1 Νοε 2008

ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Απόλλων Καλυθιών στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ανταγόρα στην Κω.
Ο Ανταγόρας προηγήθηκε νωρίς (11ο) κάτι που δεν επέτρεψε στην ομάδα μας να εφαρμόσει το σχέδιο για σφικτή άμυνα.
Στην επανάληψη ο Απόλλων ισοφάρισε στο 64ο με γκολ που πέτυχε ο Κώστας Παντίδος, αλλά δεν άντεξε στην πίεση με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο τέρματα στο 70ο και το 86ο.
Μετά και τη νέα ήττα ο Απόλλων έχει μόλις 3 βαθμούς (ισάριθμες ισοπαλίες) και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.
* Αύριο Κυριακή στις 3.00 το μεσημέρι ο Ερμής θα υποδεχθεί στο γήπεδο Καλυθιών τον ΑΟ Δικαίου.
Το επόμενο Σάββατο (ή Παρασκευή απόγευμα) θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι Απόλλων - Ερμής.

ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

PEPORTAZ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ


Στο δικαστήριο της Χάγης μεταβαίνει την προσεχή Πέμπτη ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γ. Οικονόμου μετά από παραγγελία της Eurojust προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις της υπηρεσίας που προϊσταται για την προδικασία και αξιολόγηση υπόθεσης βιασμού με φερόμενη ως θύμα μια υπήκοο της Μεγάλης Βρετανίας και καταγγελλόμενους ως δράστες τρεις ομοεθνείς της.
Η Βρετανίδα προσέφυγε συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ισχυριζόμενη ότι δεν κινήθηκε ορθώς η διαδικασία για τον ποινικό κολασμό των ομοεθνών της που την βίασαν!
Η Eurojust είναι ένα νέο όργανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των εργασιών των κρατών μελών για την καταπολέμηση σοβαρών μορφών διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος. Η Eurojust προωθεί και βελτιώνει το συντονισμό των ερευνών και των διώξεων. Παρέχει επίσης υποστήριξη στα κράτη μέλη, ώστε να ενισχύεται η αποτελεσματικότητα των ερευνών και των διώξεών τους.
Η Eurojust διαδραματίζει μοναδικό ρόλο, ως ο νέος μόνιμος οργανισμός στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα ποινικής δικαιοσύνης. Είναι ο βασικός συνομιλητής με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όπως το Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή.
Εν πάση περιπτώσει οι καταγγελλόμενοι ως δράστες αφέθηκαν την 30η Μαϊου 2008 ελεύθεροι χωρίς όρους μετά την απολογία τους με ομόφωνη απόφαση του πρωήν A’ τακτικού Aνακριτή Pόδου κ. Π. Kαραγκουνίδη και του πρώην Aντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Pόδου κ. Στ. Mανώλη.
Πρόκειται για τους κ.κ. Caroll Louis του Robbert 23 ετών, Carr Alan του Barry, 27 ετών και Tonruk Okan του Gurol 23 ετών.
Oι ανωτέρω συνελήφθησαν από αστυνομικούς του AΣ Φαληρακίου μετά από καταγγελία 27χρονης ομοεθνούς τους. H τελευταία υποστήριξε συγκεκριμένα ότι οι ανωτέρω κατά τις ώρες 06.00 με 07.00 αποπειράθηκαν να την βιάσουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου διαμονής της στο Φαληράκι.
Aφού ελήφθη μαρτυρική κατάθεση από την ίδια και την αδελφή της οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο Γενικό Nοσοκομείο Pόδου προκειμένου να υποβληθεί στην προβλεπόμενη ιατροδικαστική εξέταση.
Eν αναμονή του ιατροδικαστή η φερόμενη ως παθούσα άρχισε να αντιδρά και δήλωσε ότι ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο. Oι αστυνομικοί την μετέφεραν μαζί με την αδελφή της στον αστυνομικό σταθμό και εκεί οι δύο Aγγλίδες προκάλεσαν επεισόδιο λέγοντας ότι πρέπει να φύγουν διότι ταξίδευαν το ίδιο μεσημέρι με αεροπλάνο για την Aγγλία. H παθούσα έφυγε από τον αστυνομικό σταθμό χωρίς να αφήσει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τα στοιχεία της.
