11 Νοε 2014

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ  ΡΟΔΟΥ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α.Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KIOTARI BAY  ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
                                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                    ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ   

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η άσχημη αγωνιστική παρουσία του Απόλλωνα Καλυθιών στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας (τελευταίος με μόλις έναν βαθμό μετά από έξι αγωνιστικές) έχει προκαλέσει ανησυχία στους φίλους της ομάδας αλλά και τη διοίκηση που αναζητεί τρόπους για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Η αναζήτηση προπονητή συνεχίζεται, χωρίς αποτέλεσμα, μετά τη λύση συνεργασίας με τον Σταμάτη Μοσκιού.
Για τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΡΑΜΑΝΗΣ.

* Σε αντίθεση με την ανδρική ομάδα, οι έφηβοι του Απόλλωνα ξεκίνησαν εντυπωσιακά και το νέο πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχουν δώσει. Οι πρωταθλητές του Κώστα Παπαστεργίου έχουν ως στόχο να κατακτήσουν και φέτος το εφηβικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου. 

Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Στα πλαίσια σχετικού προγράμματος του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Καλυθιών η εργασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Τα κυριότερα στοιχεία της έχουν ως εξής:


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Α. Κοινωνικά και Πολιτισμικά χαρακτηριστικά των μαθητών και του σχολείου
Το Γυμνάσιο Καλυθιών βρίσκεται στο βόρειο τρίγωνο της νήσου Ρόδου στο ομώνυμο χωριό Καλυθιές που απέχει 12 km. από την πόλη της Ρόδου και 2 km. από την τουριστική περιοχή του Φαληρακίου.Ο μαθητικός πληθυσμός του σχολείου αποτελείται από μαθητές που προέρχονται από τα παρακάτω χωριά: Καλυθιές (71%), Ψίνθος (23%), Φαληράκι (11%) και Κοσκινού (7%). Όσον αφορά τις εθνικότητες σε σύνολο 204 μαθητών, 46 μαθητές (23%) προέρχονται από Αλβανία (26 μαθητές) και Βουλγαρία (20 μαθητές). Από αυτούς τους αλλοδαπούς μαθητές ένα ποσοστό 17% (8 μαθητές) είναι μουσουλμάνοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, ανεξάρτητα από χωριό ή χώρα καταγωγής ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρακίου. Αξιοσημείωτο εδώ, είναι το γεγονός πως περίπου ένα ποσοστό 10% επί του συνολικού αριθμού των μαθητών με τη λήξη της τουριστικής περιόδου μετεγγράφονται σε σχολεία περιοχών της χώρας όπου οι γονείς τους βρίσκουν εργασία ή σε περιοχές καταγωγής τους μια που η ανεύρεση εργασίας στη Ρόδο κατά τη χειμερινή περίοδο είναι πια πολύ δύσκολη. Το μορφωτικό επίπεδο των γονέων σε ένα μεγάλο ποσοστό (80%) περιορίζεται σε αυτό της μέσης Εκπ/σης, στοιχειώδους εκπαίδευσης (περίπου 16%) και μόλις 4% ανωτέρας και ανωτάτης εκπαίδευσης. Στο Γυμνάσιο Καλυθιών λειτουργούν 9 τμήματα 3/ τάξη και τμήματα Ένταξης για μαθητές με γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Β. Φύλλο Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου

To Γυμνάσιο Καλυθιών απέχει 12 χμ από την πόλη της Ρόδου και εξυπηρετεί μαθητές από τα γύρω χωριά, ενώ το 23% των μαθητών είναι αλλοδαποί. Η κινητικότητα των προαναφερθέντων, λόγω οικονομικών- επαγγελματικών αναγκών της οικογένειας, αποτελεί ιδιαιτερότητα της σχολικής μονάδας, και καθοριστικό παράγοντα αναστολής της φοίτησης τους. Επίσης, οι μαθητές αξιολογούν θετικά την αλληλεπίδραση και επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εκπαιδευτικούς, το οποίο συμβάλλει στην ενεργητική εμπλοκή τους στη μαθησιακή διαδικασία και κατ’ επέκταση στην καλή λειτουργία των σχολικών κανόνων. Επιπρόσθετα, στο σχολείο πραγματοποιούνται σχολικά προγράμματα με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, ενώ για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες λειτουργούν Τ.Ε.. Το κλίμα ανάμεσα στους γονείς και στο σχολείο αποτιμάται ως άριστο, παρόλα αυτά η ενεργός συμμετοχή των γονέων σε δραστηριότητες του σχολείου χρήζει βελτίωσης, καθώς και η παρουσία του σχολείου στην τοπική κοινωνία. Το σχολείο παρουσιάζει ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό (γραμματεία, φύλακα-επιστάτη), όσο και σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διαδραστικούς πίνακες). Συνοψίζοντας, η οργάνωση και ο συντονισμός της σχολικής ζωής αποτιμώνται θετικά, καθώς και η διαχείριση των οικονομικών πόρων, η οποία γίνεται με ορθολογικό τρόπο.
Το πλήρες κείμενο της έκθεσης αυτοαξιολόγησης υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλης Καφετζής (Mixalis Kafetzis) ενημερώνει καθημερινά τους κατοίκους του χωριού για δράσεις και αποφάσεις. 
Οι κυριότερες ανακοινώσεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν ως εξής:

