22 Ιουλ 2012

ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΣΤΟ 13ο ΧΛΜ.


Τριπλή καραμπόλα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Φαληράκι, επί της Ρόδου - Λίνδου λίγο πριν τα φανάρια του 13ου χλμ (κατεύθυνση προς Ρόδο).
Για άγνωστη αιτία ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος σταμάτησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του το δεύτερο όχημα που οδηγούσαν Ιταλοί τουρίστες και ακολούθησε το τρίτο όχημα, αγροτικό από τα Λάερμα.
Ευτυχώς κανένας από τους επιβάτες των αυτοκινήτων δεν τραυματίστηκε. Μέχρι να απομακρυνθούν τα οχήματα προκλήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα στον κεντρικό δρόμο μια και ήταν η ώρα της επιστροφής τουριστών και ντόπιων από τις παραλίες της Ανατολικής πλευράς του νησιού στην πόλη της Ρόδου. 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΤΡΟΔΟΛΛΑΡΑ!

Ένας από τους πιο πλούσιους γαλαζοαίματους του κόσμου, ο Σαουδάραβας Αλ Γουάλιντ Μπιν Ταλάλ, ο οποίος είναι και μεγαλομέτοχος της Fox News ενδιαφέρεται να μετατρέψει τη Ρόδο σε... Χόλιγουντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kavalacity, ο Σαουδάραβας κροίσος έχει δείξει ενδιαφέρον για τις εκτάσεις που ανήκαν στον Άντονι Κουίν σε περιοχή της Ρόδου.
Ο ίδιος προτίθεται να επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια στις συγκεκριμένες εκτάσεις οι οποίες είχαν αγοραστεί από τον αξέχαστο σταρ του Χόλιγουντ έναντι του ποσού των 3,000 δολαρίων στις αρχές της δεκαετίας του '60.
Όμως, το 1984 το ελληνικό δημόσιο άρχισε να διεκδικεί τις εκτάσεις αυτές από τον ηθοποιό θεωρώντας άκυρη την αγορά τους από τον Άντονι Κουίν. Από το 2007 έχει ξεκινήσει δικαστικός αγώνας της χήρας του ηθοποιού η οποία μέσω του δικηγόρου της Στέφανου Στρατή διεκδικεί και πάλι τις εκτάσεις αυτές οι οποίες φτάνουν τα 110 στρέμματα και η αξία τους δεν ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.
Η περιοχή όπου βρίσκεται αυτή η έκταση ονομάζεται Λαδικό και η παραλία που έχει πάρει το όνομα του αξέχαστου ηθοποιού βρίσκεται σε έναν ορμίσκο, νότια της πρωτεύουσας του νησιού. Εκεί είχε γυριστεί και η ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» όπου πρωταγωνιστούσε ο Άντονι Κουίν.

Ο ΦΑΡΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (έναντι Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου),
Τ.Θ. 390  Τ.Κ. 85105 Φαληράκι, Ρόδος
Τηλ: 22410 87407  Φαξ: 22410 87447
                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ρόδος   20/7/ 2012                                                                                                                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες την υπερβολική δημοσιότητα που έχει λάβει από κάποια ΜΜΕ το θέμα με τα bar crawl στην περιοχή του Φαληρακίου, προσπαθώντας έτσι να συνδέσουν την περιοχή με εικόνες χουλιγκανισμού και ακραίων συμπεριφορών.
Το ζήτημα προέκυψε μετά από καταγγελία καταστηματαρχών για φοροδιαφυγή από κάποιους που εμπορεύονται και προωθούν το συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης χωρίς να καταβάλλουν τους νόμιμους φόρους.
Η νομιμότητα των κινήσεών τους αποτελεί στοιχείο έρευνας των Οικονομικών Υπηρεσιών του κράτους, κάτι που προφανώς έχουν αναλάβει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
Ενώ λοιπόν το θέμα θα έπρεπε να εκλαμβάνεται ως μια περίπτωση φοροδιαφυγής – και μόνο-, οι σχολιασμοί κάποιων λειτουργούν υπονομευτικά για την ευρύτερη τουριστική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να ισοπεδώνονται προσπάθειες πολλών ετών για αντιστροφή του κλίματος και για τουριστική αναζωογόνηση του Φαληρακίου.\
Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή έχει βρει τους ρυθμούς της και παρά τη φιλοξενία νεολαίας όλων των εθνικοτήτων, δε θυμίζει σε τίποτα καταστάσεις που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Ας αναλογιστούν λοιπόν ορισμένοι ότι η προσπάθειά τους να μειώσουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει το Φαληράκι δεν επιδεικνύει ούτε υπευθυνότητα ούτε ωριμότητα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής μέσα σε πολύ καλό κλίμα η πρώτη συγκέντρωση του Απόλλωνα Καλυθιών για την νέα σεζόν. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές έδωσαν το παρών στο μπαρ FAMILY HOUSE της οικογένειας Χατζηνικόλα και είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις πρώτες συζητήσεις και να παρουσιάσουν τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας.


