1 Φεβ 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Τώρα που πέρασαν οι δύσκολες ώρες της νεροποντής όλοι εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργάτες του δήμου Καλλιθέας που κάτω από άσχημες συνθήκες δούλεψαν ασταμάτητα το βράδυ της Παρασκευής αλλά και το Σαββατοκύριακο για να αποκατασταθούν ζημιές στο οδικό δίκτυο αλλά και στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, εργάτες του δήμου και χειριστές μηχανημάτων ξεπέρασαν εαυτούς εργαζόμενοι για πολλές ώρες.
Υπήρχαν στιγμές που κινδύνεψαν ζωές εργαζομένων στην προσπάθεια να "δαμαστεί" η νεροποντή.
Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αρκετοί συμβασιούχοι που έχουν απολυθεί λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη έτρεξαν από την πρώτη στιγμή και εργάστηκαν κανονικά βάζοντας πάνω απ΄όλα το κοινό καλό.
Μέσα από το blog ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλα τα εξωτερικά συνεργεία που έδειξαν ότι ο δημόσιος τομέας έχει και φιλότιμο!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΕ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ-ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ

iatridhs from NewsKosmos.com on Vimeo.


Σφοδρή επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά εξαπέλυσε μέσω της τηλεόρασης «Κόσμος» ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης.
Ο κ. Ιατρίδης τόνισε ότι η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων ενισχύθηκε και από την ολιγωρία των αρμόδιων αρχών (Μαχαιρίδη, Κουσουρνά) ιδίως σε ότι αφορά την πρόβλεψη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων σε ζώνες υψηλού κινδύνου.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τις εκτεταμένες ζημιές στην Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των τότε δήμων Καλλιθέας και Αφάντου για την οποία είχε τεθεί από τους τότε αιρετούς θέμα για κατασκευή αντιπλημμυρικών

ΕΚΓΡΙΘΗΚΕ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ

Κατά πλειοψηφία, το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο του ενιαίου δήμου Ροδίων ενέκρινε την επέκταση του αγωγού μεταφοράς λυμάτων και στους δήμους Αφάντου-Αρχαγγέλου. Αυτό σημαίνει ότι τα λύματα από τα γειτονικά χωριά θα μεταφέρονται για επεξεργασία στον Βιολολογικό σταθμό στο Βόδι Καλλιθέας.
Κατά της επέκτασης του αγωγού ψήφισαν ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Καλυθιών και Κοσκινού κ. Σταυρής και Αϊβάζης καθώς και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας προερχόμενοι από την περιοχή μας κ. Σωτρίλης, Φλεβάρης και Ιατρίδης.
Υπέρ της επέκτασης του αγωγού προς Αφάντου και Αρχάγγελο τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ψυλλάκης παρότι ως δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, πριν μερικούς μήνες, είχε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του. Ο κ. Ψυλλάκης δικαιολόγησε την αλλαγή στάσης με το επιχείρημα ότι θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης του βιολογικού στο Βόδι.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει ότι οι εργασίες κατασκευής του αγωγού προς Αρχάγγελο-Αφάντου θα ξεκινήσουν όταν εξασφαλιστεί όλο το ποσό χρηματοδότησης και του έργου αναβάθμισης του βιολογικού.
Στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε το παρών και ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης που κατέθεσε επιχειρήματα κατά της επέκτασης του αγωγού και έκανε λόγο για καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος αφού όπως είπε "ήδη πεθαίνουν ψάρια στη θάλασσα της Καλλιθέας".
Τα επιχειρήματα Ιατρίδη προκάλεσαν την αντίδραση Ψυλλάκη που κατηγόρησε τον τέως δήμαρχο για επιλεκτική ευαισθησία αφού "δεν έκανε τίποτα για την καταπάτηση των παραλιών στην Καλλιθέα από ιδιώτες". Μάλιστα ο κ. Ψυλλάκης αναρρωτήθηκε πως ο κ. Ιατρίδης μιλάει για καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος την στιγμή που ο δήμος Καλλιθέας έχει βραβευτεί με 26 γαλάζιες σημαίες.
Το θέμα του αγωγού αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού ο τέως δήμαρχος κ. Ιατρίδης σκέφτεται να καταθέσει προσφυγή στον Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μπλοκάρει την κατασκευή του έργου.
Το πρωί της Τρίτης τα μέλη της μειοψηφίας του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Σάββας Κώστας και Κώστας Συρτσάκος κινούμενα στην τακτική Ιατρίδη κατέθεσαν επίσημο αίτημα για την έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Καλυθιών με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για την επέκταση του αγωγού λυμάτων.

