις επάλξεις και άντεξε τις απειλές, τις ύβρεις κόντρα στις προβλέψεις εκείνων που υποστήριξαν ότι «θα κλείσει πριν το καλοκαίρι».
Και ένα μήνυμα προς τους πολιτικούς (όλων των πλευρών). Δεν μπορεί να κατηγορείτε αυτή την εφημερίδα (και δημόσια και… υπόγεια) και παράλληλα να ζητάτε την προσωπική σας προβολή και την προώθηση των απόψεων σας. Δεχθείτε την εφημερίδα όπως είναι (με τα καλά και τα στραβά) και σταματήστε να γκρινιάζετε με το παραμικρό.
Άλλωστε όπως τραγουδάνε τα πανέξυπνα (αν δεν παινέσουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει) ανιψάκια μου:

«Να ζήσει Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ,
να πουλάει φύλλα πολλά,
μεγάλος να γίνει
να γράφει σωστά και στραβά»


Σας ευχαριστώ για την στήριξη σε αυτή την προσπάθεια. Συνεχίζουμε (με την πολύτιμη βοήθεια του γραφίστα Γιώργου Κώστα) για όσο αντέξουμε…

ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Υ.Γ. Πέρα από την έντυπη έκδοση εδώ και δύο χρόνια υπάρχει στο διαδύκτιο και η σελίδα www.kalithies.blogspot.com που μεταφέρει στους ομογενείς μας (και με βίντεο) όλα όσα γίνονται στην πατρίδα που τόσο τους λείπει. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φτάνει, ηλεκτρονικά, σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ενώνει την κοινωνία μας με τα φιλαράκια που ζούνε στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Στο «ηλεκτρονικό καφενείο» οι ζωηροί πολιτικοί διάλογοι, οι καθημερινές καλημέρες, τα χαιρετίσματα και οι κόντρες αποτελούν μία απόδειξη ότι το πάθος για την ενημέρωση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2006, αξίζει να στηριχθεί για να δυναμώσει περισσότερο. Η ανεξαρτησία των ΜΜΕ βρίσκεται στα χέρια των πολιτών και όχι της εξουσίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...