6 Οκτ 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

Στα άκρα φτάνει η κόντρα που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την πρόσληψη της Μίκας Ιατρίδη στην πρώην κοινότητα Καλυθιών και τον πρώην δήμο Καλλιθέας. Ο τέως δημοτικός σύμβουλος Τάσος Αναστασάς που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα απέστειλε στα Μέσα Ενημέρωση την παρακάτω επιστολή:

Αναστασά Αναστάσιου
Φαληράκι
Προς
ΜΜΕ

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε ολόκληρη την αίτηση, ιδιαίτερα το δεύτερο τμήμα με τίτλο «έχετε υποχρέωση να απαντήσετε», που έχω υποβάλλει στο δήμο Ρόδου για το επίκαιρο θέμα της πρόσληψης της βουλευτού Ιατρίδη στη κοινότητα Καλυθιών για την πληρότητα της ενημέρωσης των πολιτών , μετά και τις απαντητικές δηλώσεις που προβάλλονται έντονα από τα μέσα σας .
Επειδή τις δηλώσεις αυτές που είναι γεμάτες κραυγολυγμούς μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να τις εκλάβω, για φερμουάρ , παντελόνια , κλειστές μύτες, ζωικό βασίλειο , αερόσακους… δεν θα αναφερθώ εκτός αν προκληθώ ξανά.

Η αίτηση
Ρόδος 8/9/2011

Σας υποβάλλω φωτοαντίγραφα εγγράφων που φέρεται να είναι αποφάσεις προέδρου της πρώην κοινότητας Καλυθιών Ρόδου με αρ πρωτ 4428/31-3-1994 , 5191 / 27-3-1998 και της πρώην περιφέρειας Ν Αιγαίου με αρ πρωτ. 16983 / 12-9-2002 .
Τα παραπάνω έγγραφα αφορούν το διορισμό της βουλευτού με τη ΝΔ Ιατρίδη Τσαμπίκας στη πρώην κοινότητα Καλυθιών με αποφάσεις του τότε κοινοτάρχη και πατέρα της Ιατρίδη Ι και την απόφαση μετάταξης της στο δήμο Ιαλυσού από την περιφέρεια Ν Αιγαίου .

Ως μέλος του ΔΣ του δήμου Καλλιθέας Ρόδου τον 12ο/2010 σε δημόσια συνεδρίαση έθεσα ερώτημα στον δήμαρχο ( και πατέρα ) Ι. Ιατρίδη σχετικά με την πλαστότητα των τριών εγγράφων που έμεινε αναπάντητο με το «θα σου απαντήσω».Ελπίζω και εσείς να μην επιβεβαιώσετε την γνησιότητα των εγγράφων με την άρνηση σας να απαντήσετε .

Ερωτώ λοιπόν
 είναι τα συνημμένα έγγραφα είναι πλαστά η όχι ;
 η πρόσληψη έγινε ενώ η εργαζόμενη στο δήμο ήταν ακόμα μαθήτρια σε ηλικία μικρότερη των 17 ετών;
 επειδή η παρουσία της στη κοινότητα Καλυθιών και το δήμο Καλλιθέας ήταν «μηδενική» υπήρχαν στελέχη (αιρετά και μη) που την κάλυπταν;

Εν ολίγοις
Σύμφωνα με το βιογραφικό όπως δημοσιεύεται στις 7/10/2009 στην δωδεκανησιακής εμβέλειας εφημερίδα Πρόοδο .οι υπογραμμίσεις δικές μου

Η Μίκα Ιατρίδη γεννήθηκε στη Ρόδο στις 10 Οκτωβρίου του 1977. Γονείς της είναι ο Γιάννης και η Παρασκευή Ιατρίδη από τις Καλυθιές. Το 1995 πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις την εισαγωγή της στη Σχολή Νομικών & Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου το 2001 πήρε πτυχίο.
Στα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στην παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με την επιστροφή της στη Ρόδο έγινε μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Δωδεκανήσου και στις εκλογές του 2002 εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του.
Το 2007 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και δίδαξε σε σχολεία της Ρόδου μέχρι την πρόσληψή της στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Ιαλυσού, όπου εργαζόταν μέχρι σήμερα.
Το 2008 επιλέγηκε για υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για θέματα Περιβάλλοντος.