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΑΙΑ



Ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε στην περιοχή μας η θεομηνία της περασμένης Παρασκευής. Σε πολλά σπίτια μπήκαν νερά και λάσπες με αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε επιχειρήσεις στο Φαληράκι. Οι υποδομές στο οδικό δίκτυο έχουν υποστεί φθορές και είναι άγνωστο εάν η αποκατάστασή τους γίνει πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Κάθε μέρα βγαίνουν στο φως ιστορίες ανθρώπων που κινδύνεψαν σοβαρά κατά τη διάρκεια της πλημμύρας και σώθηκαν την τελευταία στιγμή πηδώντας από παράθυρα ή με τη βοήθεια οχημάτων που έσπευσαν στα επικίνδυνα σημεία. Οικονομικοί μετανάστες στο Φαληράκι φώναζαν βοήθεια και σώθηκαν πριν τα ορμητικά νερά εισβάλουν στις υπόγειες κατοικίες τους.
Είναι δεδομένο ότι το νερό που έπεσε την Παρασκευή ήταν πάρα πολύ, περισσότερο και από το 1994 όταν τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν χάσει τη ζωή τους στον ποταμό Ποτό.
Ομως είναι δεδομένο ότι τώρα υπάρχει λιγότερη ελεύθερη γη, λιγότερα δέντρα στα βουνά και περισσότερα εμπόδια για τη διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα. Ο άνθρωπος με τα λάθη του και τις παραλείψεις του βοηθάει στη μεγέθυνση των καταστροφών που επιφέρει μία πλημμύρα.
Πολλά ρυάκια έχουν μπαζωθεί για να μεγαλώσουν χωράφια και ιδιοκτησίες, πολλές κοίτες ποταμών έχουν μικρύνει για να περάσουν δρόμοι και άλλες υποδομές.
Πρέπει όλοι να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας και να επιτρέψουμε στη φύση να είναι σύμμαχός μας και όχι "εχθρός μας".
* Κάποιοι ηλικιωμένοι βοσκοί θυμούνται μία ανεπανάληπτη πλημμύρα πριν πολλές δεκαετίες που είχε ως αποτέλεσμα στην περιοχή του Ψαλιδόκαμπου (πίσω από τον ποταμό Ποτό) ζώα να βρεθούν πνιγμένα πάνω σε δέντρα. Κάτι που σημαίνει ότι το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα. Και τότε δεν υπήρχαν κτίσματα και μπαζωμένα ρέματα. Αυτό σημαίνει ότι η φύση κάποιες στιγμές γίνεται ακραία και αλοίμονο σε όποιον το ξεχνάει!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ



Η σφοδρή βροχόπτωση της Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις χωμάτων σε πολλά σημεία του χωριού μας. Ενα από αυτά είναι στην περιοχή Σουλουντράνι, πίσω από το δημαρχείο Καλλιθέας. Οπως φαίνεται τα χώματα υποχώρησαν με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της αυλής του δημαρχείου να βρίσκεται στον αέρα. Τα χώματα μπήκαν σε σπίτι που βρίσκεται κάτω από το δημαρχείο με τους ιδιοκτήτες να μιλάνε για αδιαφορία και κακοτεχνίες στα πρόσφατα έργα ανάπλασης της αυλής του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Η πραγματοποίηση έργων αποκατάστασης της κατολίσθησης φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο καθώς το σημείο δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε μεγάλα μηχανήματα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...