31 Οκτ 2010

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΘΑΝΑΤΟΥ




Δυστυχώς η "στροφή θανάτου" που έχουμε στο χωριό μας αποτέλεσε την αιτία για να φύγει από τη ζωή ένας νεαρός άντρας. Λίγο μετά τις 7 το βράδυ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο δρόμο προς Καλυθιές (έξω από την οικία του Ζωγράφου Μανιά) αυτοκίνητο που οδηγούσε Βρετανός που κατοικεί στο χωριό μας μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ο Γιώργος Φωτεινόπουλος και συνοδηγός ήταν η σύζυγός του.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του μηχανακιού και να τραυματιστεί σοβαρά η σύζυγός του.
Το αμάξι με καρφωμένο το μηχανάκι στη μηχανή του παρασύρθηκε για 100 μέτρα και τελικά κατέληξε σε χωράφι. Ο Βρετανός οδηγός, σοκαρισμένος, εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος και περπάτησε με τα πόδια προς το χωριό. Τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς κοντά στο βενζινάδικο της ΕΛΙΝ και οδηγήθηκε για να υποβληθεί σε αλκοτέστ.
Εδώ και δεκαετίες στην συγκεκριμένη στροφή τα ατυχήματα είναι συνεχόμενα αλλά ουδείς υπεύθυνος κάνει τη δουλειά του για να ληφθούν μέτρα. Το αίμα ρέει στην άσφαλτο και εμείς ως τοπική κοινωνία (με τους άρχοντές μας) απλά παρακολουθούμε...
Οργή για τους ανεύθυνους, θρήνος για το παλληκάρι που έχασε τη ζωή του.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Η VERNILAC



Η εταιρεία χρωμάτων VERNILAC που είναι κορυφαία στον τομέα της εντάχθηκε στην ομάδα υποστηρικτών του Απόλλωνα Καλυθιών. Στο ντέρμπι με την ΑΕΡ Αφάντου, όσοι βρέθηκαν στις γεμάτες εξέδρες είδαν τις μεγάλες σημαίες της VERNILAC που στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Η χορηγία της VERNILAC επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του τοπικού αντιπροσώπου ΣΤΑΥΡΗΣ ΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Τις επόμενες ημέρες στις τοπικές εφημερίδες θα δημοσιευτεί επαγγελματική διαφήμιση του δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας Τάσου Αναστασά στην οποία τα πολιτικά μηνύματα είναι ξεκάθαρα. Ο κ. Αναστασάς χρησιμοποιεί στη διαφήμισή του μπανάνες, γαϊδούρι και μαϊμούδες στοιχεία που υπήρχαν στην πολιτική αντιπαράθεση των παρατάξεων του δήμου Καλλιθέας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΣΕ ΚΑΛΥΘΙΕΣ-ΨΙΝΘΟ

Στο Δήμο Καλλιθέας και συγκεκριμένα στις Καλυθιές και στην Ψίνθο περιόδευσε το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Η Ρόδος Μπροστά» και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και συνεργάτες της παράταξής του.
Ο κ. Χατζημάρκος, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και συναντήθηκε με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος επισήμανε ότι «θέλουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τις αρετές του Αθλητισμού, να τους δίνεται η ευκαιρία ν’ αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να προπονούνται σε αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλουμε οι αθλητικές εκδηλώσεις και συνδιοργανώσεις που θα πραγματοποιούνται να αποτελούν παγκόσμιο μέσο προβολής της Ρόδου μας». Ο κ. Χατζημάρκος και μέσω των προγραμματικών θέσεων της Δημοτικής Κίνησης «Η Ρόδος Μπροστά» για τον Αθλητισμό, έχει δεσμευθεί ότι ως δημοτική αρχή:
-Καταγράφουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και ολοκληρώνουμε άμεσα όλους τους ημιτελείς αθλητικούς χώρους.
-Καθιερώνουμε τη Ρόδο ως μόνιμη έδρα διεξαγωγής διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων.
-Διεκδικούμε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαριτσών, για να δημιουργήσουμε στις εγκαταστάσεις του Διεθνές Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
-Αξιοποιούμε τις εγκαταστάσεις του Αγίου Σουλά, δημιουργώντας προπονητικό κέντρο.
-Καταρτίζουμε συγκεκριμένο πλάνο όλων των μορφών αθλητικών δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν στο νησί, όπως για παράδειγμα η ποδηλασία, η ορειβασία, η ιστιοπλοΐα, η κατάδυση, το wind surfing, το kite surfing, το air ballooning.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...