1 Μαρ 2023

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Μετά από σχεδόν έναν χρόνο εργασιών και αρκετή γκρίνια από τους επιχειρηματίες η ανάπλαση μέρους της κεντρικής πλατείας Φαληρακίου βαδίζει προς ολοκλήρωση.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι εργολάβοι ολοκλήρωσαν τις φυτεύσεις και την τοποθέτηση πλακών και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να λειτουργήσουν τα συντριβάνια με τα πολύχρωμα φώτα γύρω από το άγαλμα με το όνομα " το φιλί".
Η εντυπωσιακή αεροφωτογραφία του Σταμάτη Αντωνά αποτυπώνει την πλήρη αλλαγή που έγινε στο σημείο. Από ψηλά όλα μοιάζουν μαγικά. 
Το μικρό αμφιθέατρο θα φιλοξενεί εκδηλώσεις από τοπικούς καλλιτέχνες και υπάρχει αισιοδοξία πως το μικρό πάρκο που δημιουργήθηκε θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες. 
Οι πρώτες σκέψεις για ανάπλαση του συγκεκριμένου σημείου έγιναν την εποχή του Δήμου Καλλιθέας όταν δημιουργήθηκαν και τα πρώτα αρχιτεκτονικά σχέδια. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις στην προηγούμενη διοίκηση του ενιαίου δήμου προχώρησαν οι διαδικασίες και πριν λίγα χρόνια ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίου ολοκλήρωσε τις μελέτες και εξασφάλισε τους πόρους για την έναρξη των εργασιών. 
Η εκτέλεση των εργασιών έγινε υπό την επίβλεψη του νυν αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Τηλέμαχου Καμπούρη, ενώ καθημερινή παρουσία στο έργο είχε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών Παναγιώτης Αντωνάς. 


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...