2 Αυγ 2008

ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


Δύο ημέρες πριν ξεσπάσει η φωτιά είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες από την περιοχή της Φράγκας και του Αί Γιάννη που δείχνουν τις παραλείψεις που υπάρχουν στα θέματα πρόληψης και καθαρισμού.

Επειδή χθες κάποιοι έλεγαν ότι υπήρχε άμεση κινητοποίηση του δήμου και των μηχανημάτων θα σας παρουσιάσω άλλη μία φωτογραφία ακριβώς δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό και το γυμνάσιο. Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες εικόνες Αύγουστο μήνα και ενώ η Ρόδος έχει πάθει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή;

Οσοι επιστρέφεται οδηγώντας από τη Ρόδο ρίξτε μία ματιά στο γεφυράκι, στη μεγάλη ευθεία του Τσαϊριού μπροστά από το στρατόπεδο. Οχι μόνο δεν είναι φυσικό ανάχωμα επέκτασης πυρκαγιάς, αλλά αποτελεί σημείο επικίνδυνο αφού είναι γεμάτο με καλάμια ακριβώς δίπλα σε δασική έκταση.

Η δείτε το γεφυράκι στο δρόμο προς Καλυθιές εκεί που χθες ξέσπασε η φωτιά. Παντού καλάμια σε όλα τα ρέματα. Γιατί δεν υπήρχε πρόληψη; Πρέπει να υπάρχει νεκρός για να βάλουμε μυαλό. Ούτε τα αυτονόητα δεν κάνουμε κύριοι. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν ενοχλεί την εξουσία.

Η ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια για τις φωτογραφίες... Οπως και πέρσι άλλωστε. Η φωτιά καταστρέφει ότι βρει στο πέρασμά της.

Υ.Γ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε από αμέλεια φαντάρου (αναμμένο τσιγάρο στις καλαμιές) αλλά δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΤΟΙ



Χθες στη φωτιά σχολιάστηκε το γεγονός πως αρκετοί κάτοικοι, αλλά και αλλοδαποί (οι αφρικανοί του Φαληρακίου κρατούσαν κλαδιά και έσβηναν) ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες την στιγμή που άλλοι, πολλοί περισσότεροι, είχαν αράξει στα υψώματα και παρακολουθούσαν το θέαμα.

Θα μπορούσαν εύκολα όλοι να πλησιάσουν και να βοηθήσουν.

Εδώ είναι όμως που πρέπει να υπάρχει οργανωμένος δήμος κάτι που δεν φάνηκε ούτε χθες, παρά μόνο με τα χωματουργικά μηχανήματα. Δεν βρέθηκε κάποιος από το δήμο (ή άλλη υπηρεσία) να περάσει από τα μέτωπα και να μοιράσει στους εθελοντές φτυάρια, τσάπες, αξίνες, αλυσοπρίονα και ότι άλλο θα βοηθούσε στην κατάσβεση. Που είναι τα σχέδια πολιτικής προστασίας;

ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ... ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ


Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο φωτιά απείλησε κατοικίες στις Καλυθιές. Και χθες οι φλόγες μπήκαν στις αυλές σπιτιών πολύ κοντά στο βενζινάδικο και χρειάστηκαν υπερπροσπάθειες, από πυροσβέστες, οδηγούς μηχανημάτων, πιλότους, εθελοντές για να μην είναι ολική η καταστροφή. Το ευτύχημα είναι πως οι φλόγες δεν πέρασαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου γιατί σίγουρα θα σταματούσαν στο Φαληράκι στη Ρόδου - Λίνδου.

Κάηκαν ζώα που βρισκόταν εγκλωβισμένα σε μάντρες, ενώ ένας κάτοικος του χωριού οδοηγήθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο στήθος και τα χέρια όταν προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά που έκαιγε τις κότες του.
Πάλι καλά να λέμε, που πέρσι τον Ιούλιο και φέτος τον Αύγουστο γλιτώσαμε παρά τρίχα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...