26 Νοε 2013

ΒΡΑΧΗΚΑΜΕ, ΛΑΣΠΩΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ







Τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν το απόγευμα της Δευτέρας στις Βορειοανατολικές ακτές της Ρόδου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και στις περιοχές Φαληρακίου-Καλυθιών.
Το γενικό συμπέρασμα μετά το 2ο συνεχόμενο κύμα κακοκαιρίας είναι ότι η περιοχή μας, παρά τη θεομηνία, άντεξε, σε σχέση με τις καταστροφές που καταγράφηκαν σε Παστίδα, Κρεμαστή, Ιαλυσό και Αφάντου.
Στην καταιγίδα της Δευτέρας από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.
Στις Καλυθιές η πλατεία γέμισε νερά αλλά δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα αφού σε μεγάλο ποσοστό τα φρεάτια είχαν καθαριστεί και έτσι το ύψος του νερού δεν ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας. Σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις με φραγμένα φρεάτια χρειάστηκε παρέμβαση κατοίκων με σκούπες και χέρια αλλά σε σχέση με προηγούμενες έντονες βροχοπτώσεις το χωριό κράτησε γερά.
Στο Φαληράκι καταγράφηκαν πλημμύρες σε υπόγεια καταστημάτων και οικιών ενώ σχεδόν σε όλα τα παραλιακά καταστήματα μπήκαν νερά και λάσπες. Οι κάτοικοι ήταν υποψιασμένοι αφού είχε προαναγγελθεί η κακοκαιρία και είχαν λάβει κατάλληλα μέτρα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην περιοχή Λαδικό-Αντονι Κουίν όπου καταγράφηκαν κατολισθήσεις βουνών με αποτέλεσμα να αποκοπεί η κυκλοφορία. Με την άμεση παρέμβαση μηχανημάτων του δήμου και της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν οι βράχοι και οι όγκοι χώματος.
Τις ώρες της νεροποντής οι δρόμοι σε Καλυθιές και Φαληράκι ήταν αδιάβατοι και είναι χαρακτηριστικό πως οχήματα της Τροχαίας έκλεισαν τον δρόμο Ρόδου-Λίνδου για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις υποδομές της ΔΕΥΑΡ που επλήγησαν από κεραυνούς.
Αυτή τη φορά συνεργεία του δήμου ήταν σε επιφυλακή και έκαναν άμεσες παρεμβάσεις κάτι που βοήθησε ώστε η πρωτοφανής καταιγίδα να μην πληγώσει τον τόπο μας.

*Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο ρεπορτάζ του rodos-press
Το βράδυ της Δευτέρας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ συνδέθηκε απευθείας με τον απεσταλμένο του που βρισκόταν στα φανάρια Φαληρακίου στην περιοχή Πλάτανος. Δείτε τα πλάνα:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...