Στις 30 Νοεμβρίου στολίζετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Καλυθιών
Με διοργανωτή τον πολιτιστικό και περιβαλλοντολογικό σύλλογο Καλυθιών «Ο Φάρος» και αρωγό την τοπική Κοινότητα Καλυθιών, θα στολιστεί στις 30 Νοεμβρίου του 2014 στην κεντρική πλατεία του χωριού το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων που θα ανακοινωθούν προσεχώς, λήφθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, μετά από πολύωρη συνάντηση των μελών του πολιτιστικού συλλόγου, με αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κοινότητας. Την ημέρα του στολισμού θα γίνει ολοήμερος εορτασμός ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα ακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στις Καλυθιές η Αντιδήμαρχος τουρισμού
Προγραμματισμένη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, στα γραφεία της Κοινότητας , αναμένεται να έχει στις 18 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου. Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα όσοι επιθυμούν να καταθέσουν ερωτήματα στην Αντιδήμαρχο μπορούν να το κάνουν μέσα από το chat. Στην συνάντηση καλούνται και οι εκπρόσωποι των σωματείων ενοικιαζομένων δωματίων και ομπρελάδων.

Ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Αντισυνταγματάρχη
Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Μιχάλη Καφετζή επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, ο Διοικητής του τάγματος Πυροβολικού στ΄ Αφάντου Αντισυνταγματάρχης Πέτρος Βασιλάκης. Ζήτησε να του παραχωρηθούν ώρες στο κλειστό γυμναστήριο Καλυθιών, προκειμένου να προσθέσει στο πρόγραμμα της μονάδας τους περισσότερες ώρες εκγύμνασης. Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του. Συνομίλησε και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου και αμέσως «άναψε» το πράσινο φως για την παραχώρηση του γηπέδου κάθε Παρασκευή μεσημέρι από τις 12:30 έως και τις 14:30

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών
Εποικοδομητική συζήτηση για θέματα του προσωπικού και άλλα είχε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ρόδου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Μιχάλης Καφετζής με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Σάββα Διακοσταματίου. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα αφού οι δύο άντρες από την αρχή της θητείας τους βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία. Ζήτησε από τον Πρόεδρο την παραχώρηση δύο οδηγών, με τον τελευταίο να δείχνει πρόθυμος να εξυπηρετήσει. Αποφασίστηκαν κάποιες διοικητικές αλλαγές προκειμένου το μοντέλο διοίκησης στην περιοχή μας να γίνει περισσότερο ευέλικτο και αποδοτικό.

Ρύθμιση χρεών στη ΔΕΥΑΡ
Μετά από επίσκεψη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Μιχάλη Καφετζή στα γραφεία της ΔΕΥΑΡ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τσίκκη Δημήτρη και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις των τελών ύδρευσης και άδρευσης.
Ανακοινώνεται ο τρόπος ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Κοινότητας και στο τηλέφωνο: 2241362611
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΤΗΛ: 22410 45300
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Ρ
Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι μετά την ψήφιση το Ν.4304/23-­‐10-­‐2014 και σύμφωνα με το άρθρο 25, η Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου δύναται να ρυθμίσει τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξηπρόθεσμες έως 30/09/2014. Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από σαράντα (40) ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από σαράντα (40) ευρώ. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεταιστη Δ.Ε.Υ.Α.Ρ το αργότερο έως 14/11/2014
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Τσίκκης Ν. Δημήτριος

Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος για τις Καλυθιές
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Μιχάλη Καφετζη είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν την Δημοτική Κοινότητα. Μίλησαν για είκοσι λεπτά της ώρας με το Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι προσεχώς θα επισκεφτεί την περιοχή για να δουν από κοντά τα προβλήματα.

