10 Μαΐ 2010

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ








Το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του πρώην κοινοτικού καταστήματος Καλυθιών τα μέλη του χορευτικού εργαστηρίου του Πολιτιστικού Οργανισμού παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Στην εκδήλωση χόρεψαν τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών που απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.
Ο δάσκαλος χορού κ. Βαγγέλης Τζέλος είχε την ευκαιρία να κάνει αναδρομή στην ιστορία του χορευτικού εργαστηρίου που ξεκίνησε το 1981 με προτροπή του τότε παρέδρου Φαληρακίου της Κοινότητας Καλυθιών κ. Διαμαντή Σωτηράκη. Ο κ. Τζέλος, συγκινημένος, αναφέρθηκε στα εκατοντάδες παιδιά που έμαθαν χορούς στο εργαστήριο και ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν.
Οπως είπε ο κ. Τζέλος λόγω οικονομικής στενότητας του δήμου Καλλιθέας από τη νέα σεζόν τα μαθήματα χορού δεν θα συνεχιστούν με τον τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα. Το πιθανότερο είναι να σταματήσουν τα δωρεάν μαθήματα αφού ο δήμος αδυνατεί να πληρώσει τους δασκάλους. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες σε μαθήματα χορού θα καταβάλουν κάποιο ποσό μηνιαίως.
Ο κ. Τζέλος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους βίντεο με τον αξέχαστο παραδοσιακό οργανοπαίκτη Βασίλη Φλεβάρη, καθώς και χορευτική παράσταση των πρώτων Καλυθενών μαθητών του εργαστηρίου το καλοκαίρι του 1983 στην Μεσαιωνική Πόλη.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ







Το απόγευμα της Κυριακής στο γυμνάσιο Καλυθιών έγινε η παρουσίαση:
Έκθεσης εικαστικών με έργα των μαθητών του Γυμνασίου Καλυθιών
 Έκθεσης έργων του μαθήματος της Τεχνολογίας από τους μαθητές της Ά και ΄Β Γυμνασίου
 Παζάρι με κατασκευές από το εργαστήριο της Περιβαλλοντικής ομάδας καθώς και
 Πώληση οικολογικού τεύχους της εφημερίδας του σχολείου.
Επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην επάρκεια νερού και τροφής, στην ειρήνη».
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...