26 Ιαν 2009

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ




Περίπου 25 άτομα φιλοτημήθηκαν και έδωσαν το παρών στην συνάντηση για την εγγραφή μελών στο νέο σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών που θα στελεχώνεται από εθελοντές και δεν θα έχει σχέση με το δήμο Καλλιθέας.
Στην συνάντηση της περασμένης Κυριακής, στην αίθουσα της εκκλησίας, παρουσία και του δημάρχου, ο επικεφαλής της Ενωσης Σωματείων Εθελοντών Δωδεκανήσου κ. Χαρτοφύλλης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργεί ο σύλλογος για να κρατήσει το ενδιαφέρον των μελών.
Πρέπει να ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια ώστε σε κάθε οικογένεια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εθελοντής αιμοδότης για να καλύπτονται οι συγγενείς 1ου βαθμού και να μην τρέχουν όλοι μόλις παραστεί ανάγκη.
Για να καλυφθούν οι ανάγκες θα πρέπει το 10% του πληθυσμού να δίνει εθελοντικά αίμα, δύο φορές το χρόνο.
Ο σύλλογος θα έχει καταστάσεις με τους εθελοντές αιμοδότες και θα καταγράφονται οι ημερομηνίες που θα δίνουν αίμα. Θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει η νοοτροπία και να μην δίνουμε αίμα μόνο όταν το έχει ανάγκη κάποιος γνωστός μας.
Βέβαια επειδή ζούμε σε μικρή κοινωνία θα υπάρχουν γύρω στα 25 άτομα που θα είναι διαθέσιμα για έκτακτες περιπτώσεις αφού πλέον δεν θα υπάρχει μόνιμη τράπεζα αίματος.
Τους επόμενους μήνες, μόλις εγκριθεί το καταστατικό θα γίνουν εκλογές για μόνιμη διοίκηση. Προσωρινά επικεφαλής της προσπάθειας για τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών είναι ο Μιχάλης Κεπέρης.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...