28 Ιουλ 2011

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Τηλ: 22410 39302 Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@blueislands.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακαλούμε τα μέλη του φορέα μας, με σκοπό να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας και να μην υποστούν την ταλαιπωρία των ημερών με τις απεργίες των οδηγών ταξί, να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους πελάτες τους και να φροντίζουν για τη δωρεάν μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο/λιμάνι κατά την άφιξη/αναχώρησή τους. Ελπίζουμε ότι έστω κι έτσι θα περισώσουμε κάτι από την εικόνα μας στον τουρισμό.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ
Iδιαιτέρως σημαντική είναι η προσπάθεια για την ανακύκλωση που διενεργεί η εταιρεία “Μακεδονικές Γραμμές Α.Ε.”, που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό, με ιδιαίτερη επιτυχία τους τελευταίους μήνες, στο νησί μας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία έχει τοποθετήσει 700 κάδους περισυλλογής στερεών αποβλήτων, σε πολλές περιοχές του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Καλυθιών.
Συγκεκριμένα, στις 11/7/2011 το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών με ομόφωνη απόφαση και κρίνοντας το θέμα κατεπείγον πήρε την ομόφωνη απόφαση να συνεργαστεί και να αναθέσει την ανακύκλωση συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικκό, αλουμίνιο, τσίγκο στις Μακεδονικές Γραμμές Α.Ε. με αριθμό απόφασης 63/2011.
Για το ανωτέρω έκτακτο θέμα ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών κ. Σταυρής Μιχαήλ είπε τα εξής:
«Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Παράλληλα εντοπίζεται η ανάγκη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει την ανακύκλωση στους πολίτες και όλους τους κοινωνικούς εταίρους αναγνωρίζοντας ότι η ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και γίνει τρόπος ζωής, γιατί η ανακύκλωση είναι ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανακύκλωση για καθαρά τεχνικούς όρους είναι η διαδικασία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας (γυαλί-χαρτί-πλαστικό-αλουμίνιο-λευκοσίδηρος και ξύλο) και η επανεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής».
Αυτά ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος ο οποίος πρότεινε την συνεργασία με τις Μακεδονικές Γραμμές Α.Ε., μετά από συζήτηση η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Την επόμενη 12/7/11 ο πρόεδρος κ. Σταυρής Μιχάλης παρουσία του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρου κάλεσε τον κ. Τσιμενίδη Δημήτριο, εκπρόσωπο των Μακεδονικών Γραμμών Α.Ε. και του ανακοίνωσε την απόφαση, ο κ. Τσιμενίδης Δημήτριος ευχαρίστησε τον κ. πρόεδρο και αποδέχτηκε την πρόταση πρόσκληση.
Ενημέρωσε τον κ. Σταυρή ότι η εταιρεία Μακεδονικές Γραμμές Α.Ε. που το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την ανακύκλωση από μεράκι και αγάπη προς τον τόπο και μόνο, θα αναλάβει τον εξοπλισμό της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών με κάδους επαρκείς σε αριθμό για να μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, τη συλλογή και τη μεταφορά των στέρεων αποβλήτων από χαρτί-γυαλί πλαστικό, αλουμίνιο - τσίγκο σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις περιοχές Φαληράκι και Καλυθιές.
Η δημοτική κοινότητα θα αναλάβει τον ορισμό τοποθέτησης των κάδων. Ο κ. Τσιμενίδης ενημέρωσε τον κ. πρόεδρο ότι μέχρι σήμερα 12/7/11 έχουμε τοποθετήσει περισσότερους από 700 κάδους περισυλλογής στερεών απόβλητων σε περιοχές από Παραδείσι προς την πόλη της Ρόδου και από το Λιμάνι έως Κολύμπια και έχουν παραγγελθεί για την ανακύκλωση άλλοι 350 κάδοι...
Οι Μακεδονικές Γραμμές Α.Ε. έχουν προμηθευτεί 3 πρέσες για τηνδεματοποίηση του χαρτιού και των πλαστικών και 20 μικρές πρέσες για τους μεγάλους παραγωγούς χαρτιών και ένα απορριμματοφόρο 16 κυβ. μέτρα αντιρυπαντικής τεχνολογίας.
Αλλά το μεγάλο βήμα για την εταιρεία είναι η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας από 1/7/2011 με την ΕΕΑΑ Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. που υπεγράφη στην Αθήνα. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...