15 Δεκ 2011

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
“FAIR PLAY”
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Το συγκεκριμένο Τουρνουά είναι ένα τουρνουά όπου όλοι θα παίξουν με όλους, με κάποιο μικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, στην πραγματικότητα χωρίς νικητή και ηττημένο, χωρίς απογοητεύσεις ή υπέρμετρες χαρές. Χαρακτηριστικό του είναι η ΜΠΛΕ κάρτα με την οποία ο ποδοσφαιριστής επιβραβεύεται.
Επιθυμία και χαρά μας θα είναι το χαμόγελο των παιδιών όταν τελειώσει το Τουρνουά και τα αποχαιρετίσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Ημέρες διεξαγωγής: Σάββατο και Κυριακή 17 και 18 Δεκεμβρίου στα γήπεδα του Απόλλων Καλυθίων.
Ηλικίες που αφορά: 1999-2000 και 2001-2002 έως και 03


Γεννηθέντες: 2001 – 2003

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων όπου όλοι θα αγωνιστούν με όλους.
Στη συνέχεια θα δοθούν αγώνες κατάταξης: 1ος Α ομίλου – 1ος Β ομίλου,
2ος Α ομίλου – 2ος Β ομίλου,
3ος Α ομίλου – 3ος Β ομίλου
4ος Α ομίλου – 4ος Β ομίλου
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/12/2011 (ώρα έναρξης 10.00 π.μ.)
Γήπεδο: Καλυθιών
Διαστάσεις: ¼ του κανονικού γηπέδου
Χρόνος: 15min & 15min
Διάλειμμα ημιχρόνου: νερό και γρήγορη αλλαγή εστιών
Διάλειμμα ανάμεσα στα παιχνίδια: 10 min
Σχέση: 7ν7
Εστίες: 5χ2
Μέγεθος μπάλας: 4

Γεννηθέντες: 1999 – 2000

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων όπου όλοι θα αγωνιστούν με όλους.
Στη συνέχεια θα δοθούν αγώνες κατάταξης: 1ος Α ομίλου – 1ος Β ομίλου,
2ος Α ομίλου – 2ος Β ομίλου,
3ος Α ομίλου – 3ος Β ομίλου
4ος Α ομίλου – 4ος Β ομίλου
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 18/12/2011 (ώρα έναρξης 10.00 π.μ.)
Γήπεδο: Καλυθιών
Διαστάσεις: Το πλάτος του κανονικού γηπέδου
Χρόνος: 15min & 15min
Διάλειμμα ημιχρόνου: νερό και γρήγορη αλλαγή εστιών
Διάλειμμα ανάμεσα στα παιχνίδια: 10 min
Σχέση: 8ν8
Εστίες: 5χ2
Μέγεθος μπάλας: 4

ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ
Σκοπός του τουρνουά είναι η προτροπή των μικρών ποδοσφαιριστών να εφαρμόσουν όσο το δυνατό περισσότερες φορές τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι (fair play). Κάθε φορά που αυτό γίνεται αντιληπτό από τον διαιτητή, θα του επιδεικνύεται η ΜΠΛΕ κάρτα, ενώ παράλληλα θα σημειώνεται και το όνομα του. Η ΜΠΛΕ κάρτα λοιπόν θα είναι η επιβράβευση του μικρού ποδοσφαιριστή όταν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού πηγαίνει κοντά στον αντίπαλο που έχει τραυματιστεί και του δίνει το χέρι του, παραδέχεται ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του, παραδέχεται ότι η μπάλα βγήκε πλάγιο άουτ ή άουτ και βοηθά γενικά τον διαιτητή να επιτελέσει το έργο του.
Στο Τουρνουά όσοι μικροί ποδοσφαιριστές γίνουν περισσότερες φορές μπλε θα βραβευτούν με ένα συμβολικό δώρο

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;


Η υπερχείλιση στη δεξαμενή συγκέντρωσης νερού στην περιοχή Πευκώνος συνεχίζεται. Το πρόβλημα σταμάτησε την Τετάρτη και ξανάρχισε το μεσημέρι της Πέμπτης. Δυστυχώς πλέον τα λόγια δεν αρκούν και χρειάζονται άλλες πιο δραστικές λύσεις... Το νερό χάνεται καθημερινά και κανείς δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύση. Ισως ο εισαγγελέας, αν ενημερωθεί εγγράφως, βρει τον τρόπο να πιέσει τους έχοντες την ευθύνη (ΔΕΥΑΡ).
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης (5.00 μ.μ.) μετά από αρκετές ώρες διαρροής.

