11 Ιουν 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ "ΠΛΗΓΕΣ"




Η χθεσινή ανάρτηση για τις "πληγές" στο κέντρο Φαληρακίου έφερε αποτέλεσμα και σήμερα έγιναν παρεμβάσεις για αποκατάσταση και στα τρία σημεία.
Οι παρεμβάσεις ήταν προγραμματισμένες αφού είχαν προηγηθεί έντονες διαμαρτυρίες επιχειρηματιών της περιοχής.
Για το γεγονός πως κεντρικό ρυάκι εδώ και 40 χρόνια εξακολουθεί να κατεβάζει, χειμώνα-καλοκαίρι, "υγρά" στην παραλία η ελληνική γλώσσα αδυνατεί να περιγράψει την αδιαφορία πρώην και νυν υπευθύνων.


ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΜΙΧΛΗ;



Όταν πέφτει το σκοτάδι αποκαλύπτεται το μέγεθος της πρωτόγνωρης, δυσάρεστης, πραγματικότητας που διανύει η επιχειρηματικότητα στο νησί.
Αδειοι δρόμοι, κλειστά μαγαζιά και λίγοι επιχειρηματίες που παλεύουν κόντρα σε δύσκολες συνθήκες είναι το σκηνικό που υπάρχει σε κάθε τουριστικό θέρετρο και φυσικά στο Φαληράκι.
Την ημέρα λειτουργούν τα παραλιακά μαγαζιά με μειωμένους τζίρους αφού οι καταναλωτές έμαθαν να προμηθεύονται καφέ, ποτό και φαγητό σε συνθήκες take away για να μην επιβαρυνθούν από το κόστος σερβιρίσματος σε τραπέζι. Η οικονομία νικάει την άνεση.
Τις βραδυνές ώρες η μεγάλη έκταση της ζώνης Φαληρακίου δεν βοηθάει στη δημιουργία "γειτονιάς διασκέδασης" αφού τα ανοιχτά φαγάδικα και μπαρ έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Εν αναμονή εξελίξεων για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου η αβεβαιότητα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα της εποχής.
Θα αντέξουμε;

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...