5 Ιουν 2014

"ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ"

Σε δύσκολες στιγμές όλοι γινόμαστε μία "γροθιά" και η αλληλοϋποστήριξη κυριαρχεί.
Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία μία προσπάθεια να βοηθηθεί η μικρή Ραφαηλία - Μιχαηλία προκειμένου να υποβληθεί σε απαραίτητη λεπτή επέμβαση στην καρδιά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας.
Με τη βοήθεια του Θεού η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και η πιτσιρίκα με το πλατύ χαμόγελο σύντομα θα επιστρέψει στις Καλυθιές, δυνατή, για να συνεχίσει τις... ζουζουνιές της σκορπώντας ικανοποίηση στους γονείς της, τους συγγενείς της και τους πολλούς φίλους.
Πλέον η Ραφαηλία - Μιχαηλία θα μεγαλώσει με την καρδιά της να κτυπάει δυνατά στους ρυθμούς της ζωής.
Μέσα από το blog οι γονείς της Χρήστος Καρίπης και Κατερίνα Μυλωνάκη θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσοι βοήθησαν.
"Από τα βάθη της καρδιάς μας εκ μέρους της μικρής μας Ραφαηλίας - Μιχαήλιας αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους Καλυθενούς αλλά και όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές και βοήθησαν την προσπάθειά μας να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και με επιτυχία η επέμβαση. Η ηθική τους στήριξη ήταν πολύτιμη και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Λάζαρο Ιωαννίδη, τον κ. Αγγελο Φραγκάκη και την κυρία Σοφία Χατζηγεωργίου - Σωτηράκη που φρόντισαν για την έγκαιρη πραγματοποίηση του ταξιδιού. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σημαντική βοήθεια στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Καλυθιών, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και επαγγελματικούς συλλόγους του χωριού καθώς και στους απλούς κατοίκους που βοήθησαν για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και η Ραφαηλία - Μιχαηλία μόλις επιστρέψει θα δώσει σε όλους ένα μεγάλο φιλί. Να σας έχει όλους ο Θεός καλά. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς". 

ΚΑΛΥΘΕΝΗ ΕΞΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!
Στο πλευρό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, στο τελευταίο φιλικό που έδωσε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ βρέθηκαν Καλυθενοί που ζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Ευγένιος Καταξενός με μέλη της οικογένειάς του, ο Γιάννης Φωτίου και ο Μανώλης Κατσαρός που ζουν μόνιμα στην πόλη Βαλτιμόρη έκαναν το ταξίδι μέχρι την Φιλαδέλφεια και παρακολούθησαν το παιχνίδι Ελλάδα - Νιγηρία 0-0 στα πλαίσια της προετοιμασίας για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. 
Η Καλυθενή παρέα άκουσε την Καλομοίρα να "εκτελεί" τον εθνικό ύμνο και φώναξε συνθήματα υπέρ της Ελλάδας μαζί με τους χιλιάδες ομογενείς που βρέθηκαν στην εξέδρα.
Πριν το παιχνίδι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Ευγένιος Καταξενός και τα δύο κορίτσια του μίλησαν σε τηλεοπτική κάμερα και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην εθνική μας στο Μουντιάλ.
Ο αγαπητός Ευγένιος μπορεί να μην έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα, όμως ξέρει καλά τα μυστικά του αθλήματος και δήλωσε στο kalithies.blogspot ¨
"H Ελλάδα με όπλο την άμυνά της θα κάνει και πάλι το θαύμα. Το 2004 πήραμε το Euro, το 2014 θα πάρουμε το Μουντιάλ".

Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙΠριν 15 χρόνια, το 1999 στο Φαληράκι γινόταν της... τρελής και οι εισπράξεις των επιχειρηματιών του τουρισμού βρισκόταν στα ύψη. Δείτε το διαφημιστικό βίντεο που τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 1999 και κάντε τις συγκρίσεις με τα σημερινά δεδομένα. 

Η ΖΩΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Οπως σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έτσι και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Καλυθιές, το βράδυ της Τρίτης, ξαναγιορτάστη...