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ



Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα ντυθούν μουσικά και από τους ήχους της Φιλαρμονικής Καλλιθέας υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μαλωίνα.
Η Φιλαρμονική μας θα παίξει το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη της Ρόδου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ενιαίου δήμου Ροδίων, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα βρεθεί στην πλατεία Καλυθιών όπου θα υπάρχει παζάρι συλλόγων.
Το πρωί της Κυριακής, μετά τη Θεία Λειτουργία στην αυλή του Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι τα παιδιά της Φιλαρμονικής θα βρίσκονται μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής και θα πουλάνε προϊόντα σε παζάρι τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις αυξημένες ανάγκες του μουσικού σχήματος. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πληρωθούν οι στολές που αγοράστηκαν τους προηγούμενους μήνες και θα αγοραστούν απαραίτητα όργανα και ανταλλακτικά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Αγαπητοί Συνδημότες
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε συνεργασία με το γραφείο εθελοντισμού της 2 ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, θέλουμε θερμά να ζητήσουμε την βοήθεια σας για τα παιδιά του Ιδρύματος στον Άγιο Ανδρέα στο Παραδείσι. Ενημερωθήκαμε πως τα παιδιά χρειάζονται παιχνίδια. Επειδή όπως όλοι γνωρίζετε είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν κάνουν οποιαδήποτε παιχνίδια και πρέπει να είναι συγκεκριμένα.
Παιχνίδια μουσικά
 Κούκλες με μουσική η χωρίς
 Αυτοκινητάκια


Ολα τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι από 2-5 χρονών διότι αυτά είναι τα πιο ασφαλή για τους μικρούς μας φίλους. Σας παρακαλούμε μην φέρετε μεταχειρισμένα παιχνίδια παρά μόνο αν είναι σε άριστη κατάσταση, επειδή δεν θέλουμε τα παιδιά να αισθάνονται ότι είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας αλλά και επειδή μπορούν να τραυματιστούν. Δεν δεχόμαστε χρηματικές προσφορές παρά μόνο παιχνίδια γιατί αυτό θα φέρει μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους.
Τα παιχνίδια μπορείτε να τα φέρετε στο ISIS TRAVEL στο Φαληράκι και θα φροντίσουμε μόλις μαζευτούν αρκετά να τα πάρουμε εμείς στον Άγιο Ανδρέα.
Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων, ας κάνουμε όλοι μια καλή πράξη για αυτά τα παιδιά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε. Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους .

Σας ευχαριστούμε

Σαμπρίνα Παγώνακη –Νατάσσα Περίδη

Πληροφορίες στα τηλ. 22410-85060 η 6944519706

ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ



Ξεκινάνε οι εορταστικές εκδηλώσεις στο χωριό μας.
Το Σαββατοκύριακο στην πλατεία θα στηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ο ΦΑΡΟΣ σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας παζάρι στο οποίο θα πωλούνται, σε πολύ καλές τιμές, Χριστουγενιάτικα δώρα όπως αυτά της φωτογραφίας που φτιάχτηκαν στο 1ο δημοτικό σχολείο.
Τα έσοδα από το παζάρι θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για τις ανάγκες των σχολείων μας.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Σας προσκαλούμε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών,
την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 18.00΄
στην Κεντρική Πλατεία
της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών,
με κάλαντα και μελωδίες από τα τμήματα του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.: Παιδική Φιλαρμονική Αφάντου υπό την δ/νση του Μιχάλη Γιαννιού, Μικτή χορωδία Ρόδου υπό την διεύθυνση του Μιχ. Καλαεντζή και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δ.Ο.Π.Α.Ρ. υπό την Διεύθυνση του Γ. Παραγυιού.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ "ΕΙΣΒΟΛΗ"




























Άρωμα Χριστουγέννων μύρισε σήμερα στο 1ο ΚΑΛΛΙΜΑΘΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ καθώς τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων γεμάτοι δώρα έκαναν "εισβολή" σε όλες τις τάξεις και σκόρπισαν χαμόγελα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν σκούφοι του Αγίου Βασίλη και συμβολικά δωράκια όπως στυλό, ημερολόγιο, ξυλομπογιές και ζωγραφιές. Ο χιονάνθρωπος, ο Αγιος Βασίλης και ο Τάρανδος δέχθηκαν πολλές αγκαλιές από τους μικρούς μαθητές.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...