29 Σεπ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Από την παράταξη της αντιπολίτευσης «ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά την δημοσιότητα που πήρε η δυναμική στάση μας στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Καλλιθέας είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε, αν και δεν το επιθυμούσαμε προεκλογικά, τους ουσιαστικούς λόγους που μας οδηγούν να ακολουθούμε μια ανυποχώρητη στάση στις συνεχείς παρατυπίες από τη συμπολίτευση που εκπορεύονται κυρίως από το δήμαρχο κ Ιατρίδη, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΣ κ Φλεβάρη την ανοχή της περιφέρειας και του κ Κόκκινου προσωπικά .
Επανερχόμεθα στη κριτική και κατά του περιφερειάρχη με αφορμή τις υποκριτικές δηλώσεις και επιχειρηματολογία του, που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στο τύπο, όπου προκλητικά δηλώνει και επικαλείται :
«Ευαισθησίες στα περιβαλλοντικά» , «διαφάνεια», «νομιμότητα» , «χρηστή διοίκηση και διαχείριση δημόσιου χρήματος και περιουσίας» , «όχι στην εύνοια ιδιωτικών επιχειρήσεων» , «υγιής ανταγωνισμός» , «θα επιβάλλω προβλεπόμενες κυρώσεις», «κανένας δεν είναι στο «απυρόβλητο»», «δεν κατατάσσουμε τους αυτοδιοικητικούς σε συνεργάτες και αντιπάλους» «επιβολή απαγόρευσης επιβλήθηκε μόνο από τους Γερμανούς κατακτητές» «οι τοπικές ανάγκες δεν αναστέλλονται κατά την προεκλογική περίοδο» « ας σταματήσουν επιτέλους να φάσκουν και να αντιφάσκουν»…..
Αν τα παραπάνω εφαρμοζόταν από τη περιφέρεια κ Κόκκινε ,έστω και σε μικρό ποσοστό, στο δήμο Καλλιθέας θα έπρεπε ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι του να ήταν σε αργία
Επειδή όμως, για τα θέματα του δήμου μας ,στη πράξη από τον κ Κόκκινο εφαρμόζονται ακριβώς τα αντίθετα εμείς, αντιστεκόμαστε και καταγγέλλουμε παράτυπες ενέργειες που οδηγούν σε:
Διαστρέβλωση της κτηματαγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρηματιών με την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων που επιτρέπουν, μεταξύ των άλλων ,την ανοικοδόμηση ακινήτου στη παραλιακή ζώνη έκτασης 14350 τμ από εθνικό επενδυτή.
Μη υγιή ανταγωνισμό με μη είσπραξη τελών για το δικαίωμα απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από ξενοδοχειακές μονάδες .
Εκχώρηση και σπατάλη της περιουσίας του δήμου με κατάληψη δημοτικού ακινήτου 35.000 τμ αξίας μεγαλύτερης από 1.500.000 ευρώ, με τις «ευλογίες» του Δημάρχου, από ιδιώτη επενδυτή, εντός του οποίου εκτελούνται έργα, ακόμα και σκυροδέτησης, εδώ και 3 μήνες και παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας στο ΔΣ, τη δημαρχιακή επιτροπή και τη περιφέρεια.
Μη είσπραξη λατομικών τελών τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ

Φωτογραφικούς διαγωνισμούς προμηθευτών στις Πηγές Καλλιθέας ΑΕ 10 έτους διάρκειας, όταν ο κ Ιατρίδης αποχωρεί, κατά δήλωση του σε έναν χρόνο, με ασαφείς όρους για υποχρεώσεις του προμηθευτή 520.000 ευρώ ,που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό . Η προσέλευση μόνο μιας εταιρείας στο διαγωνισμό αποδεικνύει τον ισχυρισμό μας.
Διάθεση κονδυλίων που προορίζονται για τις φυσικές καταστροφές σε αποπληρωμή εργολάβων
Σε συνεχή υποβάθμιση των εκτελούμενων έργων από το δήμο Καλλιθέας, βλέπετε καθιζήσεις στη διαπλάτυνση της Εθνικής οδού στο 15 χιλ (αμέσως μετά το Φαληράκι, απροσπέλαστες οι δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας )
Σε επιλεκτική προστασία εργολάβων αν και δεν τηρούν τους όρους των διαγωνισμών (400 ευρώ με ΦΠΑ στοιχίζει το κάθε κυπαρίσσι στο έργο της διαπλάτυνσης στην Εθνική Οδό , με υποχρέωση του εργολάβου να φυτέψει δένδρα 2,75 -3,00 μ ύψους.)
Σε δυσλειτουργία του ΔΣ με:
Κατάφορη παραβίαση του κανονισμού του ΔΣ ,όπου η μη καταγραφή των απόψεων μας, η διαστρέβλωση τους και η μη εισαγωγή θεμάτων για συζήτηση που θέτει η αντιπολίτευση και πολίτες είναι συνεχείς .
Κατάφορη παραβίαση του κανονισμού όπου δυο ειδικές συνεδριάσεις, του απολογισμού – ισολογισμού και η ετήσια απολογιστική, και μια τακτική «στριμώχθηκαν» σε 4 ώρες.
Κατάφορη παραβίαση του κανονισμού όπου αποφάσεις που λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, αν δεν είναι αρεστές από το κ Ιατριδη, δεν καταγράφονται στα πρακτικά με τη δικαιολογία της «ενημερωτικής συζήτησης».
Μη εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας για να μας δοθεί το πόρισμα της περιφέρειας που συνέταξε η κ Μαντικού (κουμπάρα του κ Ιατριδη) βάση του οποίου η υπόθεση της ΑΔΕ παραπέμφθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία .
Για την ιστορία
Η μη τήρηση πρακτικών, η «ασθενής» μνήμη του Προέδρου και η μη λήψη απόφασης για αλλαγή των όρων του φωτογραφικού διαγωνισμού στις Πηγές Καλλιθέας ΑΕ, όπως αποφάσισε το ΔΣ κατά πλειοψηφία, και η παράνομη βεβαίωση για δρόμο, δίπλα σε ρέμα που όχι μόνο δεν έχει οριοθετηθεί αλλά έχει μετατραπεί σε πλακοσκεπή αγωγό, ήταν η αφορμή για τις εντάσεις στο τελευταίο ΔΣ.
Τα ανωτέρω δεν θα ήταν θέματα που θα μας απασχολούσαν τώρα αν με την ανοχή του κ Κόκκινου δεν είχε εκχωρηθεί , στο κ Ιατριδη η διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής στο δήμο Καλλιθέας. Τα αποτελέσματα της επιλογής αυτής θα τα δούμε σε λίγο . Για εμάς τα παραπάνω θέματα είναι ανοικτά και χρειάζονται άμεση επίλυση τώρα.
Θα περιμένουμε αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές την επίλυση τους με την βοήθεια του νέου περιφερειάρχη.
Καλούμε τους υποψήφιους βουλευτές και τα κόμματα να τοποθετηθούν στα ανωτέρω προβλήματα του δήμου. Η ψήφος των δημοτών της Καλλιθέας θα κριθεί από τη πολιτική που θα χαράξετε για τη περιοχή (χωροταξικό, πολεοδόμηση, γκολφ, διαχείριση ρύπανσης, φαινόμενα γκετοποίησης, παραβατική συμπεριφορά μειονοτικών ομάδων, καταλήψεις αιγιαλού και παραλίας) και όχι από κτυπήματα στη πλάτη και χειραψίες.
ΥΓ: Για εμάς:
Ύβρης είναι οι συνεχείς παραβιάσεις του κανονισμού του ΔΣ από τον πρόεδρο
Ύβρης είναι να μας απαντά ο Περιφερειάρχης και οι υπηρεσίες του ότι δεν
εξετάζουν τις ενστάσεις μας επειδή δεν έχουμε έννομο συμφέρον
Ύβρης είναι να χρησιμοποιούν κάποιοι την περιουσία του δήμου για κομματικά οφέλη
Ύβρης είναι να εξαπατούν συνδημότες μας και να ωφελούν εθνικούς επενδυτές
Ύβρης είναι να μην υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στις δαπάνες του δήμου και ταυτόχρονα, όχι μόνο να γράφουν στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για κακοδιαχείριση του δήμου, άλλα, να μεθοδεύουν κάλυψη και των παρατυπιών ακλουθώντας το δόγμα «αθωώνω για το καλό του κόμματος».

ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΟ


Οσοι επιλέξτε να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ βάλτε έναν σταυρό στο φίλο Νίκο Μαυροματάκο.
Ο Νίκος είναι γεωπόνος και διατηρεί φυτώριο στην Κρεμαστή.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1966, κατάγεται από την Λειβαδιά του νομού Βοιωτίας.
Στη Ρόδο ζει και εργάζεται ως γεωπόνος από το 1991.
Είναι παντρεμένος με την Καραμήτσιου Αικατερίνη, δασκάλα, και έχει δύο κόρες την Χριστίνα και την Μαρία. Κατοικεί στην Ιαλυσό.
Είναι γεωπόνος Α.Π.Θ. μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, του Μ.Ε.Ε ΠΕΧΩΔΕ, του μητρώου Γεωργικών Συμβούλων του ΓΕΩΤΕΕ. Είναι μέλος του ΔΣ του περιβαλλοντικού συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ». Ασχολείται κυρίως με την παραγωγή και την εμπορία καλλωπιστικών φυτών, με έργα πρασίνου και με αγροτικές και περιβαλλοντικές μελέτες.
Η ενασχόληση με την πολιτική ξεκινά από τα φοιτητικά χρόνια, εντασσόμενος στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και των κινημάτων της.
Είναι μέλος του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ της Ρόδου.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 124

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...