Αν τα έγγραφα δεν είναι πλαστά τότε

Η κ Τσαμπίκα Ιατρίδη διορίστηκε στις 31-8-94 στη κοινότητα Καλυθιών Ρόδου πριν κλείσει τα 17 ( ήταν ακόμα μαθήτρια ;) , με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με απόφαση του προέδρου κοινότητας και πατέρα της .
Κατόπιν ,στις 27-3-1998 έγινε μόνιμη στη κοινότητα Καλυθιών (μετέπειτα δήμο Καλλιθέας) ,πάντα με απόφαση κοινοτάρχη .Υπηρέτησε στη πρώην κοινότητα Καλυθιών και τον πρώην δήμο Καλλιθέας χωρίς καμία φυσική παρουσία της στους χώρους του δήμου η της κοινότητας με κοινοτάρχη και δήμαρχο πάντα τον πατέρα της.
Τέλος μετατάχτηκε στο δήμο Ιαλυσού με δήμαρχο τον κ Στάγκα στις 12-9-2002 .
Ενώ λοιπόν εργαζόταν στη κοινότητα Καλυθιών και στους δήμους Καλλιθέας και Ιαλυσού παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές στη μέση εκπαίδευση ,στο οικονομικό πανεπιστήμιο , μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Αιγαίου και απασχολήθηκε με την εκπαίδευση σε νηπιαγωγείο .
Οι ανακρίβειες στο βιογραφικό της είναι εμφανείς.

Έχετε υποχρέωση να απαντήσετε
(χωρίς τα παρακάτω να συνδέονται απαραίτητα με τα παραπάνω)
 Σ όλους αυτούς που θεωρούν ότι η αναγκαία κάθαρση στο δημόσιο τομέα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από όλους αυτούς που διορίστηκαν από το «παράθυρο» ,έχουν καταφέρει να είναι σε θέσεις «κλειδιά», «εμφανίζουν» υψηλή παραγωγικότητα και σε περίπτωση αξιολόγησης θα έχουν προβάδισμα έναντι άλλων .
 Σ αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να πάψει η εκλογική νίκη κάποιων να θεωρείται κολυμβήθρα του Συλωάμ , δεν δέχονται το συμψηφισμό των πταισμάτων των πολλών με τα κακουργήματα των πολιτικών και των εκλεκτών τους, κουράστηκαν να βλέπουν το μαύρο να παρουσιάζεται άσπρο και τους εθνικούς απατεώνες να έχουν ανακηρυχτεί σε εθνικούς ευεργέτες.

 Σ αυτούς που υιοθετούν την άποψη ότι ο μόνος τρόπος να καθαρίσει ο κόπρος των αιρετών είναι μόνο από τα «πάνω» και θα επιβληθεί με την καθιέρωση αυστηρών κανόνων στην επιλογή των υποψηφίων από όλους τους κομματικούς μηχανισμούς που μπορεί να φτάσει μέχρι και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι στελέχη που με τις ενέργειες τους ευνόησαν εαυτούς ή φίλους παράτυπα αν όχι παράνομα, ακόμα και με κυβερνητική κάλυψη , με στόχο την πολιτική επικράτηση τους ,παραβλέποντας την κατασπατάληση και την καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας ή την καταστρατήγηση κανόνων δικαίου. Είναι ο μόνος δρόμος για την ανανέωση των πολιτικών σχημάτων . Εφ’ όρου ζωής αποκλεισμοί πρέπει να ισχύσουν πρώτα στη πολιτική και μετά στο ποδόσφαιρο, γιατί η πολιτική δεν υπολείπεται του ποδοσφαίρου.
 Σ αυτούς που υιοθετούν την άποψη ότι η χώρα δεν έχει δικαίωμα άλλης χαμένης ευκαιρίας γιατί η αποτυχία του Καλλικράτη και οι συνέπειες της είναι νωπή.


Με εκτίμηση
Α Αναστασάς

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...