5 Φεβ 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

=
Ο πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Μιχάλης Σταυρής απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο επιστολή με την οποία ζητεί την ενίσχυση του έμψυχου προσωπικού του στρατοπέδου 294 ΤΕ που λειτουργεί στην περιοχή Παναγία Ελεούσα Καλυθιών.
Την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στη Ρόδο για κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σταυρής είχε σύντομη συνομιλία μαζί του και του έθεσε το θέμα της λειτουργίας του στρατοπέδου.
Πέρα από την επιστολή στον υπουργό τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες και με τον στρατηγό-διοικητή της 95 ΑΔΤΕ προκειμένου να του θέσουν το θέμα της ενίσχυσης του στρατιωτικού προσωπικού και να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς στις Καλυθιές μονάδας από την Παστίδα που είχε εξεταστεί και πριν ένα χρόνο αλλά δεν υλοποιήθηκε γιατί χρειαζόταν κάποια έργα υποστήριξης όπως η διάνοιξη δρόμου προς τη Λεωφόρο Τσαϊρι-αεροδρόμιο.

"ΧΟΝΤΡΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ

Μέχρι και η Βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ρεπορτάζ για τις αμερικανικές πιέσεις προκειμένου να δοθεί ο κόλπος του Αντονι Κουίν στους κληρονόμους του ηθοποιού. Μάλιστα στο ρεπορτάζ της Guardian αναφέρεται ότι για το θέμα θα ασκήσει πιέσεις στην Ελληνική κυβέρνηση η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Το παρακάτω ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ:
Αμερικανικές πιέσεις για τον «Ζορμπά»
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον θα ζητήσει κατά την εππίσκεψή της στην Αθήνα, να επιστραφεί στην χήρα του Αντονι Κουίν, γράφει η Guardian.
12:08 4/2
Πέραν των κρίσιμων θεμάτων που αναμένει κανείς να συζητηθούν κατά την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, η βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτει ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα θέσει και ένα άλλο αίτημα: να επιστραφεί στην χήρα του Αντονι Κουίν, η έκταση που είχε αγοράσει ο «Ζορμπάς» στην Ρόδο, – αγορά που έχει ακυρώσει το ελληνικό Δημόσιο.
Όπως γράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδαw στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, ο Αντονι Κουϊν που αγαπούσε υπερβολικά την Ελλάδα, μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Τα Κανόνια του Να βαρόνε» στην Ρόδο, αποφάσισε «να αγοράσει έναν ερημικό κόλπο στο νησί και να δημιουργήσει ένα διεθνές κέντρο» για τους ανθρώπους του κινηματογράφου. Μέχρι σήμερα, αυτός ο κόλπος, ονομάζεται «Κόλπος του Αντονι Κουϊν».
«Παρά τις υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι ο ηθοποιός, γνωστότατος παγκοσμίως από τον ρόλο του ως Ζορμπάς, θα μπορούμε να αποκτήσει τον κολπίσκο έναντι συμβολικού ποσού προς αναγνώριση του ρόλου του στην προβολή της ομορφιάς των ελληνικών νησιών, η αγορά ακυρώθηκε αργότερα» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:
«Ήταν μια κίνηση που εδώ και 50 χρόνια στοιχειώνει την οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος είχε ορκιστεί να μην ξαναπάει ποτέ στην Ρόδο. Ήταν τόσο εξοργισμένος, που κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν τον θάνατό του στην Βοστόνη το 2001, πήγε μόνον στην Κρήτη, όπου είχε γυρίσει τον «Ζορμπά» και ποτέ ξανά δεν αναφέρθηκε στην Ρόδο».
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται οι απόψεις του Έλληνα δικηγόρου της οικογένειας Κουϊν, Στέφανου Στρατή, ο οποίος αναφέρει ότι «ο Κουϊν είχε πικραθεί πολύ» καθώς θεωρούσε ότι «είχε αποκτήσει νόμιμα την περιοχή», ενώ είχε ξοδέψει τεράστια ποσά για να ανοίξει περάσματα μέσα από τα βουνά και να φτιάξει δρόμους και γραμμές ύδρευσης στην περιοχή, πριν επέμβουν οι τοπικές αρχές.
Τώρα, 10 χρόνια μετά τον θάνατό του, η χήρα του, Κάθριν Κουϊν, «η οποία έχει σχέσεις με πολύ σημαντικούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον» θα προσπαθήσει να διορθώσει το λάθος, αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.
«Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ντάνιελ Μπένετ Σμίθ, φέρεται πρόσφατα να επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες για να διευθετήσει το θέμα» σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε να τον ενημερώσουν για τον «φάκελο Αντονι Κουϊν» πριν την αναμενόμενη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα».
Επικαλούμενη «δημοσιεύματα εφημερίδων» η ανταποκρίτρια του Guardian, γράφει ότι «η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα θέσει το θέμα στην διάρκεια των διμερών συνομιλιών».
Τέλος, το σημοσίευμα καταλήγει φιλοξενώντας δηλώσεις του Πέτου Δούκα, πρώην υπουργού εθνικής Οικονομίας ο οποίος «είχε χειριστεί την υπόθεση στις αρχές της δεκαετίας του 90 και οποίος θυμάται την υπόθεση σαν υπόδειγμα του λαβύρινθου της ελληνικής γραφειοκρατίας, την οποία ούτε καν ο Κουϊν, δεν μπορεί να υπερβεί».

Ο... ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΝΕΦΩΝ!


Κατά τη διάρκεια της πρωινής καταιγίδας του Σαββάτου, τα σύννεφα "χόρευαν" ακριβώς πάνω από τις Καλυθιές, αλλά για καλή μας τύχη αυτός ο "χορός" δεν δημιούργησε ανεμοστρόβιλο. Τις τελευταίες 10 ημέρες η φύση δείχνει πόσο "ισχυρή" είναι. Ευτυχώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ένα 10ήμερο καλοκαιρίας, οι λεγόμενες Αλκυονίδες ημέρες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...