5 Οκτ 2010

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 172

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Με αφορμή το ατύχημα που έγινε έξω από το γυμνάσιο Καλυθιών μαθήτρια απέστειλε, προς δημοσίευση, την παρακάτω επιστολή.
Αγαπητοί αναγνώστες,
Με αφορμή το ατύχημα που έγινε πρόσφατα στο δημοτικό διαμέρισμα Καλυθιών (4 Οκτωβρίου 2010), πήρα το θάρρος να γράψω αυτή την ανοικτή επιστολή.
Όπως όλοι γνωρίζεται, στο τόπο μας πολλοί είναι οι νέοι οι οποίοι κυκλοφορούν με τα μηχανάκια τους, όχι μόνο στην πλατεία του χωριού αλλά πηγαίνουν μέχρι και το Φαληράκι και στα γύρω χωριά, κάνουν βόλτες πάνω-κάτω, ξυπνούν το πρωί, χρησιμοποιούν το μηχανάκι για να πάνε στο σχολείο, βάζοντας επάνω και δεύτερο άτομο, χωρίς όμως να σκέπτονται τις συνέπειες.
Το ατύχημα που ανέφερα παραπάνω δεν είναι το μοναδικό που συμβαίνει στο χωριό μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων αυτού του χωριού έχει τραυματιστεί από τα μηχανάκια, έχουν χαθεί ζωές! Νέοι με ή χωρίς την έγκριση των γονέων τους χρησιμοποιούν τα μηχανάκια τους , κάνουν τις περιβόητες κόντρες, κάνουν «σούζες» χωρίς να σκέπτονται ότι ίσως κάτι πάει στραβά και βρεθούν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
Επιπλέον δεν σκέπτονται ότι ίσως δεν ξαναδούν τους δικούς τους ανθρώπους. Ακόμη ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η κατάσταση που επικρατεί έξω από τα σχολεία και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Καλυθιών, όπου έγινε και πρόσφατα το ατύχημα. Πολλοί είναι οι νεαροί που πηγαίνουν με τα μηχανάκια στο σχολείο . Κάθε πρωί ΄΄εκατοντάδες ΄΄ μηχανάκια είναι παρκαρισμένα έξω από το Γυμνάσιο Καλυθιών` . Στα διαλλείματα ή ακόμη και πριν ή μετά το σχολείο πολλοί είναι οι μαθητές που χωρίς να διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης πιάνουν τα μηχανάκια και κάνουν κόντρες στον δρόμο . Είναι όμως μόνο οι μαθητές που φταίνε; Οι μόνοι υπεύθυνοι για όλα αυτά που γίνονται; Όλοι σχεδόν θα συμφωνήσουμε πως όχι. Δεν φταίνε μόνο οι νέοι , γιατί κανείς δεν τους απαγόρευσε να πιάσουν μηχανάκι, κανείς δεν τους είπε « ΟΧΙ , δεν σου αγοράζω μηχανάκι». Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί πως κανείς από την κοινωνία των Καλυθιών, ο Δήμος , η σχολική επιτροπή, ή ακόμη κάποιος από τους ενεργούς πολιτικοποιημένους πολίτες δεν σκέφτηκε να καλέσει την αστυνομία , έτσι ώστε να «γράψει» μερικά άτομα. Δεν σκέφτηκε να αναλάβει την διεξαγωγή ομιλιών με θέμα τα τροχαία ατυχήματα και τους έφηβους. Η ενημέρωση άλλωστε σώζει ζωές, προλαβαίνει αδιέξοδα, δημιουργεί συνεπείς νέους, νέους με στόχους, νέους σκεπτόμενους.
Αυτή είναι λοιπών η κοινωνία των Καλυθιών! Όπου θέλει είναι πρώτη αλλά για αυτά τα θέματα να μην δίνει σημασία.
Τυχαίο είναι λοιπόν που γίνονται όλα αυτά; Δεν νομίζω!
Με εκτίμηση Ε.Π.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...