7 Ιουλ 2011

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Ο αντιδήμαρχος Ροδίων, υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα Μανώλης Σαββής σε δηλώσεις του στους τοπικούς δημοσιογράφους δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν τα χρήματα για να ολοκληρωθεί το κλειστό γυμναστήριο στο Φαληράκι.
«Σημαντικό έργο για το δήμο Ρόδου, είναι το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή του Φαληρακίου. Είναι ημιτελές ενώ ήδη δαπανήθηκαν για αυτό 4.000.000 ευρώ. Βρήκαμε λύση ώστε μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να συνεχιστεί η χρηματοροή και να τελειώσει», είπε ο κ. Σαββής.

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 12 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον Ν. Ματζιάκη του Γεωργίου 34 ετών, που κρίθηκε ένοχος ληστείας με τη χρήση απομίμησης πιστολιού στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στις Καλυθιές την 19η Αυγούστου 2010.
Ο κατηγορούμενος, που είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και διέφυγε με μοτοσυκλέτα, παρά την προανακριτική του ομολογία χθες ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν εκείνος που διέπραξε τη ληστεία αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά 32χρονου φίλου του ο οποίος είχε μισθώσει την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα από κατάστημα της Ιαλυσού.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η ομολογία του ήταν προϊόν ασφυκτικής πίεσης των αστυνομικών, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι τον ανάγκασαν να ομολογήσει έγκλημα που δεν διέπραξε προκειμένου να μην αποκαλύψουν στη σύζυγό του ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση!
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το ψεύτικο όπλο, που προανακριτικά είχε ομολογήσει ότι χρησιμοποίησε, τη συσκευασία του οποίου και παρέδωσε στους αστυνομικούς, δεν ήταν εκείνο που είχε ο δράστης της ληστείας και ότι το είχε αγοράσει ως δώρο σε ένα εκ των τεσσάρων παιδιών του.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής...
Tην 19-08-2010 και περί ώρα 10:40 διεπράχθη ληστεία σε υποκ/μα των ΕΛΤΑ στις Καλυθιές. Ο δράστης αφαίρεσε το ποσό των 1.500 ευρώ που υπήρχε στο ταμείο και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτ/τα μεγάλου κυβισμού, μπλε χρώματος, χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.
Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών προσήχθη στο ΑΣ Φαληρακίου ένας 32χρονος κάτοικος Καλυθιών ο οποίος την 17-08-2010 μίσθωσε από γραφείο ενοικιάσεως μοτ/των με την επωνυμία ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ την υπ' αριθμ. ΜΟΡ 451 δίκυκλη μοτ/τα μάρκας ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ 660 χρώματος μπλε.
Την ανωτέρω μοτ/τα δάνεισε την 18-08-2010 βραδινές ώρες στον κατηγορούμενο προκειμένου να κάνει μία δουλειά.
Την επόμενη μέρα 19-08-2010, πρωινές ώρες, ο 32χρονος τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε γιατί δεν επέστρεψε το βράδυ την μοτ/τα επισημαίνοντάς του ότι δεν είχε μέσο να πάει στο Φαληράκι που είχε κανονίσει για να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο.
Ο κατηγορούμενος του είπε ότι δεν τελείωσε την δουλειά του και προσφέρθηκε να πάει στις Καλυθιές και να τον μεταφέρει στο Φαληράκι, κάτι που έγινε την 08:30 περίπου.
Περί την 11:00 ώρα η αδελφή του 32χρονου τον ενημέρωσε ότι τον αναζητούν αστυνομικοί λέγοντάς του ότι πρέπει να παρουσιασθεί άμεσα στον Αστυνομικό Σταθμό Φαληρακίου.
Κατευθυνόμενος προς τα εκεί του τηλεφώνησε ο κατηγορούμενος και τον ρώτησε αν είναι καλά. Αυτός του είπε ότι πάει στην Αστυνομία γιατί έγινε ληστεία στο ταχυδρομείο και τον θέλουν αστυνομικοί. Ακολούθησαν αρκετά τηλεφωνήματα του κατηγορούμενου προς τον 32χρονο. Τον ρωτούσε συγκεκριμένα αν οι αστυνομικοί ρωτούσαν κάτι γι' αυτόν, φανερά ανήσυχος.
Εν συνεχεία οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανωτέρω κατηγορούμενο σε καντίνα της Καλλιθέας, μαζί με την 28χρονη σύντροφό του, υπήκοο Ουγγαρίας και τους προσήγαγαν.
Εξεταζόμενος ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι δανείσθηκε από ένα φίλο του μία δίκυκλη μοτ/τα ΥΑΜΑΗΑ μεγάλου κυβισμού μπλε χρώματος. Στη συνέχεια μετέβη σε κατ/μα τουριστικών ειδών που βρίσκεται στη Νέα Αγορά Ρόδου και αγόρασε ένα ψεύτικο πιστόλι, αφαίρεσε την πινακίδα κυκλοφορίας και τα πλαστικά της μοτ/τας, πήγε στο κατ/μα των ΕΛΤΑ και με την απειλή του όπλου απέσπασε από την υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, όπως ισχυρίσθηκε.
Στη συνέχεια απομακρύνθηκε με την μοτ/τα, πέταξε το όπλο και το μαντίλι σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων και πήγε στο Φαληράκι σε δρόμο αδιέξοδο πλησίον της οικίας της ανωτέρω αλλοδαπής φίλης του και άφησε την μοτ/τα. Με ταξί μετέβη με την φίλη του σε ξενοδοχείο του Φαληρακίου όπου ενοικίασε δωμάτιο στο όνομά της. Ερωτηθείς από την υπάλληλο της υποδοχής πως ονομάζεται ο ίδιος, της απάντησε Γεωργίου Νικόλαος.
Ο κατηγορούμενος υπέδειξε τον χώρο που είχε απορρίψει το μαντίλι και το όπλο, πλην όμως αυτά δεν ανευρέθησαν. Επίσης υπέδειξε το σημείο που είχε ανοίξει την συσκευασία του όπλου, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...