29 Σεπ 2010

Ο... ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η... ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ






Εικόνες αντίθεσης στο δάσος που βρίσκεται γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Δέντρα "πεθαίνουν" εξαιτίας ανθρώπινων παρεμβάσεων (ξηρασία, λειτουργία λατομείων, παράνομη υλοτομία) και νέα δέντρα γεννιούνται σε σημεία που η φύση μπορεί να κάνει (χωρίς την ανθρώπινη παρουσία) το έργο της.

ΕΒΓΑΛΑΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αναδεικνύουν τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στους Κυκλαδίτες και τους Δωδεκανήσιους.
Η υποψήφια με τον συνδυασμό του Χαράλαμπου Κόκκινου κυρία Ροδούλα Κουμπιάδη-Σαρίκα, από τις Καλυθιές, σε άρθρο της στις τοπικές εφημερίδες (δημοσιεύτηκε χθες και στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ) έγραψε το αυτονόητο ότι δηλ:
"ΡΟΔΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ – ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ
Η έδρα της Περιφέρειας παραμένει στη Σύρο. Είναι μία επιλογή που στερείται νομιμοποιητικής βάσης αφού η Ρόδος είναι μεγαλύτερο νησί, διαθέτει υποδομές, έχει ιστορία και πολιτισμό, αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης για να είναι η Ρόδος η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Διεκδικούμε το αυτονόητο, αυτό που μας στέρησαν".

Η άποψή της ενόχλησε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες με αποτέλεσμα στην εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ να δημοσιευτεί το παρακάτω σχόλιο που αποτελεί... ευσεβείς πόθους και όχι πραγματικότητα:
"Σε μια άστοχη ενέργεια, που αποτέλεσε κι έναν από τους βασικούς λόγους για την αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο του Χαράλαμπου Κόκκινου, προέβη η παραλίγο υποψήφια από τη Ρόδο, Ροδούλα Σαρίκα – Κουμπιάδη. Μιλώντας με τελείως απαξιωτικά λόγια την Σύρο, είπε ότι στερείται νομιμοποιητικής βάσης ο καθορισμός της έδρας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θεωρώντας αυτονόητη τη μεταφορά αυτής στην Ρόδο".
Παρά τον πόλεμο από τις Κυκλάδες ο Κόκκινος στηρίζει την υποψήφια από τις Καλυθιές και δεν συζητά ενδεχόμενο απομάκρυνσής της από τον συνδυασμό.
Αλήθεια ο δικό μας Νομάρχης και τα υπόλοιπα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τι έχουν να πουν για το ότι οι Κυκλαδίτες κάνουν ότι θέλουν τους Δωδεκανήσιους; Στην Σύρο η έδρα της Περιφέρειας, στην Σύρο και οι διευθύνσεις και τα τμήματα της Νομαρχίας μας... Πότε ο κ. Μαχαιρίδης θα υψώσει φωνή για αποκατάσταση της αδικίας;

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...