25 Μαρ 2010

ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΨΑΛΤΗΡΙΑ


Σήμερα το πρώι, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση στην πλατεία με πλησίασε ένας φίλος Καλυθενός, περίπου στην ηλικία μου και μου είπε: "Μην ανησυχείς τα παλιά ψαλτήρια τα μάζεψα εγώ μαζί με έναν ακόμη φίλο μου και τα έχουμε φυλάξει σε ασφαλές μέρος. Δεν θέλουμε να γίνουν γνωστά τα ονόματά μας, αλλά να ξέρεις ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε για καλό σκοπό και θα τα διατηρήσουμε ως έχουν αφού είναι κομμάτι της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας".
Οπως μου αποκάλυψε, διάβασε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο blog την έκκληση να πάει κάποιος να τα μαζέψει από τον σκουπιδότοπο και έσπευσε στο σημείο μαζί με ακόμη έναν, επίσης νεαρής ηλικίας. "Αν καθυστερούσαμε 10 λεπτά θα τα είχαν φορτώσει σε αγροτικό αθίγγανοι που είχαν πάει στον σκουπιδότοπο στη Φράγκα και επέμεναν ότι τα είχαν δει πρώτοι. Τελικά με λίγο τσαμπουκά καταφέραμε και τα πήραμε εμείς", μου είπε ο νεαρός Καλυθενός.
Να λοιπόν που το θαύμα έγινε και τα παλιά ψαλτήρια θα συνεχίσουν να βρίσκονται κάπου στο χωριό μας, όπως συνέβαινε για πάρα πολλές δεκαετίες. Και σύντομα θα τα αντικρύσουμε όλοι μας, ίσως σε κάποιο νέο ή παλιό μοναστήρι.
Μπράβο στα δύο παλληκάρια που έδειξαν ότι σέβονται την ιστορία του τόπου, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν "εξουσία".
ΤΑΣΟΣ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΪ




Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εκπομπή της Πόπη Τσαπανίδου συνδέθηκε σήμερ απ' ευθείας με την πλατεία Καλυθιών όπου μεταδόθηκαν στιγμιότυπα από τους χορούς των μαθητών του δημοτικού σχολείου. Στη δημοσιογράφο μίλησε ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, υπάλληλοι του δήμου, μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής Καλυθιών, εκπαιδευτικοί αλλά και κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να μιμηθούν τη Δανέζα Λις Παπαδοπούλου που είναι παντρεμένη με Ροδίτη και ανακοίνωσε ότι δίνει μία σύνταξή της στο λογαριασμό Αλληλεγγύης για την εξάλειψη του δημοσίου χρέους προκειμένου να σταλεί μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως οι Ελληνες κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσει η χώρα μας την οικονομική της ανεξαρτησία. Οσοι επιθυμούν να δώσουν ένα ποσό στο ταμείο Αλληλεγγύης ας επικοινωνήσουν με το δήμο Καλλιθέας.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4566734

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ











Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό γιορτάστηκε σήμερα και στο χωριό μας η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Σε εποχές δύσκολες για τη χώρα μας το μήνυμα της επανάστασης των προγόνων μας είναι επίκαιρο. Αυτή την εποχή ο αγώνας για την ανεξαρτησία της Ελλάδας μας δεν γίνεται με τουφέκια και ανταρτοπόλεμο κόντρα στους Τούρκους, αλλά με οικονομικές θυσίες απέναντι στην εμμονή των Γερμανών να μας πετάξουν εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
* Και σήμερα την σημαία του γυμνασίου σήκωσε ένα πανέξυπνο κορίτσι με καταγωγή από την Αλβανία. Ενα κορίτσι που διδάσκεται την ελληνική ιστορία, την ελληνική παιδεία και σέβεται, ίσως περισσότερο από τους γνήσιους Ελληνες, τη χώρα που τη φιλοξενεί. Μακριά από "φωνές" και "υστερίες" άλλων περιοχών το χωριό μας έχει μεταλλαχθεί και έχει γίνει πολυπολιτισμό με διαφορετικές κουλτούρες να συνυπάρχουν άλλοτε ειρηνικά και άλλοτε με προβλήματα. Οι μετανάστες που σέβονται και αγαπούν την Ελλάδα αντιμετωπίζονται φιλικά γιατί έτσι είμαστε οι Ελληνες, η φιλοξενία είναι κομμάτι της ιστορίας μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓ. –ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Λ. Ρόδου – Λίνδου Φαληράκι Αρ. Πρωτ. 38/2010
(Έναντι Αγ. Νεκταρίου)
Τηλ. 22410-87407

Θέμα: Γενική Συνέλευση

Προσκαλούνται οι επιχειρηματίες Ενοικ. Δωματίων – Διαμερισμάτων μέλη του Συλλόγου στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:00 μ.μ στο Πνευματικό κέντρο του Αγ. Νεκταρίου «Αιμίλιος Χατζηδιάκος» στο Φαληράκι με τα εξής θέματα:

• Ενημέρωση Προέδρου.
* Eνημέρωση τήρησης βιβλίων από εκπρόσωπο ΣΔΟΕ
• Παρουσίαση συστήματος On-line κρατήσεων.
• Ενημέρωση τήρησης βιβλίων Πυρασφάλειας από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Ρόδου.
• Λοιπά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

«Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία προϊόντων της CAIR και της Magnus Magister Παπαδημητρίου.»

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...