26 Μαΐ 2014

ΤΟΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
ΝΔ 890
ΣΥΡΙΖΑ 427
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 346
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 239
ΕΛΙΑ 148
ΠΟΤΑΜΙ 136
Δείτε στους παρακάτω πίνακες τι έλαβαν τα κόμματα που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές στα εφτά εκλογικά τμήματα των Καλυθιών:








ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 2ος ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σύνολο Καλλιθέας
Χατζημάρκος 3224
Μαχαιρίδης 1077

Σύνολο Καλυθιών 
Χατζημάρκος 1933
Μαχαιρίδης 462

Σύνολο Κοσκινού
Χατζημάρκος 863
Μαχαιρίδης 447

Σύνολο Ψίνθου
Χατζημάρκος 428
Μαχαιρίδης 168

1ο Καλυθιών
Χατζημάρκος 278
Μαχαιρίδης 72

2ο Καλυθιών
Χατζημάρκος 262
Μαχαιρίδης 75

3ο Καλυθιών 
Χατζημάρκος 270
Μαχαιρίδης 54

4ο Καλυθιών 
Χατζημάρκος 279
Μαχαιρίδης 71

5ο Καλυθιών
Χατζημάρκος 284
Μαχαιρίδης 74

6ο Καλυθιών
Χατζημάρκος 289
Μαχαιρίδης 63

7ο Καλυθιών
Χατζημάρκος 271
Μαχαιρίδης 53

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -2ος ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ


Σύνολο Καλλιθέας
Χατζηδιάκος 2221
Καρίκης 2150


Σύνολο Καλυθιών
Καρίκης 1250
Χατζηδιάκος 1173

Σύνολο Κοσκινού 
Χατζηδιάκος 805
Καρίκης 534

Σύνολο Ψίνθου 
Καρίκης 366
Χατζηδιάκος 243

1ο εκλογικό Καλυθιών
Χατζηδιάκος 189
Καρίκης 168
Εγγεγραμμένοι 509, ψήφισαν 379, άκυρα-λευκά 17

2ο εκλογικό Καλυθιών
Χατζηδιάκος 183
Καρίκης 158
Εγγεγραμμένοι 505, ψήφισαν 360, άκυρα-λευκά 19

3ο εκλογικό Καλυθιών
Χατζηδιάκος 156
Καρίκης 174
Εγγεγραμμένοι 445, ψήφισαν 343, άκυρα-λευκά 13

4ο εκλογικό Καλυθιών
Χατζηδιάκος 142
Καρίκης 206
Εγγεγραμμένοι 513, ψήφισαν 362, άκυρα-λευκά 14

5ο εκλογικό Καλυθιών
Χατζηδιάκος 166
Καρίκης 194
Εγγεγραμμένοι 498, ψήφισαν 376, άκυρα-λευκά 16

6ο εκλογικό Καλυθιών
Χατζηδιάκος 183
Καρίκης 175
Εγγεγραμμένοι 545, ψήφισαν 378, άκυρα-λευκά 20

7ο εκλογικό Καλυθιών
Χατζηδιάκος 162
Καρίκης 167
Εγγεγραμμένοι 544, ψήφισαν 351, άκυρα-λευκά 22

*Τα αποτελέσματα είναι ανεπίσημα

ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ!






Η πυρκαγιά στον σκουπιδότοπο της Φράγκας έφερε στην επιφάνεια, για άλλη μία φορά το οξύ πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή ως αποτέλεσμα της πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι δημοτικές αρχές.
Δίπλα στον σκουπιδότοπο το ρέμα έχει γίνει "χαβούζα μολυσμένων νερών" στην οποία προσπαθούν να επιβιώσουν διάφορα ζώα.
Το blog εντόπισε δύο μικρές χελώνες να "χάνονται" στα βρωμόνερα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες των σκουπιδιών. Η μία μάλιστα καταγράφεται στο παραπάνω βίντεο και αποτελεί απόδειξη  ότι τα ανθρώπινα λάθη οδηγούν τη φύση σε καταστροφή.
Το συγκεκριμένο σημείο εδώ και 10 χρόνια αποτελεί εστία ανάπτυξης μικροβίων, κουνουπιών και βαρύτατης μόλυνσης με απρόβλεπτες συνέπειες.




ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

Με έκπληξη ολοκληρώθηκε, στις Καλυθιές ο 2ος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η παράταξη Καρίκη έκανε την ανατροπή και επικράτησε στις Καλυθιές, με λίγους ψήφους, της παράταξης Χατζηδιάκου που είχε "κυριαρχήσει" στον 1ο γύρο.
Στον 2ο γύρο οι κάτοικοι των Καλυθιών έδειξαν ότι επιθυμούσαν αλλαγή κάτι που δεν φάνηκε στο 1ο γύρο εξαιτίας της πολυδιάσπασης των συνδυασμών και του δυνατού ψηφοδελτίου που παρουσίασε ο Φώτης Χατζηδιάκος. Δυνατό με βάση τα κριτήρια που γίνονται οι επιλογές σταυροδοσίας από τους ψηφοφόρους..
. Η ισχυρή ομάδα Χατζηδιάκου πήρε μαζί της σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους, όμως η "ανάγνωση" δείχνει ότι οι υπόλοιποι επιθυμούσαν νέα πρόσωπα.
Η ανατροπή Καρίκη στις Καλυθιές είναι μόνο για τις εντυπώσεις αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου (από 1 Σεπτεμβρίου) θα εκλεγούν 5 εκπρόσωποι της νικήτριας παράταξης Χατζηδιάκου (Κωνσταντίνου, Ψυλλάκης, Κυριαζής, Σταυρής, Σαρίκας) και μόνος ένας της παράταξης Καρίκη (Τοκούζης).
Το νέο τοπικό συμβούλιο Καλυθιών θα αποτελείται από τους Μιχάλη Καφετζή, Σάββα Κώστα, Μάτα Βαγιανού (παράταξη Χατζηδιάκου), Παναγιώτη Αντωνά και Μιχάλη Σωτηράκη (παράταξη Καρίκη).
Τα τελικά συμπεράσματα αναμένονται μετά τα επίσημα τελικά αποτελέσματα.
Συνολικά στο δήμο Καλλιθέας η παράταξη Χατζηδιάκου την 1η Κυριακή πήρε 49,92% (2.464 ψήφοι) και την 2η Κυριακή 51,32% (2.243 ψήφοι). Μόνο στον πρώην δήμο Καλλιθέας η παράταξη Χατζηδιάκου είχε σημαντική αριθμητική απώλεια ψήφων κάτι που πρέπει να προβληματίσει τα στελέχη της.
Αντίστοιχα η παράταξη Καρίκη σε Καλυθιές-Κοσκινού-Ψίνθο την 1 Κυριακή πήρε 22,65% (1118 ψήφοι) και την 2η Κυριακή 48,68% (2.128 ψήφοι).
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στον 2ο γύρο ήταν αυξημένη η αποχή και ενισχυμένα τα ποσοστά όσων ψήφισαν άκυρο ή λευκό κάτι που ευνόησε την παράταξη Χατζηδιάκου.
Στις Περιφερειακές εκλογές η παράταξη Χατζημάρκου σάρωσε και την 2η Κυριακή στις Καλυθιές και εκλέγονται οι Θωμάς Σωτρίλης και Γιάννης Φλεβάρης.
Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και το πως ψήφισαν οι Καλυθενοί ψηφοφόροι.
Υπομονή μέχρι τα επίσημα αποτελέσματα.
  

ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ






Πανικός δημιουργήθηκε στις Καλυθιές το βράδυ της Κυριακής από πυρκαγιά που ξέσπασε στον σκουπιδότοπο που βρίσκεται, αφύλακτος, δίπλα στις δημοτικές αποθήκες στην περιοχή Φράγκα στον δρόμο που οδηγεί προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. Οπως κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΣΜΟΣ ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου "και την πρώτη Κυριακή των εκλογών κάποιοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν φωτιά στα σκουπίδια". Μάλιστα άφησε υπονοούμενα ότι ο εμπρησμός έχει σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση για τις δημοτικές εκλογές.
Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής μετά τις πρώτες φλόγες προκλήθηκε μεγάλη κινητοποίηση και άμεσα εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου με μεγάλα μηχανήματα δημιούργησαν ζώνες γύρω από τον σκουπιδότοπο. Οι άνεμοι που έπνεαν και τα εύφλεκτα υλικά προκαλούσαν τρόμο για εξάπλωση της πυρκαγιάς με την ανησυχία να είναι τεράστια στους ιδιοκτήτες παρακείμενων κατοικιών.
Μεγάλη μάχη δόθηκε για να μην μπουν οι φλόγες στο διπλανό ρέμα κάτι που θα σήμαινε εξάπλωσή τους προς τον ποταμό Ποτό, παράλληλα του χωριού.
Μετά από 20 λεπτά έφτασαν στο σημείο και τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου που κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά. Το εντυπωσιακό είναι ότι... γλίτωσαν τα κυπαρίσσια που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο και οι ζημιές περιορίστηκαν σε δύο δέντρα και δύο κολώνες της ΔΕΗ ενώ έσπασε και έναν αγωγός νερού από χωματουργικό μηχάνημα στην προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη προστασίας.








