29 Μαΐ 2010

ΑΜΜΟ ΕΧΟΥΜΕ... ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ




Πριν 1,5 χρόνο από το blog και την τοπική εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ είχε κατατεθεί πρόταση για καθιέρωση φεστιβάλ δημιουργίας γλυπτών στην άμμο όπως γίνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ενα τέτοιο φεστιβάλ θα μπορούσε να φέρει πολλούς επισκέπτες στο Φαληράκι και να διαφημίσει με θετικά σχόλια την περιοχή στην Ελλάδα και τις χώρες του εξωτερικού.
Δυστυχώς η πρόταση δεν υιοθετήθηκε παρ' ότι το Φαληράκι χρειάζεται πρωτοπόρες δράσεις για να ξεφύγει από την μιζέρια των τελευταίων ετών. Οποιος ψάξει στο διαδύκτιο για τα φεστιβάλ γλυπτών στην άμμο θα διαπιστώσει ότι έχουν τεράστια επιτυχία και συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες.
Το ξεκίνημα θα μπορούσε να γίνει, με ελάχιστα έξοδα, αυτή την περίοδο με διαγωνισμό κατασκευής γλυπτών στην άμμο από όλα τα σχολεία του νησιού. Με μικρό κόστος η παραλία θα γέμιζε εκατοντάδες παιδιά και η θετική διαφήμιση θα ήταν εξασφαλισμένη.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές οργανωμένες ομάδες που αναλαμβάνουν, επί πληρωμή, τη διοργάνωση φεστιβάλ γλυπτών άμμου σε όλο τον κόσμο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...