9 Οκτ 2014

ΟΙ "ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ" ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ


Τα... πατήματά του προσπαθεί να βρει ο Καλυθενός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Μιχάλης Μανιάς που μετά την συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών (συν τα παιχνίδια του κυπέλλου) δεν έχει κατορθώσει να σκοράρει με τη νέα του ομάδα. Μετά τον υποβιβασμό του Αρη Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και πέτυχε 7 γκολ στην Super League ο Μανιάς υπέγραψε στον ΠΑΣ Γιάννινα και "παλεύει" να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα. Στα πέντε πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος ο 24χρονος επιθετικός αγωνίστηκε στα 4, μπαίνοντας ως αλλαγή έχοντας συνολικά μόλις 100' λεπτά συμμετοχής.  Το ξεκίνημά του δεν είναι καλό αλλά ο ίδιος πιστεύει πως με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα επόμενα παιχνίδια θα έρθει το 1ο τέρμα που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά και θα του επιτρέψει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.



Σε ΠΑΕ της Super League ανήκει και ο 15χρονος Νίκος Κιόττος που το καλοκαίρι παραχωρήθηκε από τον Απόλλωνα Καλυθιών στην ΑΕ Λέσβου Καλλονή και αγωνίζεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ17. Ο Κιόττος είναι βασικός στους μικρούς της Καλλονής και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στα πρώτα του παιχνίδια ως δεξί μπακ με τους υπεύθυνους της ομάδας να τον προετοιμάζουν για "άνοδο" στο τμήμα των Κ20. Οι φωτογραφίες είναι από το τελευταίο παιχνίδι της Καλλονής Κ17 κόντρα στον Ολυμπιακό στις εγκαταστάσεις των Πειραιωτών στην περιοχή Ρέντη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ









Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. 
Για το σκοπό αυτό τη Δευτέρα, 6/10/2014, οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Καλυθιών, με τη βοήθεια των δασκάλων τους , αλλά και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, συμμετείχαν τόσο σε αθλητικές δραστηριότητες, όσο και στην οργάνωση της ημέρας με εφαρμογή της θεματικής (Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι). Οι κινητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με:
Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός.
Επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα, τίτλους αθλητικών εφημερίδων, βιογραφίες αθλητών κλπ.
Καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.).
 Οι δράσεις της ημέρας αυτής αναδεικνύουν, από την αρχή της σχολικής  χρονιάς, την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».
Η  1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» ήταν  ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι  των  τοπικών αρχών και όποιοι  γονείς το επιθυμούσαν και πραγματοποιήθηκε τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων (εικαστικές-μουσικές παρεμβάσεις) όσο και στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών (κινητικές δράσεις) , από 09.00 έως 12.00.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στη οργάνωση και υλοποίηση  της Πανελλήνιας  Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», μαθητές εκπαιδευτικούς, γονείς.  Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε για τους  εξαίρετους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής , υπεύθυνους για την οργάνωση,  κ.κ.  Απόστολο Καΐση -Αθανάσιο Μανιατίδη οι οποίοι εμπνεύσθηκαν και υλοποίησαν τις κινητικές δράσεις  πάντα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων. Ευχαριστούμε επίσης το Σχολικό Σύμβουλο κ. Σοφό Μανόλη, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όπως και τους εκπροσώπους της Κοινότητας Καλυθιών (κ.κ. Καφετζή Μ. και Βαγιανού Στ.) που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών ευχαριστούν για τη  ζεστή φιλοξενία που τόσο απλόχερα πρόσφεραν μαθητές-γονείς- εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σ Καλυθιών.                               Συγχαρητήρια σε όλους !!!
                                                                                    ΟΙ ΔΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
                                                  ΠΛΑΣΤΡΟΥΓΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...