Το πρωί της Δευτέρας στο σημείο υπήρχε έντονος τοξικός, επικίνδυνος καπνός που κάποιες στιγμές σκέπαζε το χωριό προκαλώντας αίσθημα δυσφορίας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Οπως έλεγαν οι πυροσβέστες τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να καίγονται και να εκλύουν τοξικό καπνό για αρκετές εβδομάδες εκτός και αν με μεγάλο μηχάνημα θαφτούν στη γη.
Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπιστεί ο "επικίνδυνος" εμπρηστής και να παραδοθεί στη δικαιοσύνη για παραδειγματική τιμωρία και στην κρίση των κατοίκων του χωριού για χλευασμό και απομόνωση. Η δημοτική αρχή οφείλει να παραδώσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή της. Αν ο εμπρησμός έχει σχέση με πολιτική αντιπαράθεση τότε δυστυχώς οι εμπνευστές του είναι ανόητοι και εγκληματίες.
Η φωτιά της Κυριακής δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου σκουπιδότοπου που αρχικά είχε δημιουργηθεί ως ¨"σταθμός μεταμόρφωσης" προκειμένου να μην πετάνε ασυνείδητοι σκουπίδια και μπάζα σε δάση και βουνά. Τα τελευταία 4 χρόνια οι δημοτικές αρχές απέτυχαν στην συχνή μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα η περιοχή Φράγκα να γίνει πραγματικός σκουπιδότοπος και σημείο μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα με απρόβλεπτες συνέπειες.

1. Η δημοτική αρχή μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εμπρησμού της 1ης Κυριακής των εκλογών γιατί δεν πήρε μέτρα προστασίας και περιφρούρησης;
2. Γιατί δεν είχαν ληφθεί μέτρα περίφραξης του σκουπιδότοπου προληπτικά με αποτέλεσμα καθημερινά να κάνουν... πάρτι τσιγγάνοι και άλλοι περίεργοι τύποι;
3. Γιατί επί έναν χρόνο έγιναν ελάχιστα δρομολόγια μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ;
4. Γιατί δεν δημιουργείται σύγχρονος σταθμός μεταμόρφωσης ώστε τα "ζουμιά" από τα σκουπίδια να μην απορροφούνται από τη γη και να μην καταλήγουν στο παρακείμενο ρέμα όπου σήμερα έχει δημιουργηθεί ένας βούρκος με μολυσμένα νερά στον οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν βατράχια και χελώνες;
5. Γιατί δεν επιβάλλεται ένα μικρό τέλος για την απορρίψη απορριμμάτων στο σημείο ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων και μεταφοράς με φορτηγά;
6. Η κατάσταση στην Φράγκα έχει καμία σχέση με ευρωπαϊκές καταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων ή θυμίζει τριτοκοσμικές και Αφρικανικές χώρες;
7. Πότε η δημοτική αρχή θα ζητήσει τη βοήθεια επιστημόνων για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και θα πάψει να συμπεριφέρεται σαν παντογνώστης;
8. Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο βάναυσος βιασμός του περιβάλλοντος;
9. Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές μήπως πρέπει, επιτέλους, να επιβληθούν πρόστιμα σε αυτούς που δημιουργούν μικρές χωματερές δεξιά, αριστερά σε Φαληράκι - Καλυθιές και είναι "γνωστοί" σε όλους; Προφήτης Αμώς, Πευκώνος, Πέραμα, Λούκα και άλλες περιοχές έχουν... παραδοθεί στα σκουπίδια
10. Πότε οι κάτοικοι αυτού του τόπου θα πάψουν να φέρονται σαν... βάρβαροι και θα δείξουν σεβασμό στο περιβάλλον;  

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...