4 Ιουλ 2012

ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΤ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚ/ΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ                                                 Ρόδος 03.7.2012
& ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                     Αρ.Πρωτ.: 264
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος                                                   
Τηλ: 22410 39302  Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@oeddd.com
                                      

Προς: Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως                      Κοιν: Κοινοβουλευτικούς               .                                                                                             Εκπροσώπους                              .                                                                                             Νομού Δωδ/σου.
                                                                      Δήμο Ροδίων
                                                           ΜΜΕ
                                                                                                                                                                                                                                                                                           
 Θέμα: 1)Ενίσχυση υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος Φαληρακίου
                & Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου
              
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε με την παρούσα επιστολή να σας καταθέσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής Φαληρακίου και άπτονται της αρμοδιότητάς σας.
 Οι καταγγελίες για διαρρήξεις, επιθέσεις και παρενοχλήσεις από  λαθρομετανάστες (Αφρικανούς, Πακιστανούς κ.ά. υπηκόους), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλύσει ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα του νησιού – το Φαληράκι, είναι καθημερινό φαινόμενο. Αυτοί αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.
 Αυτά τα φαινόμενα εκθέτουν αρνητικά και υποτιμούν το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, ειδικά αυτή την κρίσιμη και φορτισμένη καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε.
 Μετά από αίτημα των τοπικών αρχών δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια το Αστυνομικό Τμήμα Φαληρακίου που αρχικά ήταν στελεχωμένο με δεκαπέντε (15) άτομα και σήμερα υπολειτουργεί με μόλις τρεις (3). Ως εκ τούτου και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το υποστελεχωμένο Αστυνομικό Τμήμα, η αστυνόμευση είναι ελλιπής.
 Κύριε Υπουργέ, είναι φανερό ότι οι επιχειρηματίες και κάτοικοι του Φαληρακίου είμαστε εκτεθειμένοι ολοσχερώς. Ζητάμε τη βοήθειά σας με την άμεση στελέχωση του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο εκτός από την περιοχή του Φαληρακίου έχει υπ’ ευθύνη του και αυτές της Ψίνθου και των Καλυθιών.
  Θα θέλαμε επίσης να ζητήσουμε την συνδρομή σας για τη στελέχωση της  Τουριστικής Αστυνομία, που ως γνωστό τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί.
Το προσωπικό της Τουριστικής Αστυνομίας δεν επαρκεί ούτε για την 24ωρη φύλαξη του κτηρίου της, πόσο μάλλον για να βοηθήσει επικουρικά την ΕΛ.ΑΣ.
Η συγκυρίες που συντρέχουν σε ένα τόσο μεγάλο τουριστικό νησί απαιτούν να ενισχύσετε τη στελέχωση και του συγκεκριμένου Σώματος, ώστε να εκτελούνται επαρκώς και αποτελεσματικώς τα καθήκοντά του.
 Επειδή λοιπόν απαιτείται άμεση και έμπρακτη συστράτευση όλων των Αστυνομικών δυνάμεων προς διάσωση των αξιών που στηρίζουν την ελληνική φιλοξενία, σας καλούμε να περιφρουρήσετε και να διασφαλίσετε τις αξίες αυτές.

 Με τιμή,
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
 Παναγιώτης Τοκούζης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Τηλ: 22410 39302  Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@oeddd.com
Ρόδος 03.7.2012
Αρ.Πρωτ.: 265
  
Προς: Δήμο Ροδίων
Κοιν.: ΜΜΕ
 Θέμα: Αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας & Ηχορρύπανση στο Φαληράκι
  
