24 Σεπ 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ... ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!



Μεταξύ των παλαιμάχων Ρόδου - Διαγόρα και Εθνικής  Πολωνίας. Διοργάνωση διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στη Ρόδο στις 30 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία των κκ Γιορδαμνή Σάββα και Παρασκευά Γιώργου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των Προνοιακών Δομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
- Πρωτοποριακή συνεργασία επιχειρηματικών παραγόντων και ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τον αθλητισμό με στόχο την προβολή της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού και του ρόλου του Κέντρου Κοινωνικής Προνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
- Μετά από πρωτοβουλία του συμπολίτη μας κ Γιορδαμνή Σάββα και του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου κ Κυριαζή Στέφανου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Πεταλά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού οι κκ Γιορδαμνής & Κυριαζής εξέθεσαν στον κ Πεταλά ένα πλήρη σχεδιασμό ώστε να πραγματοποιηθεί ένα διεθνής αθλητικός ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο ΚΚΠΠΝΑ.
Αναλυτικότερα ο κ Γιορδαμνής με την ιδιότητα του ως Manager Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων από κοινού με τον συμπολίτη μας κ Παρασκευά που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βαρσοβία, σχεδίασαν την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στο νησί μας, ανάμεσα στην μικτή παλαιμάχων Διαγόρα & Ρόδου και των πρώην διεθνών Εθνικής Πολωνίας.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπλακούν τουριστικοί, αθλητικοί και κρατικοί παράγοντες της Πολωνίας και της Ρόδου, προκειμένου αφενός να προβληθεί το νησί και αφετέρου να συνδράμουν όλοι μαζί το έργο του ΚΚΠΠΝΑ.
Πιο συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου θα μεταβεί 26μελής αθλητική αποστολή των πρώην διεθνών παικτών της Εθνικής Πολωνίας ηλικίας 38-42 ετών και οι οικογένειες τους, συνοδευόμενοι από δύο δημοσιογράφους και τηλεοπτικό κλιμάκιο του αθλητικού Πολωνικού Σταθμού Canal+.
Κατά την παραμονή του στη Ρόδο το τηλεοπτικό συνεργείο εκτός από την κάλυψη και προβολή του αγώνα θα λάβει στιγμιότυπα από τα αξιοθέατα της Ρόδου που θα προβληθούν στο Πολωνικό κοινό.
Στην συνέχεια μετά από σχετικό ερώτημα του Προέδρου κ Πεταλά, ο κ Γιορδαμνής διευκρίνισε ότι το σύνολο των εξόδων για τη μεταφορά, μετακίνηση και διαμονή της αθλητικής και δημοσιογραφικής αποστολής όπως και ότι σχετίζεται με τη διοργάνωση θα καλυφθούν από επιχειρηματικούς παράγοντες.
Ειδικότερα την μετάβαση όλης της αποστολής από την Πολωνία θα χρηματοδοτήσει ο Ταξιδιωτικός Οργανισμός “ WEZYR ” ο Γενικός Διευθυντής του οποίου θα παρίσταται στον ποδοσφαιρικό αγώνα και θα πραγματοποιήσει θεσμικές συναντήσεις με την Δημοτική και Περιφερειακή αρχή.
Τις μετακινήσεις τους εντός Ρόδου και την διαμονή παικτών, οικογενειών και δημοσιογράφων θα καλύψει το Πρακτορείο Travel-Exchange ιδιοκτησίας κ Καμπούρη και ο Όμιλος “ MEDBLUE HOTELS ” αντίστοιχα.
Στο σημείο αυτό από την πλευρά του ο κ Κυριαζής ανέφερε ότι η παραχώρηση του γηπέδου θα γίνει δωρεάν από το Δήμου Ρόδου και ότι η διοργάνωση του αγώνα θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
Για το σκοπό αυτό ο κ Κυριαζής διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με τον επίσης εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ Σταυρή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ Διακογεωργίου βρίσκονται σε επαφή αντίστοιχα με το Δήμαρχο Ρόδου κ Χατζηδιάκο και τον Περιφερειάρχη κ Χατζημάρκο καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κ Διακοφώτη.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τον Δήμαρχο Ρόδου κ Χατζηδιάκο, ο κ Κυριαζής τόνισε ότι έχει επιδείξει προσωπικά ενδιαφέρον για την επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα και ότι έχει επιφορτίσει τον κ Σταυρή να διευκολύνει με κάθε τρόπο την διοργάνωση.
Παράλληλα οι κκ Γιορδαμνής και Κυριαζής ενημέρωσαν τον κ Πεταλά ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «Διαγόρας» το οποίο παραχωρείται δωρεάν από το Δήμο Ρόδου.
Τέλος διευκρινίστηκε ότι η τιμή εισιτηρίου ορίστηκε συμβολικά στα 5 ευρώ ώστε το σύνολο των εσόδων να δοθεί στο ΚΚΠΠΝΑ και ειδικότερα στα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού και Προστασίας ΑΜΕΑ «Αγ Ανδρέας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΚΠΠΝΑ κ Πεταλάς, συνεχάρει τους κκ Γιορδαμνή και Κυριαζή για την πρωτοποριακή ιδέα και την υλοποίηση σε συνεργασία με επιχειρηματικούς παράγοντες και τοπικούς φορείς.
Επιπρόσθετα ο κ Πεταλάς απευθυνόμενος στους συνομιλητές του υπογράμμισε τα εξής:
«Οι νέοι με επιστημονική κατάρτιση που ασχολούνται είτε με τον τουριστικό κλάδο όπως οι κκ Γιορδαμνής και Παρασκευάς είτε με τα κοινά όπως ο κ Κυριαζής, αποτελούν την εγγύηση ότι μπορούμε ως τοπική κοινωνία να υλοποιήσουμε πρωτοποριακές δράσεις. Με τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες, που έχουν σαν αφετηρία την υγειή επιχειρηματικότητα οι νέοι μπορούμε να μπολιάσουμε «παγιωμένες» αντιλήψεις και να δώσουμε το έμπρακτο παράδειγμα ότι οι δημιουργικοί πολίτες δεν εγκλωβίζονται.»
Τέλος ο Πρόεδρος κ Πεταλάς ζήτησε από τους κκ Γιορδαμνή και Κυριαζή το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί ως είδος ανάλογα τις ανάγκες σύμφωνα με σχετική απόφαση που θα λάβουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΚΠΠΝΑ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...