Ανακοίνωση
Παρακαλούνται οι συμπολίτες που θέλουν να πετάξουν αντικείμενα μεγάλων διαστάσεων (στρώματα κτλ) να ενημερώνουν το γραφεία στο Δήμο και στα τηλέφωνα 22413-62611 για την καλύτερη διευκόλυνση τους.

Νέα έργα στον παιδικό σταθμό Φαληρακίου
Τα μέλη του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του παιδικού σταθμού Φαληρακίου, δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, Μιχάλης Καφετζής. Του γνωστοποίησαν δύο σημαντικά προβλήματα που αφορούν
α) την μόνωση του σταθμού και
β) την πρόσβαση στον σταθμό από τις δύο κάθετους στην Εθνική Οδό Ρόδου –Λίνδου (Διαγραμμίσεις και τοποθέτηση ματιών). Αμέσως συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών έκανε αυτοψία και δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Σε πρώτο πλάνο η καθαριότητα σε Καλυθιές- Φαληράκι
Επίσκεψη γνωριμίας και καταγραφής των προβλημάτων έκανε σήμερα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλης Παλαιολόγος στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών. Συνοδευμένος από τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Σταυρή και τους Διευθυντές και τμηματάρχες κ.κ Ρόδη και Αλαφάκη, κάλεσε το προσωπικό στο οποίο μάλιστα έδωσε το λόγο προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα.
Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σταυρής, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να ελεγχθεί καλύτερα το δυναμικό και τα μηχανήματα. Τέθηκε υπεύθυνος για την μηχανογράφηση του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εικόνα. Η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη και θα βοηθήσει στο να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις εκμετάλλευσης του εργατικού δυναμικού.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλυθιών Μιχάλης Καφετζής αναφέρθηκε στις ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή, οι οποίες είναι ιδιαίτερα οξυμμένες τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του τουρισμού. Εστίασε στην έλλειψη προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή για το Φαληράκι, από τη διασταύρωση των Καλυθιών ( στο ύψος της πετροδιακοσμητικής μέχρι και το γκολφ Αφάντου που τελειώνουν τα σύνορα, για όλη αυτή την περιοχή έχει μονάχα ένα άτομο! Και συμπλήρωσε «Θα πρέπει να φέρετε κόσμο δε μπορεί το Φαληράκι να το καθαρίζει ένα άτομο. Δεν έχουμε καθαρίστρια στο δημοτικό κατάστημα. Και πέραν τούτου δεν μπορούμε από το κομπιούτερ να τα βλέπουμε όλα . Πρέπει να είμαστε καθημερινά στο δρόμο για να έχουμε καλύτερη εικόνα και επαφή με τον κόσμο»
Ο Πρόεδρος των Κοσκινού Νίκος Μανωλάγκας τόνισε. «Δεν είναι υπόθεση ενός το θέμα της καθαριότητας. Πρέπει να συνεργαστούμε για να υπάρξει αποτέλεσμα. Προσωπικά έχω αλλεργία με την σκουπίδια».
Στη συνέχεια μίλησαν οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας, πριν πάρουν το λόγο οι υπάλληλοι.

Αυτοψία στο σαραντάπηχο με αρχαιολόγο

«Καταγγελία για την κλοπή πετρών» οι οποίες σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Κώστα Φωτίου, «ανήκουν στην παλιά πόλη της Ιαλυσού», κατέθεσαν σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μιχάλη Καφετζή, δύο πολίτες. Τα ονόματά τους για ευνόητους λόγους δεν γίνονται γνωστά, ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση του Πρόεδρου. Διενήργησε αυτοψία στην οποία διακρίνονταν νωπά τα σημάδια, πατήματος αυτοκινήτου (ίχνη από λάστιχα). Το θέμα θα προωθηθεί στην αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων, προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.
* Πριν δέκα ημέρες έγινε ελεγχόμενη ανατίναξη βράχων στην παραλία Αντονι Κουίν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις κατολισθήσεις που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο. 
* Τις τελευταίες εβδομάδες συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε αντικατάσταση λαμπτήρων στην πλατεία Καλυθιών ενώ έγινε κλάδεμα σε δέντρα που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...