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σας κοινοποιήσαμε την επιστολή μας προς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως με θέμα τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Φαληρακίου ζητώντας να πιέσετε και να στηρίξετε από τη μεριά σας την  εξεύρεση μιας άμεσης λύσης προκειμένου να παταχθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή.   
 Πληροφορηθήκαμε  ότι το Τοπικό Συμβούλιο έδωσε εγγράφως μία παράταση της χρήσης της μουσικής στα θερινά (ανοιχτά) καταστήματα μέχρι τη 01:30.
Σεβόμενοι απόλυτα τους επιχειρηματίες συντοπίτες μας που διατηρούν νυχτερινά καταστήματα και στηρίζοντας τη διάθεση των επισκεπτών για διασκέδαση,
θα θέλαμε να σκεφτούμε και τους διαμένοντες που επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε πιο ήπιους τόνους.
 Θεωρούμε ότι η μέχρι πρότινος ισχύς του ωραρίου (00:30 τη νύχτα) ήταν υπεραρκετή ώστε να τηρούνται οι βασικές αρχές και αξίες της φιλοξενίας μας.
Άλλωστε, η νυχτερινή διασκέδαση των επισκεπτών μας με δυνατή μουσική μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί στα αναρίθμητα  κλαμπ της περιοχής «κεκλεισμένων των θυρών»!
 Επίσης πληροφορηθήκαμε για την εκχώρηση του ελέγχου της ηχορρύπανσης - εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων -  προς τη Δημοτική Αστυνομία.
 Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε ότι το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία δεν θεσπίστηκε με γνώμονα τα νέα τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ανεπαρκώς.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που απαιτούνται για την πάταξη της ηχορύπανσης από τα κέντρα διασκέδασης δεν προβλέπουν τη λήξη της βάρδιας του υπαλλήλου στις 10 ή 11 το βράδυ, καθότι από την ώρα αυτή και μετά δεν υπάρχει αρμόδιο όργανο για ζητήματα που προκύπτουν.
 Ως γνωστό, το ζήτημα αυτό, που απασχολούσε και άλλους Δήμους της χώρας,  τακτοποιήθηκε επιτυχώς εκτιμώντας τις ανάγκες και κάνοντας μια επέκταση του ωραρίου εργασίας. Η αναθεώρηση-ρύθμιση του ωραρίου της Δημοτικής Αστυνομίας με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες σε 24ωρη βάση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην πάταξη της παρανομίας.
 Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της Ομοσπονδίας του κλάδου   μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας και για να μην παγιωθεί στους φιλοξενούμενους η ιδέα της ανεξέλεγκτης και άνευ χρονικών ορίων διασκέδασης στην περιοχή μας.
Οι πληγές άλλωστε αυτής της αυτοκαταστροφικής πρότασης είναι ακόμη νωπές.
15 χρόνια μετά και το Φαληράκι ακόμη  πληρώνει τον πιο βαρύ φόρο του θορύβου και της κακώς νοούμενης διασκέδασης.

 Με εκτίμηση,
 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
 Παναγιώτης Τοκούζης

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Οι εκπλήξεις από τα σωματεία μας συνεχίζονται. Το χορευτικό εργαστήρι Καλυθιών "Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ" ξεκίνησε καλοκαιρινά μαθήματα στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού.
Δάσκαλοι και μαθητές κάτω από το μεγάλο κυπαρίσσι διατηρούν τη χορευτική μας παράδοση και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις κάποια από τα μαθήματα να γίνουν ακόμα και στην πλατεία του χωριού!
Το όνομα της ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ πλέον ακούγεται στο νησί και είναι χαρακτηριστικό ότι επιλεγμένο τμήμα συμμετείχε, την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τη Φιλαρμονική μας στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στο Χαράκι μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλώνας. 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ


Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την πρώτη προβολή θερινού σινεμά που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ. Εξω από το λαογραφικό μουσείο του χωριού στήθηκε η γιγαντοοθόνη και προβλήθηκε η ελληνική ασπρόμαυρη ταινία Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ.
Τα μέλη του ΦΑΡΟΥ κέρασαν ποπ κορν τους περίπου 100 θεατές (όλων των ηλικιών) και η βραδιά κύλησε ευχάριστα με πολύ γέλιο!
Οι προβολές θερινού σινεμά θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
* Ο ΦΑΡΟΣ ετοιμάζει επίσης νέες βραδιές ποδηλασίας στο Φαληράκι. Οπως ανακοινώθηκε: Ξεκινάμε και πάλι στις 7 Ιουλίου, από το λιμανάκι των

 Αγίων Αποστόλων στο Φαληράκι, στις 20:00!!!


Αριστες εντυπώσεις άφησε και η πρωτοβουλία του ΦΑΡΟΥ να στήσει πάγκο με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων. Οι επισκέπτες τίμησαν τα προϊόντα με αποτέλεσμα τα ράφια να αδειάσουν σε λίγες ώρες!

ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΑ




Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία την 04-07-2012 πρώτες πρωινές ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν κατάστημα χρυσοχοείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα, μεγάλης χρηματικής αξίας. Διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η κλοπή έγινε στο χρυσοχοείο Νικολής που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Καλλιθέας, δίπλα στο νυκτερινό κέντρο "ΤΙΓΡΗΣ". Οι δράστες από τσιμεντένια σκάλα ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου και με ευκολία τρύπησαν την λαμαρίνα της προσθήκης του κτιρίου που φιλοξενεί το χρυσοχοείο. Από την τρύπα στην οροφή μπήκαν στο χρυσοχοείο και ανενόχλητοι έκαναν τη δουλειά τους.
Σε διάστημα 40 ημερών άγνωστοι έχουν κτυπήσει το χρυσοχοείο στις Καλυθιές, χρυσοχοείο εντός ξενοδοχειακής μονάδας στο Φαληράκι και το χθεσινό περιστατικό. Η αστυνομία αναζητεί την σπείρα διαρρηκτών.
Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις τα μέτρα ασφαλείας από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ήταν ελλειπή κάτι που γνώριζαν και εκμεταλλεύτηκαν οι διαρρήκτες. Είναι δεδομένο πως σε όλες τις περιπτώσεις είχε προηγηθεί παρακολούθηση των χώρων. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...