Oι τρείς κατηγορούμενοι απολογούμενοι ενώπιον του ανακριτή διέψευσαν κατηγορηματικά την καταγγελία. Ο πρώτος επεσήμανε συγκεκριμένα ότι εργαζόταν από την 21.00 ώρα στο μπαρ Breeze στην οδό Eρμού στο Φαληράκι. Tελείωσε την εργασία του περίπου στις 02.30 και κανόνισε με τις δύο αδελφές να βρεθούν αργότερα στο Liquid Club.
Eτσι και έγινε στο club άρχισε να χορεύει με την ομοεθνή του και μετά πήγαν στο Q Club. Οταν η ώρα έφτασε 05.00 τα ξημερώματα ο Louis της ζήτησε να πάνε στο δωμάτιο του και εκείνη δέχτηκε. Eκεί άρχισαν να κάνουν έρωτα. Επειτα από ώρα σταμάτησαν και έκαναν ένα τσιγάρο και τότε μπήκε στο δωμάτιο ο δεύτερος κατηγορούμενος κάθισε δίπλα τους στο κρεβάτι και η Aγγλίδα άρχισε να τον χαϊδεύει.
O τρίτος που είχε μπει στο ίδιο δωμάτιο έβλεπε το όργιο χωρίς να συμμετέχει.
O δεύτερος κατηγορούμενος ξεκίνησε να κάνει έρωτα μαζί της με τη θέληση της και ο πρώτος μετά από παροτρύνσεις της συμμετείχε στο όργιο. H Aγγλίδα αποχώρησε και οι κατηγορούμενοι της ευχήθηκαν καλό ταξίδι.
Tους κατηγορούμενους είχαν εκπροσωπήσει οι δικηγόροι κ.κ. M. Kρικοπούλου, Στ. Kιουρτζής και Hλίας Zωγραφίδης.
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ
- Με το υπ’ αρίθμ. 144/2008 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου απηλλάγη από την κατηγορία της απόπειρας βιασμού ο Thiam Modou του Barbara, υπήκοος της Ακτής Ελεφαντοστού, πράξη που φέρεται ότι τέλεσε στο Φαληράκι στις 4 Μαΐου 2008 σε βάρος μιας Αγγλίδας υπηκόου.
Στο διατακτικό του απαλλακτικού βουλεύματος αναφέρονται τα εξής:
«…Η εγκαλούσα (…) Αγγλίδα υπήκοος και ο κατηγορούμενος, συνδέονται με ερωτικό δεσμό από διετίας και συμβιώνουν στο ξενοδοχείο Cool Pool στο Φαληράκι της Ρόδου. Την 4-5-2008, ημέρα Κυριακή και περί τις μεσημβρινές ώρες, η εγκαλούσα και ο κατηγορούμενος, αφού προηγουμένως είχαν ήδη καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ (βότκας), όπως κατέθεσε η ίδια η εγκαλούσα, μετέβησαν στην παραλία του Φαληρακίου, όπου διαπληκτίστηκαν, καθώς ο κατηγορούμενος επιθυμούσε να έλθουν σε ερωτική επαφή με την εγκαλούσα, πράγμα που όμως η ίδια δεν ήθελε. Αργότερα, περίπου μετά από μιάμιση ώρα, ο κατηγορούμενος επανήλθε με τον ίδιο σκοπό και επειδή είδε την εγκαλούσα να συνομιλεί με κάποιον άλλον άνδρα, της ζήτησε να προχωρήσουν σε κάποιο άλλο σημείο της παραλίας. Τότε, ο κατηγορούμενος της ζήτησε εκ νέου να έρθουν σε ερωτική επαφή, πράγμα που αυτή και πάλι αρνήθηκε, καθώς εκείνη τη στιγμή υπήρχαν λουόμενοι στην παραλία. Ετσι, ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα η εγκαλούσα να προσπαθήσει να αποφύγει τον κατηγορούμενο, εισερχόμενη σε δημόσια τουαλέτα, που βρισκόταν στην παραλία. Ο κατηγορούμενος την ακολούθησε στην τουαλέτα και της απηύθυνε τη φράση: “Θα σε (…) ή τώρα ή κάποια στιγμή μετά”, εμποδίζοντάς της την έξοδο. Η εγκαλούσα άρχισε να φωνάζει να την αφήσει ήσυχη και εκείνη τη στιγμή επενέβησαν ο μάρτυρας Μιχαήλ Κασταμούλας και ο πατέρας του, Ανδρέας Κασταμούλαςα, οι οποίοι εργάζονται σε εστιατόριο στην παραλία και είχαν επισημάνει το ζευγάρι να περπατά στην παραλία και να διαπληκτίζεται και έβγαλαν έξω τον κατηγορούμενο, ο οποίος φορούσε τα ρούχα του, όπως άλλωστε και η εγκαλούσα…»

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...