Για την νέα σεζόν μίλησε στο xxsports.gr ο Πρόεδρος του Απόλλωνα, Αντώνης Σταυρής ο οποίος εξήγησε τους στόχους του Απόλλωνα και το πλάνο που θα εφαρμόσει από εδώ και στο εξής η ομάδα. Κάτι ανάλογο ειπώθηκε και από τον προπονητή, Δημήτρη Δογιάμα. Αμφότεροι πάντως αναφέρθηκαν στο θέμα της κατάργησης του μέτρου των μικρών.


 Το απόγευμα της Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις της ομάδας στο γήπεδο Καλυθιών αφού προηγηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός.

ΤΟΝ ΕΔΕΙΡΑΝ ΒΡΕΤΑΝΟΙ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ληστείας από 10μελή ομάδα Βρετανών υπηκόων έξω από γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα του Φαληρακίου, έπεσε 19χρονος οδηγός delivery κατά την παράδοση παραγγελίας αξίας 50 ευρώ σε σουβλάκια από το κατάστημα «Star», που λειτουργεί στην περιοχή.
Δύο Άγγλοι, που είχαν παραγγείλει συγκεκριμένα κι άλλη φορά φαγητό από το συγκεκριμένο κατάστημα επικοινώνησαν και έκαναν μια μεγάλη παραγγελία ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι θα περίμεναν το delivery στην είσοδο του ξενοδοχείου.
Με το που έφτασε στο σημείο τους παρέδωσε τα σουβλάκια και τότε ένας εξ΄αυτών του επιτέθηκε με ρόπαλο χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι ενώ οι υπόλοιποι έριξαν στο έδαφος το μοτοποδήλατό του και απομακρύνθηκαν.
Ο 19χρονος έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταγγείλει το γεγονός και όπως δήλωσε στη «δ» παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του στο ΑΣ Φαληρακίου, στο ΑΤ Αρχαγγέλου και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου δεν κινήθηκε η διαδικασία για τη σύλληψη των δραστών που αναχωρούσαν με πτήση από τη Ρόδο μία μέρα μετά το συμβάν.
* Η είδηση δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΥΑΡ και του Βιολογικού στο «Βόδι» παρήγγειλε η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία - Σοφία Μαίρη μετά από αποκαλύψεις για την επί σειράν ετών εναπόθεση ακατέργαστης και άκρως επικίνδυνης για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών λυματολάσπης από την επεξεργασία των ακαθάρτων στην περιοχή «Λούκα» του πρώην Δήμου Καλλιθέας, σε μικρή απόσταση από ποταμό που εκβάλλει στο Φαληράκι!!
Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης κατέστησε χθες σαφές στη «δ» ότι η ΔΕΥΑΡ που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του βιολογικού δεν κατόρθωσε παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν επί δημαρχίας Χατζή Χατζηευθυμίου να κατασκευάσει το έργο για την επεξεργασία της λυματολάσπης και τη μετατροπή της σε τέφρα. Η παραγόμενη λυματολάσπη από τον βιολογικό της Ρόδου κατέληγε, όπως τόνισε ο κ. Ιατρίδης, σε παράνομους ΧΑΔΑ στ' Αφάντου, στην Κάμειρο, στη Νότια Ρόδο και στον Αρχάγγελο και μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους εναποτίθεται πλέον στην περιοχή «Λούκα»!!
Ο κ. Ιατρίδης έκανε λόγο για μια τοξική βόμβα για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών εκφράζοντας μάλιστα τον φόβο ότι με τις πρώτες βροχές η μόλυνση θα καταλήξει από τους ποταμούς στη θάλασσα του Φαληρακίου.
Εμφανής είναι εξάλλου και ο κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου ορίζοντα από το οικολογικό έγκλημα που συντελείται με τη... σφραγίδα της ΔΕΥΑΡ.
Το θέμα ήλθε στην επιφάνεια μετά από ρεπορτάζ της τηλεόρασης TV4 και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αντεισαγγελέως, γνωστής για τις οικολογικές της ευαισθησίες. Η δημοσιογράφος του καναλιού κ. Νία Αβδελλή κλήθηκε την Τετάρτη και παρέδωσε βιντεοσκοπημένα πλάνα από το έγκλημα αλλά και αντίγραφο του επίμαχου δελτίου ειδήσεων του καναλιού.
Το οπτικοακουστικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελική Αρχή αποκαλύπτει φορτηγά οχήματα με ταχείς ρυθμούς και χωρίς κανένα μέτρο περιβαλλοντικής προστασίας να απορρίπτουν τόνους λυματολάσπης στην περιοχή «Λούκα». Λυματολάσπη παντελώς ακάλυπτη, εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, παρά τα ευρήματα των επιστημονικών μελετών, που αποδεικνύουν ότι τα οργανικά στοιχεία που εμπεριέχει οδηγούν σε αναφλέξεις, όταν αποθηκευτούν για πολύ καιρό.
Πριν από μερικά χρόνια ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ξ. Kακάτσιος, με αφορμή το θέμα της εδαφοποίησης της λυματολάσπης της Ψυτάλλειας σημείωνε μεταξύ άλλων ότι η εδαφοποίηση είναι μια μέθοδος ευρέως γνωστή και εφαρμόζεται μόνο σε συγκεκριμένο είδος λυματολάσπης και ποτέ σε λυματολάσπη από τα αστικά απόβλητα γιατί η τελευταία περιέχει άκρως επικίνδυνα στοιχεία (βαρέα μέταλλα) τα οποία με την εδαφοποίηση δεν αποδομούνται.
H μεταφορά της λυματολάσπης στην περιοχή «Λούκα» κατ' ουδένα τρόπο μπορεί να χαρακτηρισθεί ως εδαφοποίηση.
Η Ε.Ε. ζητά αποτελεσματική αδρανοποίηση της λυματολάσπης στους ΧΥΤΑ με την ασφαλή επαναχρησιμοποίησή της στη γεωργία, όπως προβλέπουν οι κοινοτικές οδηγίες, κάτι που όμως παραμένει terra incognita στην Ελλάδα.

«Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» για την τοξική λυματολάσπη

Με μια εξαιρετικά ανεύθυνη, αν όχι και προκλητική θέση, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς επεδίωξε χθες, σε συνέντευξη τύπου, να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν στη δημοτική αρχή και στη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ οι αποκαλύψεις για το οικολογικό σκάνδαλο της εναπόθεσης τόνων ακατέργαστης λυματολάσπης από τον βιολογικό στο “Βόδι” στη θέση “Λούκα”, του πρώην δήμου Καλυθιών.
Την ίδια ώρα η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία – Σοφία Μέρη που ενημερώθηκε διεξοδικά για τη θέμα και διενεργεί προκαταρκτική εξέταση κατά παντός υπευθύνου αρμόδιου της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΡ, πρόκειται να ζητήσει τη συνδρομή της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ. Γιώργος Χατζημάρκος πρόκειται να υποβάλει αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις  για την αντιμετώπιση του θέματος.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χθες επεδίωξε να διαχύσει τις ευθύνες και σε προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ…
“Απασχολεί  τη Ρόδο το πρόβλημα αυτό, εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς σαν ΔΕΥΑΡ  έχουμε προκηρύξει μελέτη για την χωροθέτηση του χώρου ώστε να κάνουμε κανονικές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για χωροθέτηση σε αυτή την περιοχή και μπορεί να είναι και αλλού. Θα  είναι από τα έργα προτεραιότητας αυτό που επί δεκαετίες λύνεται με τρόπο εσωτερικό” τόνισε ο κ. Κουσουρνάς μη δίνοντας  όμως καμία απάντηση στο πώς αποφασίστηκε η ρίψη του επικίνδυνου απόβλητου του βιολογικού στην περιοχή “Λούκα” επί θητείας του, “εν κρυπτώ και παραβύστω”.
Ο κ. Κουσουρνάς μέμφεται μάλιστα τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας κ. Ι. Ιατρίδη για τις σχετικές καταγγελίες του:
“Δεν ανακαλύπτουμε ξαφνικά προβλήματα που υπάρχουν επί 20ετία. Τα αναδεικνύουμε σαν να μην ξέραμε ότι υπάρχουν εδώ και χρόνια. Τα αναδεικνύεις αυτά αν τα προηγούμενα χρόνια είχαν χωροθετήσει κάποιες περιοχές και έλυναν το πρόβλημα”.
Σιγήν ιχθύος κράτησε και ο δήμαρχος Ρόδου στο αμείλικτο ερώτημα, πού θα εναποτίθεται η λυματολάσπη στο προσεχές διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου –και όχι της μελέτης- για την επεξεργασία της.
Η έκθεση της  λυματολάσπης  για μήνες χωρίς να υπόκειται σε καμία επεξεργασία, αφενός  επιβαρύνει το περιβάλλον και αφετέρου απειλεί τη δημόσια υγεία.
Παραμένει μάλιστα άγνωστο αν η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του βιολογικού στο “Βόδι” προβλέπει μονάδα ξήρανσης και επεξεργασίας η οποία δυστυχώς ως έργο δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί.
Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει η λειτουργία των εγκαταστάσεων γίνεται  χωρίς άδεια και χωρίς να τηρείται η σχετική περιβαλλοντική νομοθεσία!

Θυμίζουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης δήλωσε ότι η παραγόμενη λυματολάσπη από τον βιολογικό της Ρόδου κατέληγε σε παράνομους ΧΑΔΑ στ’ Αφάντου, στην Κάμειρο, στη Νότια Ρόδο και στον Αρχάγγελο και μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους εναποτίθεται πλέον στην περιοχή «Λούκα».
* Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν επί δημαρχίας Ιατρίδη στο βουνό Λούκα γινόταν εναπόθεση λυματολάσπης στο χώρο εναπόθεσης μπαζών. Εκείνη την εποχή η εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ είχε δημοσιεύσει αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για το έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας χωρίς όμως οι υπεύθυνοι να λάβουν μέτρα...
Μάλιστα στον ίδιο δημόσιο χώρο με την ανοχή της πρώην δημοτικής αρχής Καλλιθέας εγκαταστάθηκε μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος που εξακολουθεί να λειτουργεί επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον. Οι αρχικές διαβεβαιώσεις ήταν πως η μονάδα θα λειτουργήσει για δύο μήνες προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες του νησιού. Οι μήνες έγιναν χρόνια και το "έγκλημα" συνεχίζεται!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...