8 Απρ 2012

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΝΕΑΝΙΚΟ" ΑΠΟΛΛΩΝ





Από το xxsports.gr
Βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Διαγόρας Βατίου που μπόρεσε να κάμψει δύσκολα την αντίσταση του νεανικού Απόλλων Καλυθιών με τελικό σκόρ 4-3.Χατ-τρικ για την ομάδα του Γιάννη Καμπούρη σημείωσε ο Λευτέρης Δράκος με τον Φασάκη να πετυχαίνει το άλλο γκόλ του Διαγόρα.Απο πλευράς Απόλλων σκόραρε δις ο Μαυρομούστακος, με τον Καντιμοίρη να πετυχαίνει το άλλο γκόλ των φιλοξενούμενων. Πρώτο παιχνίδι για τον 16χρονο τερματοφύλακα Κώστα Παπαγεωργίου. Επαιξαν συνολικά εννέα μικροί από τις ακαδημίες του Απόλλωνα. O Απόλλων μετά την ήττα βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. 
Η εικόνα
«Φουριόζος» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Διαγόρας Βατίου ο οποίος απο το πρώτο κιόλας λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκόρ.Συγκεκριμένα λίγο μετά το σφύριγμα της έναρξης, ο Καμπούρης έβγαλε σέντρα απο τα δεξιά με τον Δράκο να πηδάει ψηλότερα απο όλους και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαγεωργίου για το 1-0.Οι Βατενοί διπλασίασαν τα τέρματα τους λίγα λεπτά αργότερα.Ήταν στο 5′ όταν μετά από χέρι του Σταυρή μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Κακάνης υπέδειξε την άσπρη βούλα. Στην εσχάτη των ποινών πήγε ο Λευτέρης Δράκος ο οποίος έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Απόλλων. Στο 18' μετά απο κερδισμένο πέναλτυ του Καντιμοίρη, ο Μαυρομούστακος που «κυνηγάει» τον Μαθιό που βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ, βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-1. Στο 20° λεπτό της αναμέτρησης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παππά, ο Φασάκης με όμορφο βολ-πλανέ απο το ύψος του πέναλτυ, έκανε τρια τα τέρματα του Διαγόρα και έδειξε πως η νίκη για τους Βατενούς αποτελούσε μονόδρομο. Το ημίχρονο έληξε έτσι με τον Διαγόρα να φαντάζει φαβορί για την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο μέρος, οι Καλυθενοί μπήκαν καλύτερα και κατάφεραν να κάνουν το 3-2 στο 60′ όταν ο Καντιμοίρης μετά απο προσωπική ενέργεια και πλασέ απο το ύψος του πέναλτυ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασά.
Η απάντηση απο πλευράς Διαγόρα ήρθε στο 72′, με τον Δράκο να πετυχαίνει χατ-τρικ έπειτα απο όμορφη πάσα του Ορμενάι και πλασέ του πρώτου μέσα από την περιοχή.
Το τελικό 4-3 διαμόρφωσε ο Λευτέρης Μαυρομούστακος 78′ με σούτ απο τα όρια της περιοχής, φτάνοντας έτσι αισίως τα 20 γκόλ, τρία λιγότερα απο τον πρώτο σκόρερ, Παναγιώτη Μαθιό.
Διακριθέντες:
Από πλευράς Διαγόρα ξεχώρισαν οι Δράκος, Ζουρούδης, Μικκιού και Ζερβός ενώ στην αντίπερα όχθη, όλοι κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα.
Διαγόρας Βατίου(Γιάννης Καμπούρης):  Αναστασάς, Μοσκιού(55’ Ορμενάι), Γεωργαλλής, Φασάκης, Ζερβός, Ζουρούδης, Μικκιού, Σκαφίδας(46’ Λαμπριανός), Καμπούρης, Παππάς(52’ Γιαννακόπουλος), Δράκος
Απόλλων Καλυθιών(Δημήτρης Δογιάμας): Παπαγεωργίου, Γενημαχλέλης, Σταυρής (70’ Τσίττας Θ. ), Φυλακούρης, Συμεωνίδης (75’ Καφετζής), Κεπέρης, Ορφανός Γ. , Ορφανός Α. , Καντιμοίρης, Μαυρομούστακος, Σαββούλης (60’ Δεληγιάννης)

ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


O αριθμός 566 κερδίζει το ποδήλατο που είχε βγάλει σε λαχειοφόρο αγορά ο Απόλλων Καλυθιών. Η κλήρωση έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία με ένα μικρό κορίτσι να τραβάει το τυχερό λαχείο. O τυχερός λαχνός άνηκε στον κ. Ανδρέα Μπότση που όμως αποφάσισε να χαρίσει το ποδήλατο στα τμήματα ακαδημιών του Απόλλωνα. Ετσι το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στα παιδιά των ακαδημιών και ένα τυχερό θα καβαλήσει το κόκκινο ποδήλατο. 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ



Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην 4η βραδυνή βόλτα ποδηλασίας στους δρόμους των Καλυθιών. Περισσότεροι από 160 ποδηλάτες όλων των ηλικιών ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου στις 8.00 μπροστά από τα γραφεία του ΦΑΡΟΥ και μετά από διαδρομή διάρκειας 1,50 ώρας επέστρεψαν κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι στην πλατεία.
Η πρωτοβουλία του ΦΑΡΟΥ έχει αγκαλιαστεί απ' όλους με αποτέλεσμα το χωριό μας σε καθημερινή βάση να έχει ποδήλατα από τη μία άκρη ως την άλλη.
Αυτό που πρέπει, οπωσδήποτε να προσέξουν οι υπεύθυνοι των οργανωμένων βραδυνών βολτών είναι τα θέματα ασφαλείας που πρέπει να βελτιώνονται και όχι να χαλαρώνουν. Χθες βράδυ, ποδήλατα και αυτοκίνητα κινούταν ταυτόχρονα γύρω από την πλατεία αφού δεν υπήρχαν μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι ατυχήματος να είναι υπαρκτοί. Την στιγμή της διέλευσης των ποδηλάτων θα πρέπει να υπάρχουν πεζοί εθελοντές που θα φροντίζουν ώστε τα αυτοκίνητα να μην "μπαίνουν" σφήνα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. 

ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΙ!




Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο blog τις προηγούμενες ημέρες άγνωστοι αφαίρεσαν καμαρόπετρες από το γεφύρι που βρίσκεται αμέσως μετά το γήπεδο Καλυθιών, στην κατεύθυνση προς Ψίνθο. Ηδη έχουν αφαιρεθεί δύο πέτρες και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης και τρίτης. Το γεγονός πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα από τις τοπικές αρχές αφού η αφαίρεση των πετρών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την στατικότητα του παλαιού γεφυριού. Η ανευθυνότητα των αγνώστων κλεφτών δεν έχει προηγούμενο...

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Του Θωμά Σολδάτου, Ιεροψάλτη, καθηγητή Θεολογίας,
Υποδιευθυντής Γυμνασίου Καλυθιών
 
«Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα και παραδοθήσεται ο Υιός του ανθρώπου, καθώς γέγραπται περί αυτού..»


Άρχισε ήδη η  εβδομάδα των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου! Η Μεγάλη Εβδομάδα. Μια εβδομάδα αλλιώτικη. Γεμάτη από δωρεές  και μηνύματα. Γι΄ αυτό λέγεται  και ΜΕΓΑΛΗ! Η Εκκλησία μας,  απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πιστούς. Μας καλεί στις κατανυκτικές ακολουθίες των ιερών ημερών και μας προτρέπει να συμμετάσχουμε και να εννοήσουμε τα τελούμενα. Να ζήσουμε και να βιώσουμε το Πάθος και την Ανάσταση. Για μας τους Ορθόδoξους η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα είναι σταθμός στη ζωή μας. Είναι απαρχή νέας ζωής. Είναι το κέντρο της πίστης μας και γι΄αυτό ανάλογη πρέπει να είναι και η συμμετοχή μας στις ακολουθίες: «Δεύτε ουν και ημείς, κεκαθαρμέναις διανοίαις, συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι΄αυτόν ταις του βίου ηδοναίς…» (Στιχηρό ιδιόμελο Μ. Δευτέρας).
Πριν δούμε κάθε μέρα χωριστά να υπενθυμίσουμε κάτι βασικό! Όλες οι εσπερινές Ακολουθίες  των ημερών αυτών δεν είναι εσπερινές αλλά πρωινές! Είναι ο όρθρος της επόμενης και κατά εκκλησιαστική οικονομία ψάλλονται το προηγούμενο βράδυ προς διευκόλυνση των πιστών. Με αυτή τη λογική γράφεται  και το άρθρο αυτό. Ας δούμε αναλυτικά τι εορτάζουμε την κάθε μέρα χωριστά. 

O ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΛΦ


Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6-4-2012 συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου με κύριο θέμα συζήτησης την ανάλυση των όρων της διακήρυξης «υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή Αφάντου της Νήσου Ρόδου» όπως αυτή δημοσιεύθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. στις 20/3/2012, και την διαμόρφωση πρότασης σχετικά με την προοπτική του Γκολφ  αλλά και ολόκληρης της παραλίας Αφάντου.  
Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν ο συντονιστής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Δ. Γάκης και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΝ Διονύσης Γουβιάς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν απόψεις τόσο για το περιεχόμενο της διακήρυξης όσο και για την ουσία που είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά βαπτίζεται «αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου».    Διαπιστώθηκε αρχικά ότι και οι δύο πλευρές δεν είναι αντίθετες στην αξιοποίηση του ακινήτου κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν διασφαλίζονται με την παρούσα διακήρυξη.
Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου, μετά την εποικοδομητική συζήτηση που έγινε με την Δημοτική Κοινότητα Αφάντου και των εκπροσώπων του κόμματος, καταλήγει στα ακόλουθα συμπεράσματα:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ





Το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου για την Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Πάτερ Γεώργιος Τοκούζης γράφει για το μήνυμα του Πάσχα και στέλνει τις ευχές του σε όλους τους πιστούς. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...