22 Μαρ 2023

ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ!


Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε, για άλλη μία φορά, μηνυτήρια αναφορά από στελέχη του ΜΕΡΑ 25 στην Εισαγγελία Ρόδου για τις αυθαίρετες κατασκευές σε παραλίες του νησιού.
Από τη μηνυτήρια αναφορά απουσιάζει η αυθαίρετη, κατασκευή, που "φύτρωσε" πέρσι με την ανοχή στελεχών του ενιαίου δήμου πάνω στην άμμο ανάμεσα στο Φαληράκι και τα πεντάστερα  ξενοδοχεία της Λεωφόρου Καλλιθέας.
Φέτος, λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, έγιναν εργασίες για να μεγαλώσει η αυθαίρετη κατασκευή που αγνοεί κάθε νομοθεσία. Η παραλία παραμένει στο έλεος των καταπατητών επειδή διατηρείται σε ισχύ μετά από 75 χρόνια το αυτοτελές καθεστώς αιγιαλού από την εποχή της Ιταλοκρατίας.
Οι ασάφειες επιτρέπουν στον οποιοδήποτε με τις ευλογίες των αρμοδίων και το καθεστώς ατιμωρησίας να καταπατά με ευκολία την παραλία προβαίνοντας σε μόνιμες κατασκευές και καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.
Οι τοπικές αρχές, επιμένουν να κλείνουν τα μάτια στις αυθαιρεσίες και καλύπτουν εκείνους που έχουν το θράσος να επικαλούνται "παραθυράκια".
Η ατιμωρησία βασιλεύει και κυριαρχεί. Ας στήσουμε όλοι καντίνες σε παραλίες, δάση, ποτάμια. Ποιος θα μας τιμωρήσει; Εκλογές πλησιάζουν, θα βρούμε και εμείς υποστηρικτές!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...