12 Ιουν 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ




Τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 17η Ιουνίου σαν Παγκόσμια Ημέρα για την Ερημοποίηση, αναγνωρίζοντας ότι το φαινόμενο απειλεί πολλές περιοχές της γης.
Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΔΟΠΕΚ) οργανώνουν εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου στο κρίσιμο ζήτημα της ξηρασίας και ερημοποίησης που απειλεί και τη χώρα μας.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης, 35% των ελληνικών εδαφών αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο ερημοποίησης ενώ τα νησιά του Αιγαίου συγκαταλέγονται στις περιοχές «υψηλού κινδύνου».

Σας καλούμε λοιπόν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ψίνθου, στην Ρεματιά Φασούλι, για την κοινή δράση όλων μας για την προστασία και καθαριότητα των ευαίσθητων αυτών περιοχών.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 10.00 Π.Μ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλυθιών Λειτουργούν ήδη τα δύο πρώτα Δημοτικά Parking.

(Ακίνητα ΠΑΝΙΕΡΑ, απέναντι από το νέο δημοτικό σχολείο και ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, πριν το νεκροταφείο αριστερά)

Η Δημοτική Αστυνομία ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων για να αποσυμφορηθεί η Πλατεία Καλυθιών και οι παρακείμενες οδοί.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ




Η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία «Καλλιθέα- Ρόδος- Αειφορία» κάνει δωρεά 150€ στο Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες «Η Ελπίς», ο οποίος θα πραγματοποιήσει θεατρική παράσταση στις Καλυθιές αύριο 13 Ιουνίου 2009, με τίτλο «Η περιπέτεια του κυρίου Ζάχου». Η δωρεά θα γίνει προς τιμή του Αναστάσιου Φωτεινόπουλου που σκοτώθηκε στις 05 Ιουνίου 2009.

Ο Πρόεδρος

Παπαελευθερίου Ελευθέριος

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...